Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Γεωθερμίας διάλογοι στη Μήλο
 Με την συμβολή του Ecocity, και την παρουσία καταξιωμένων επιστημόνων στον τομέα των ΑΠΕ και δη της γεωθερμίας, πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο «Γ. Ηλιόπουλος», στην Μήλο, ημερίδα με θέμα τις εφαρμογές σε αστικό περιβάλλον και τα οφέλη της Γεωθερμίας στη βιομηχανική και οικιακή θέρμανση και ψύξη. Ενώ το νησί έχει το υψηλότερο γεωθερμικό δυναμικό, δεν διαθέτει ούτε μια εφαρμογή γεωθερμίας και αυτό ήταν ένα θέμα που πραγματεύτηκε η εσπερίδα.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Μήλου κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης, ο οποίος τοποθετήθηκε για το θέμα, λέγοντας, πως το δημοτικό συμβούλιο έχει απορρίψει την επιλογή της ανάπτυξης έργου υψηλής ενθαλπίας στον νησί. Όλες οι υπόλοιπες εφαρμογές είναι συζητήσιμες και θα τύχουν της ανάλογης προσοχής από την Δημοτική Αρχή.

Τo Ecotec, παρακολούθησε και θα δημοσιεύσει εκτενώς τις άρτιες παρουσιάσεις αλλά και τις σημαντικές παρεμβάσεις απο το κοινό της εκδήλωσης.

Συντονιστής της Ημερίδας ήταν ο αντιπρόεδρος του ECOCITY, Γιάννης Κουμαντάκης, Ομ. Καθηγητής ΕΜΠ, ενώ οι ομιλητές και τα θέματά που θα αναπτύξουν ήταν :

Νομοθετικό Πλαίσιο. Ευκαιρίες – Υποχρεώσεις Λουκάς Γεωργαλάς, Γεωλόγος Δρ ΕΜΠ, Προϊστάμενος Γεν. Δνσης Ορυκτών Πρώτων Υλών Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, τ. Διευθυντής Γεωθερμίας ΥΠΕΚΑ

Κανονική (αβαθής) Γεωθερμία – Αξιοποίηση Ενέργειας Θάλασσας Μιχάλης Βραχόπουλος, Δρ. Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ. Καθηγητής Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε. ΑΤΕΙ Στ. Ελλάδας, Εργαστήριο ΑΠΕ και Περιβάλλοντος

Υβριδικό Γεωθερμικό Σύστημα για τη λειτουργία του Βιοκλιματικού Κολυμβητηρίου Δήμου Μήλου, Γ. Φραγκογιάννης, Δρ Γεωθερμίας ΕΜΠ, Μηχανικός Μεταλλείων-Μεταλλουργών ΕΜΠ

Η εσπερίδα του Ecocity πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία του δήμου Μήλου.

Η ενημερωτικού χαρακτήρα συζήτηση, περιελάμβανε και την ανταλλαγή απόψεων πάνω σε θέματα διαφωνίας για την ανάπτυξη και τον σχεδιασμό ΑΠΕ, από πλευράς της Πολιτείας χωρίς την σύμπραξη των τοπικών κοινωνιών.

Αναλυτικά, στην έντυπη έκδοση του Ecotec
 
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας / Γή
O ΕΣΔΑΚ στα Καμίνια για την κομποστοποίηση
Yπερψηφίστηκε η πρόταση νόμου για την γεωθερμία
Γ. Δημαράς στη Βουλή για την αξιοποίηση του γεωθερμικού δυναμικού
Σύμβαση ΔΕΤΕΠΑ με ΗΛΕΚΤΩΡ για βιομάζα
ΕΣΠΑΒ: Ιδρύθηκε Σύνδεσμος παραγωγών βιοαερίου
Διαβούλευση για τη Γεωθερμία
Γεωθερμία: Εσπερίδα του ECOCITY με τη συνεργασία του Δήμου Μήλου
Γεωθερμία στο Χαλάνδρι
Σαντορίνη: Έμφαση στην πράσινη ενέργεια
Ανοίγει ο δρόμος για τα οργανικά απόβλητα
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook