Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Συνάντηση Γ. Κρεμλή – Χ. Μαμουλάκη
 Η συνάντηση ανάμεσα στον Διευθυντής ε.τ. της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γιώργο Κρεμλή, υπεύθυνος για θέματα νησιωτικότητας και κυκλικής οικονομίας και στον πρόεδρο του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης, κ. Χάρη Μαμουλάκη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. με τη συμμετοχή στελεχών του Συνδέσμου. Αντικείμενο της συζήτησης η Κυκλική Οικονομία και οι δράσεις του Συνδέσμου, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. με τη συμμετοχή στελεχών του Συνδέσμου – σε συνέχεια των συζητήσεων και των συμπερασμάτων του Πανελληνίου Συνεδρίου που είχε διοργανώσει ο Ε.Σ.Δ.Α.Κ. τον Μάρτιο του 2018 – εξετάστηκε η πορεία σημαντικών έργων στην Κρήτη που θα καθιερώσουν συνθήκες Κυκλικής Οικονομίας, όπως είναι το Περιβαλλοντικό Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας – ECO Park, η ανάπτυξη νέων ρευμάτων συλλογής, όπως είναι τα ΑΕΚΚ, καθώς και η πορεία των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων τα οποία υλοποιούνται από τον Ε.Σ.Δ.Α.Κ.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα του Διεθνούς Συνεδρίου για την Κυκλική Οικονομία και τη Νησιωτικότητα, που συνδιοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Περιφέρεια Κρήτης, τη Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α.) και τον Ε.Σ.Δ.Α.Κ. από 20-23 Σεπτέμβριου στα Χανιά, ένα συνέδριο στο οποίο αναμένεται να παρουσιαστούν όλες οι τάσεις και οι εξελίξεις του τομέα.

Δήλωση Επίτιμου κ. Γιώργου Κρεμλή

«Η κυκλική οικονομία θα συμβάλει στην αειφόρο ανάπτυξη της Κρήτης, θα δημιουργήσει πράσινες θέσεις εργασίας, θα ενισχύσει την επιχειρηματικότητα και την οικο-καινοτομία. Η Κρήτη έχει το όραμα, τις ιδέες και το ανθρώπινο δυναμικό για να πρωτοστατήσει στην προώθηση της κυκλικής οικονομίας πανελλαδικά και να εκπονήσει ένα στρατηγικό σχέδιο-οδηγό για την κυκλική οικονομία στο νησί».

Δήλωση Προέδρου Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χάρη Μαμουλάκη

«Ο κ. Γ. Κρεμλής είναι ένα στέλεχος της Ε.Ε. που κατέχει πολύ καλά τον τομέα της ανάπτυξης συνθηκών Κυκλικής Οικονομίας, τις νόρμες και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τις τάσεις του τομέα διεθνώς. Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, κάθε συνάντησή μας, μας λύνει απορίες, μας δίνει ιδέες και μας κάνει πιο σίγουρους για τα επόμενα βήματά μας, που οδηγούν στην εδραίωση ικανών συνθηκών για να αναπτυχθεί η Κυκλική Οικονομία στη διαχείριση των απορριμμάτων της Κρήτης. Τον ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη και τις πολύτιμες συμβουλές και κατευθύνσεις που μας δίνει και με την βοήθειά του, ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία».
 
 Διαχείριση Αποβλήτων
ΗΛΕΚΤΩΡ για την Ίδρυση Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στον Ελαιώνα
Σημαντικά έργα λυμάτων στην Αν. Αττική
Ξεκινά ο ΣΜΑ του δήμου Αθηναίων
ΕΣΔΑΚ: Στην αφετηρία το νέο Kύτταρο στη Σητεία
Υπόγειοι κάδοι στο δήμο Νίκαιας-Αγ. Ι.Ρέντη
Δήμος Αθηναίων: Ο δωδεκάλογος της καθαρής πόλης
Σ. Φάμελλος: Ενισχυμένοι οι ΦΟΔΣΑ
Στους Δελφούς το συνέδριο των ΦΟΔΣΑ
Νέο ΔΣ στον ΕΣΔΑΚ
Συνεργασία καφέ κάδου ΕΔΣΝΑ-ΟΚΑΑ
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook