Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Αρωμα Life στο Δήμο Γαλατσίου
 Το πρόγραμμα που ανέλαβε ο δήμος, αφορά την μείωση των ρύπων από τα βαρέα οχήματα. Ο τίτλος του είναι «CAT4HEAVY» ύψους 2,7 εκατ. € και περιλαμβάνει ελληνική πατέντα. Η παρουσίαση της εγκεκριμένης πρότασης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Ιουλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Καμίνι, μια πρόταση η οποία χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα της Ε.Ε. «LIFE Περιβάλλον». Τα βαρέα δημόσια οχήματα (αποκομιδής απορριμμάτων, σκούπες, γερανοί, φορτηγά, κ.α.) αποτελούν το 5% του στόλου των οχημάτων αλλά είναι υπεύθυνα για το 33% των εκπεμπόμενων ρύπων στις πόλεις της Ευρώπης.

Επίσης, καθώς παρουσιάζουν χαμηλή σχετικά καταπόνηση σε σχέση με τα ιδιωτικής χρήσης βαρέα οχήματα (π.χ. ο μέσος όρος χρήσης των οχημάτων του Δήμου Γαλατσίου είναι μικρότερος των 15.000Km ετησίως) μπορούν να διατηρηθούν σε λειτουργία έως και 22 χρόνια, καθώς παρουσιάζουν υψηλό κόστος αντικατάστασης (μεγαλύτερο από 150.000 Ευρώ).

Αποτέλεσμα των ανωτέρω είναι πως η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων παλαιότερης τεχνολογίας (έως και Euro I) επιβαρύνουν δυσανάλογα την ποιότητα της ατμόσφαιρας των πόλεων σε όλη την Ευρώπη.

Ο Δήμος Γαλατσίου υπέβαλλε ως Συντονιστής Εταίρος πρόταση πιλοτικού έργου χρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.).

Η Ε.Ε. αξιολογώντας όλες τις προτάσεις που κατατέθηκαν στο πρόγραμμα LIFE επέλεξε, με υψηλή βαθμολόγηση, την πρόταση του Δήμου Γαλατσίου.

Είναι ο μοναδικός ελληνικός Δήμος, από όλα τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα του LIFE 2017 που ενισχύεται ως συντονιστής (leader) και όχι ως απλός συμμετέχων (partner).

Η πρώτη πανευρωπαϊκή παρουσίαση (συνέντευξη τύπου) και τεχνική ανάλυση του συγκεκριμένου έργου LIFE2017, CAT4HEAVY, θα γίνει την Παρασκευή 06/07/2018 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Γαλατσίου "Καμίνι" (http://www.tokamini.gr/), Χρήστου Καψάλη 12, και ώρα 10:00-12:00.
 
 Επικαιρότητα
Κοινή επιστολή ΕΛΕΤΑΕΝ-ΕΣΜΥΕ για τον Ειδικό Λογαριασμό Α.Π.Ε.
Παρουσία Ecotec στο 3rd EU-Arab World Summit
Οι πέντε δήμοι του έργου BEACON
Tο ΥΦΑ ως ναυτιλιακό καύσιμο στην Αν. Μεσόγειο
Τo ATHENS INNOVATION FESTIVAL επιστρέφει
WARM UP DAY | GREENTECH CHALLENGE: Μεγάλη συμμετοχή για την καινοτομία
Tο νέο ΠΧΠ για τη Στερεά Ελλάδα-Που βρίσκονται οι ζώνες των ΑΠΕ
ΥΠΕΝ-ΥΠΠΕΘ: Ενώνουν δυνάμεις για το περιβάλλον
Μάθημα (e-learning) για την αξιοποίηση του περιβαλλοντικού τουρισμού
Κοινή επιστολή ΕΛΕΤΑΕΝ-ΣΕΦ σε ΡΑΕ
Πρωτοβουλία για επανασχεδιασμό των αστικών περιοχών
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook