Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
H EEAA σε όλη την Ελλάδα…
 Διανύοντας το 15ο έτος προσφοράς και λειτουργώντας με αίσθημα περιβαλλοντικής ευθύνης, η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, συνεχίζει τις ενημερωτικές δράσεις για την ευαισθητοποίηση του κοινού στην ανακύκλωση συσκευασιών. Σε αυτό το όμορφο ταξίδι της, η ΕΕΑΑ, επισκέφθηκε τη Νάξο, τα Ανώγεια, τη Θεσσαλονίκη, ενώ ένας ακόμη σημαντικός σταθμός της, υπήρξε η έκθεση Verde.Tec, και η συμμετοχή της στο Verde.tec Forum, με την οργανωτική επιτροπή της έκθεσης να βραβεύει την ΕΕΑΑ ως το πιο αποδοτικό Σύστημα.

Έγινε διανομή ενημερωτικού υλικού πόρτα - πόρτα στον Δήμο Νάξου και στον Δήμο Ανωγείων, όπου ενημερώθηκαν 18.000 και 2.300 κάτοικοι αντίστοιχα για την εκκίνηση έργου Ανακύκλωσης στον Δήμο τους.

Η ΕΕΑΑ συμμετείχε με ομιλητή και ενημερωτικό περίπτερο σε Ημερίδα του Επιμελητηρίου του Δήμου Κιλκίς. Επίσης συμμετείχε με ομιλητή και ενημερωτικό περίπτερο στην 12η Πανελλήνια Σύνοδο ΦΟΔΣΑ, και στην Ημερίδα του Eco–Παρατηρητηρίου καθώς και στο 2ο Forum Tεχνολογίας και Περιβάλλοντος - Verde Tech στο Μec Παιανίας, με την οργανωτική επιτροπή της έκθεσης να βραβεύει την ΕΕΑΑ ως το πιο αποδοτικό Σύστημα.

Στο πρώτο εξάμηνο του 2018 πραγματοποιήθηκαν 26 εκδηλώσεις ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ με εκπαιδευτικά παιχνίδια για τα παιδιά με τη συνεργασία των Δήμων Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Σκύδρας, Τανάγρας, Φιλοθέης-Ψυχικού, Παλλήνης, Μαραθώνα, Νέας Σμύρνης, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Λειβαδιάς, Αχαρνών, Χαλκίδας, Αμαρουσίου, Σερρών, Έδεσσας, Παγγαίου, Παιανίας, Ρόδου, Παλαιού Φαλήρου, Ηρακλείου, Κατερίνης, Καλαμαριάς, Λαμιέων, Άρτας, Ιωαννίνων και Ωραιοκάστρου. Ενημερώθηκαν συνολικά περισσότερα από 6.500 παιδιά.

Παράλληλα, με τη συνεργασία τηλεοπτικού μέσου πανελλαδικής εμβέλειας πραγματοποιήθηκαν 3 εκδηλώσεις: στο Δήμο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Ανακύκλωσης και στους Δήμους Αμπελοκήπων - Μενεμένης και Αρταίων.

Η ΕΕΑΑ στο πλαίσιο της συνεργασίας με τους ΟΤΑ για την εκπαίδευση της νέας γενιάς υποστήριξε τις εκδηλώσεις που πραγματοποίησαν ο Δήμος Ιωαννιτών και ο Δήμος Παλλήνης για την βράβευση των σχολείων που συμμετείχαν σε πρωταθλήματα ανακύκλωσης στο σχολικό έτος 2017-2018.

Στο ίδιο πλαίσιο πραγματοποιήθηκαν περίπου 900 σχολικές εκπαιδευτικές παρουσιάσεις στους Δήμους Δέλτα, Θεσσαλονίκης, Θέρμης, Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Αθηναίων, Αιγάλεω, Ζωγράφου, Λαυρεωτικής, Μαραθώνα, Πάτρας, Πεντέλης και Χαλκίδας και ενημερώθηκαν συνολικά περίπου 22.000 μαθητές.
 
 Ανακύκλωση
Ήρθε το «τέλος» για τα πλαστικά μιας χρήσης
Τα ρομπότ στην υπηρεσία της ανακύκλωσης
Ecoelastika: Αποτελέσματα Ερευνητικής Μελέτης
Η γνωριμία με το Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
To Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη Βόρεια Ελλάδα
Tο μήνυμα της ανακύκλωσης ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα μέσω δήμου Φυλής
Ένα δις δολάρια για τη διαχείριση των πλαστικών
Γ.Πατούλης-Σ.Φάμελλος: Στο επίκεντρο της συνεδρίασης της ΚΕΔΕ η Ανακύκλωση
ΥΠΕΝ: Κίνητρα για την ανακύκλωση και όχι μόνον…
COMBATT: Χριστουγεννιάτικη ανακύκλωση στο Μαρούσι
Επιστολή Αν. ΥΠΕΝ, Σ. Φάμελλου στη ΚΕΔΕ
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook