Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Λουτράκι: «Πρωτιά» με Πράσινο Σημείο
 Ένα από τα δέκα πρώτα Πράσινα Σημεία στην ελληνική επικράτεια θα αποκτήσει ο δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων, της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας. Ηδη ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ωρίμανσης για την κατασκευή και λειτουργία σε χώρο ιδιοκτησίας του, του Πράσινου Σημείου. Το «πράσινο φως» για την υλοποίηση δόθηκε με την υπαγωγή του έργου σε πρότυπες περιβαλλοντικές δεσμεύσεις και την έκδοση ειδικών όρων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στις 21/8/2018.

Το φθινόπωρο αναμένεται η κατάθεση πρότασης για ένταξη σε πρόγραμμα χρηματοδότησης ΕΣΠΑ, με στόχο την άμεση δημοπράτηση του έργου το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Το πράσινο σημείο του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων θα κατασκευαστεί σε ιδιόκτητη δημοτική έκταση 8,7 στρ. και θα συνδυαστεί με τη δημιουργία Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης.

Θα γίνεται χωριστή συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών που εμπίπτουν σε διάφορες κατηγορίες, πέραν των αποβλήτων συσκευασιών και περιλαμβάνουν: διάφορα είδη χαρτιού, μετάλλων, πλαστικού και γυαλιού, πράσινα και ογκώδη απόβλητα, ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, λίπη και έλαια, υφάσματα και άλλα είδη.

Οι πολίτες θα μπορούν να μεταφέρουν εκεί τα απόβλητά τους και ακολουθώντας μία κυκλική διαδρομή εντός του χώρου, θα καθοδηγούνται με τη βοήθεια ανάλογης σήμανσης στις κατάλληλες θέσεις απόθεσης για την χωριστή συλλογή των ανακυκλώσιμών υλικών τους, τα οποία στη συνέχεια θα προετοιμάζονται για επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση.

Η εταιρεία «ΕΠΤΑ Σύμβουλοι-Μελετητές περιβαλλοντικών έργων» συνέβαλλε στην εξέλιξη αυτή υποστηρίζοντας την σύμπραξη μελετητών που εκπόνησε την μελέτη ωρίμανσης του έργου στο πλαίσιο σύμβασης με τον Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων.
 
 Ανακύκλωση
TOMRA: Η καινοτομία στο διαχωρισμό
ECOELASTIKA:
Παλλήνη: Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης 2018-2019
INΣΕΤΕ: Τεράστιες οι δυνατότητες ανακύκλωσης στον τουριστικό τομέα
Παράταση διαγωνισμού για απόβλητα λαμπτήρων
CITIPOST: Voltάρω… στη Θεσσαλονίκη και την ΔΕΘ
Ημερίδα από ΥΠΕΝ και ΕΟΑΝ για τα Πλαστικά
ΕΟΑΝ: Στη ΔΕΘ με χαλασμένες συσκευές…
ΕΟΑΝ: Συμμετοχή στη 83η ΔΕΘ
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook