Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Φθινοπωρινό Ecotec: Με νερό, γη, αέρα και Μάτι ο Σεπτέμβριος
 Για όσους, μετά τις διακοπές του καλοκαιριού, συνεχίζουν να μην χορταίνουν το νερό, ακόμα και στις αρχές του φθινοπώρου, στην έντυπη έκδοση του Ecotec, η διαχείριση του πολύτιμου αγαθού, έχει την τιμητική της: Το Αφιέρωμα αφορά όλους και περιλαμβάνει μεγάλη γκάμα θεμάτων. Παρουσιάζονται ακόμη, ο νέος σύνδεσμος παραγωγών βιοαερίου, εντυπωσιακές γεωθερμικές εφαρμογές, ο Στρατηγικός εταίρος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. για τα 4 γεωθερμικά πεδία, το πρώτο μικροδίκτυο με συσσωρευτές, και τα νέα της Κρήτης στα Απόβλητα. Η βιοκλιματική κατοικία στη Σαλαμίνα κλέβει τις εντυπώσεις και τέλος, Η συζήτηση περί των πραγματικών αιτιών της τραγωδίας στο Μάτι με τον γενικό διευθυντή στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace, κ. Νίκο Χαραλαμπίδη. Αναλυτικά:

Στο Αφιέρωμα παρουσιάζεται το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό πρόγραμμα που έχει και ελληνικό ενδιαφέρον, μιας και συντονιστής είναι το ΕΜΠ, νέες τεχνολογίες για τις ΔΕΥΑ και τα προϊόντα της Αγοράς από αξιόπιστες εταιρείες του χώρου.

Η Γεωθερμία συνεχίζει να προσφέρει τα οφέλη της… Στο τεύχος Σεπτεμβρίου, δύο εφαρμογές, μια από την Μακεδονία και μια από την Κρήτη και την Κω, δίνουν αποτελέσματα εξοικονόμησης ιδιαίτερα εντυπωσιακά.

Στα μεγάλα έργα γεωθερμία ανήκει και το έργο για την εκμετάλλευση των γεωθερμικών πεδίων Νισύρου, Κιμώλου – Μήλου – Πολυαίγου, Λέσβου και Μεθάνων, των οποίων τα δικαιώματα εκμετάλλευσης έχουν παραχωρηθεί στη «ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ» η οποία απέκτησε Στρατηγικό Εταίρο, Ηλέκτωρ, μετά το τέλος της διαδικασίας.

Στις ΑΠΕ, σημαντικές είναι οι εξελίξεις στους νέους διαγωνισμούς στα φωτοβολταικά, με τους δύο συνδέσμους ΣΕΦ και ΣΠΕΦ να προτείνουν λύσεις βελτίωσης του θεσμικού πλαισίου.

Στο φθινοπωρινό τεύχος του Ecotec, υπάρχει ακόμη η ακτινογραφία της αιολικής Αγοράς, με τα στατιστικά στοιχεία του α’ εξαμήνου αλλά και μια βιοκλιματική πρόταση σε κατοικία της Σαλαμίνας που εντυπωσιάζει.

Από το τεύχος Σεπτεμβρίου δεν θα μπορούσε να λείψει η αναφορά στην τραγωδία που ζήσαμε όλοι, αυτό το καλοκαίρι:

Η συζήτηση περί των πραγματικών αιτιών της τραγωδίας στο Μάτι με τον γενικό διευθυντή στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace ήταν ιδιαίτερα διαφωτιστική, καθώς έγινε αναφορά στο ρόλο των κλιματικών αλλαγών, στην αυθαίρετη δόμηση, στην απάθεια Πολιτείας - πολιτών, στη διστακτική τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και στην ανάγκη για προσαρμογή στις νέες κλιματολογικές συνθήκες.
 
 Επικαιρότητα
GreenTech Challenge by ESU NTUA #2
Με όραμα τα «Έξυπνα» και ενεργειακά αυτόνομα νησιά
Παρατείνεται η υποβολή προτάσεων για τα “Greek Green Awards 2019”
Νομοσχέδιο ΥΠΕΝ: Συζήτηση στη Βουλή
Μείωσε τους ρύπους της η Περιφέρεια Αττικής
Κτηματολόγιο: Ξεκινά η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας σε Μεσσηνία, Βοιωτία και Φωκίδα
«Ελέγχουμε, επιβεβαιώνουμε, διορθώνουμε» σε περιοχές της Π.Ε. Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
HELMEPA:Τα πρώτα Ναυτιλιακά Σεμινάρια του 2019
Πρόγραμμα LIFE θα καθαρίσει την ατμόσφαιρα
HELMEPA: Αποχαιρετισμός στη Νίκη Γουλανδρή
Με την παρουσία του Γ. Πατούλη συνεδρίασε η επιτροπή αξιολόγησης των “Greek Green Awards 2019”
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook