Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Ελλάς-Γαλλία…καινοτομία με το δίκτυο «Mazinnov»
 Mια επιπλέον γέφυρα συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες οικοδομείται με την πρωτοβουλία του δικτύου «Mazinnov» και αφορά τον τομέα της καινοτομίας. Στην συνέντευξη τύπου που διοργανώθηκε στην πρεσβεία της Γαλλίας, ο κ. Christophe Chantepy, ο Γάλλος πρέσβης παρουσίασε τις δράσεις του ελληνογαλλικού δικτύου που αναμένεται να προσφέρει ισχυρά πλεονεκτήματα στην χώρα μας και να ενισχύσει την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Αναλυτικά η παρουσίαση του Γάλλου πρέσβη:

«Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα για την Ελλάδα είναι το «brain drain». Η Γαλλία θέλει λοιπόν να βοηθήσει την ελληνική νεολαία που καινοτομεί, να παραμείνει στην Ελλάδα και να αναπτύξει εδώ τις καινοτόμες ιδέες της» ανέφερε ο κ. Christophe Chantepy.

Όπως τόνισε στην ομιλία του, η καινοτομία είναι το «αλάτι» της ανάπτυξης και από την πλευρά της Γαλλίας υπήρξε δέσμευση από την αρχή της οικονομικής κρίσης να βοηθήσει την Ελλάδα στον δρόμο προς την ανάπτυξη. Η δημιουργία λοιπόν αυτού του ελληνογαλλικού δικτύου καινοτομίας, αποτελεί φυσικό επακόλουθο αυτής της δέσμευσης.

Το πρώτο θέμα αυτής της συνέντευξης τύπου είναι η παρουσίαση των εταιρικών συνεργασιών που έχουν επιτευχθεί μέσω του προγράμματος «Adopt a startup».

Σημαντικές δράσεις του Mazinnov:
● Έχουν διοργανωθεί δύο Φόρουμ καινοτομίας το 2016 και το 2017 με πολλές συμμετοχές από τη Γαλλία και την Ελλάδα.

● Στα πλαίσια του δεύτερου Φόρουμ Mazinnov (2017) δημιουργήθηκε το πρόγραμμα «Adopt a startup » μέσω του οποίου πραγματοποιήθηκαν πάνω από 20 «υιοθετήσεις» ελληνικών νεοφυών Επιχειρήσεων από γαλλικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Το πρώτο θέμα αυτής της συνέντευξης τύπου ήταν η παρουσίαση των εταιρικών συνεργασιών που έχουν επιτευχθεί μέσω του προγράμματος «Adopt a startup». Τι έγινε το 2018 :

-Τον Μάρτιο 2018 διοργανώθηκε στην Πρεσβεία την Ημέρα της Γυναίκας εκδήλωση αφιερωμένη στις Ελληνίδες γυναίκες που καινοτομούν με τη συμμετοχή 100 περίπου γυναικών.

- Τον Απρίλιο του 2018 το Mazinnov στήριξε τη δράση του κόμβου καινοτομίας Aroma Hub ο οποίος εδρεύει στη Πάτρα (Patras Science Park) και δραστηριοποιείται στον τομέα αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.

- Την άνοιξη του 2018 το Mazinnov συμμετείχε ως σύμβουλος στη διοργάνωση του 2ου Μαραθωνίου Καινοτομίας, μιας πρωτοβουλίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας σε συνεργασία με την εταιρεία Crowdpolicy με θέμα τις έξυπνες πόλεις που έλαβε χώρα στο ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

- Τον Σεπτέμβριο του 2018 το Mazinnov ήταν εταίρος της πρώτης επαγγελματικής ελληνικής έκθεσης ταινιών κινουμένων σχεδίων Athens Animation Agora (3Α) που πραγματοποιήθηκε στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, μια πρωτοβουλία του συλλόγου Animasyros με σκοπό τη δημιουργία μιας ελληνικής αγοράς για τις ταινίες κινουμένων σχεδίων.

- Στις 10 και 11 Οκτωβρίου 2018 το Mazinnov θα συνοδεύσει εκπροσώπους του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας στο Παρίσι για να συμμετάσχουν στην Έκθεση καινοτομίας BPI Inno Génération (B.I.G.) που διοργανώνεται στη γαλλική πρωτεύουσα καθώς και για να επισκεφθούν τους κυριότερους χώρους καινοτομίας του Παρισιού. Το δεύτερο θέμα αυτής της συνέντευξης τύπου ήταν η παρουσίαση της ελληνικής αντιπροσωπίας που θα επισκεφθεί την Έκθεση καινοτομίας BPI Inno Génération (B.I.G.).

Το Mazinnov σε αριθμούς:

-Δύο Φόρουμ Καινοτομίας που συγκέντρωσαν πάνω από 400 συμμετέχοντες το 2016 και πάνω από 1800 επισκέπτες το 2017

-75 επιχειρηματικές συναντήσεις το 2016

-20 «υιοθετήσεις» Νεοφυών Επιχειρήσεων το 2017 στα πλαίσια του προγράμματος « Adopt a start-up»

-146 μέλη που συνυπογράφουν την Χάρτα ελληνογαλλικής καινοτομίας «Mazinnov»
 
 Επικαιρότητα
GreenTech Challenge by ESU NTUA #2
Με όραμα τα «Έξυπνα» και ενεργειακά αυτόνομα νησιά
Παρατείνεται η υποβολή προτάσεων για τα “Greek Green Awards 2019”
Νομοσχέδιο ΥΠΕΝ: Συζήτηση στη Βουλή
Μείωσε τους ρύπους της η Περιφέρεια Αττικής
Κτηματολόγιο: Ξεκινά η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας σε Μεσσηνία, Βοιωτία και Φωκίδα
«Ελέγχουμε, επιβεβαιώνουμε, διορθώνουμε» σε περιοχές της Π.Ε. Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
HELMEPA:Τα πρώτα Ναυτιλιακά Σεμινάρια του 2019
Πρόγραμμα LIFE θα καθαρίσει την ατμόσφαιρα
HELMEPA: Αποχαιρετισμός στη Νίκη Γουλανδρή
Με την παρουσία του Γ. Πατούλη συνεδρίασε η επιτροπή αξιολόγησης των “Greek Green Awards 2019”
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook