Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Γ. Πατούλης: Να μη γίνουμε Νάπολη…
 Από τον Μυστρά και το συνέδριο με θέμα « Το Νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων ( ΕΣΔΑ) και η Εφαρμογή των Περιφερειακών Σχεδίων ( ΠΕΔΑ)» ο κ. Πατούλης εστίασε στις σημαντικές επιπτώσεις που έχει στη δημόσια υγεία αλλά και στο περιβάλλον, η μη ύπαρξη σχεδίου ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων. Επι των τύπων των ήλων, η ομιλία του, έθεσε στόχους, προτεραιότητες και επιδιώξεις. Αναλυτικά:

«Είναι νωπές οι μνήμες από τις τριτοκοσμικές εικόνες που ζήσαμε στην Αττική και στην Πελοπόννησο. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν πλέον να παίζει και να πειραματίζεται με την υγεία των πολιτών, οι οποίοι πληρώνουν ανταποδοτικά τέλη για να έχουν καθαρές πόλεις και όχι εστίες μόλυνσης οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την υγεία όλων μας και ιδιαίτερα των παιδιών μας» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Τα τελευταία 15 χρόνια η πολιτεία και οι Περιφέρειες κωφεύουν απέναντι σε ένα πρόβλημα ζωτικής σημασίας. Κάθε φορά που υπάρχει κρίση οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για επέκταση των λοιμώξεων και για αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου. Θα ιδρώσει το αυτί κανενός; Πού πήγαν όλα τα ευρωπαϊκά κονδύλια που προορίζονταν για τη διαχείριση των απορριμμάτων; Θα αναλάβει ποτέ κανείς την ευθύνη για τους υγειονομικούς και περιβαλλοντικούς κινδύνους με τους οποίους έρχεται αντιμέτωπη η Αττική και άλλες πόλεις της Ελλάδας κάθε λίγο και λιγάκι; »

Πρέπει οι ΟΤΑ να διεκδικήσουν αναγκαίες και διοικητικές ρυθμίσεις, τους πόρους για να υλοποιηθούν βιώσιμες λύσεις και να ενισχυθεί η κυκλική οικονομία και να βρεθούν λύσεις:

«Κι όταν ακόμα έχουμε το κεντρικό κράτος ή και τις Περιφέρειες σε κάποιες περιπτώσεις όχι ως συνοδοιπόρους και αρωγούς στο κρίσιμο αυτό ζήτημα αλλά δυστυχώς ως τροχοπέδη στις αγωνιώδεις προσπάθειές μας για το περιβάλλον, τη δημόσια υγεία και το πολίτη» κατέληξε το συλλογισμό του ο κ. Πατούλης.

Το Συνέδριο διοργανώθηκε από την ΚΕΔΕ, την ΠΕΔ Πελοποννήσου, το Δήμο Σπάρτης, τον ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δίκτυο Βιώσιμη Πόλη.
 
 Διαχείριση Αποβλήτων
Υπόγειοι κάδοι στους Αγ. Αναργύρους
ΕΕΔΣΑ: Πρωτοβουλίες για την ενημέρωση των μελών
Τα απόβλητα και οι λύσεις στο Μυστρά
ΚΕΔΕ: Στον Μυστρά για τα απόβλητα της Πελοποννήσου
Απάντηση ΕΔΣΝΑ σε δημοσιεύματα
Αγ. Παρασκευή: Ο καφέ κάδος… πάει Λαϊκή Αγορά
Ξεκινά το CirClE2018 στα Χανιά
Ιntrakat: Υπογραφή Σύμβασης για απόβλητα
ΕΔΣΝΑ: Μονάδα Επεξεργασίας ΒιοΑποβλήτων (ΜΕΒΑ) στο Δήμο Μαρκοπούλου
Το Ηράκλειο Κρήτης στο «WIN – POL»
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook