Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Οι πέντε δήμοι του έργου BEACON
 Το ΚΑΠΕ θα υποστηρίξει πέντε Δήμους της χώρας για την περαιτέρω ανάπτυξη των Σχεδίων Δράσης τους για την Ενέργεια και το Κλίμα. Αυτό θα γίνει μέσα από το πρόγραμμα BEACON - Bridging European and Local Climate Action που χρηματοδοτείται από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Περιβάλλοντος, Προστασίας της Φύσης και Πυρηνικής Ασφάλειας (BMU), στο πλαίσιο του προγράμματος European Climate Initiative (EUKI). Το πρόγραμμα στοχεύει στη σύνδεση δημοτικών φορέων από τη Γερμανία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα, την Πολωνία, τη Ρουμανία και την Τσεχική Δημοκρατία, που αναζητούν βιώσιμες λύσεις για την ανάπτυξη των πόλεών τους, αλλά αντιμετωπίζουν εμπόδια για να υλοποιήσουν τις ιδέες τους.

Στη χώρα μας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της διαδικασίας επιλογής του έργου, θα συμμετάσχουν οι Δήμοι:

1. Αγίου Δημητρίου (σε σύμπραξη με τον Δήμο Bottrop της Γερμανίας)

2. Καλαμάτας

3. Σύρου-Ερμούπολης

4. Φαρσάλων

5. Δωρίδας

Οι προβλεπόμενες δράσεις αφορούν:

-Διακρατικά εργαστήρια ανταλλαγής εμπειρίας μεταξύ Δήμων με τη συμμετοχή ειδικών, που θα δώσουν νέα ώθηση στις δημοτικές δράσεις στον τομέα της βιώσιμης κινητικότητας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της ενεργειακής αποδοτικότητας και άλλων σχετικών θεμάτων. Οι Ελληνικοί Δήμοι θα μετέχουν, από κοινού με Δήμους της Πορτογαλίας, σε 6 Περιφερειακά εργαστήρια, που θα λάβουν χώρα εναλλάξ στην Πορτογαλία και στην Ελλάδα.

-Εξατομικευμένη καθοδήγηση και συμβουλευτικές υπηρεσίες από εμπειρογνώμονες, που θα εξοπλίσουν τους Δήμους με τεχνικές και διαδικαστικές δεξιότητες που σχετίζονται με την ανάπτυξη και εφαρμογή τοπικών μέτρων χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

-Δύο Ευρωπαϊκά Δημοτικά Συνέδρια, που θα συγκεντρώσουν εκπροσώπους από το τοπικό, το περιφερειακό και το εθνικό επίπεδο, για να συζητήσουν στρατηγικές και προσεγγίσεις την κλιματική δράση και το ρόλο των Δήμων σε διακρατικό επίπεδο, αλλά και για να συνεργαστούν με τους Ευρωπαίους συναδέλφους σε εποικοδομητικό κλίμα.

-Διμερείς συνεργασίες πόλεων (Climate Partnerships), που θα ενισχύσουν το πνεύμα της συνεργατικότητας και θα καταστήσουν την ανάπτυξη σχεδίων δράσης για το κλίμα ένα κοινό έργο. Στην Ελλάδα ο Δήμος Αγίου Δημητρίου θα συνεργαστεί με το Δήμο Bottrop της Γερμανίας.

Μέσω κοινών δράσεων μάθησης, δικτύωσης και προσαρμοσμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών, οι εκπρόσωποι των Δήμων θα αποκτήσουν τεχνικές και διαδικαστικές δεξιότητες, που θα τους βοηθήσουν να αναπτύξουν, να βελτιώσουν και να εφαρμόσουν μέτρα στον τομέα της οικονομίας χαμηλών εκπομπών.
 
 Επικαιρότητα
Κοινή επιστολή ΕΛΕΤΑΕΝ-ΕΣΜΥΕ για τον Ειδικό Λογαριασμό Α.Π.Ε.
Παρουσία Ecotec στο 3rd EU-Arab World Summit
Tο ΥΦΑ ως ναυτιλιακό καύσιμο στην Αν. Μεσόγειο
Τo ATHENS INNOVATION FESTIVAL επιστρέφει
WARM UP DAY | GREENTECH CHALLENGE: Μεγάλη συμμετοχή για την καινοτομία
Tο νέο ΠΧΠ για τη Στερεά Ελλάδα-Που βρίσκονται οι ζώνες των ΑΠΕ
ΥΠΕΝ-ΥΠΠΕΘ: Ενώνουν δυνάμεις για το περιβάλλον
Μάθημα (e-learning) για την αξιοποίηση του περιβαλλοντικού τουρισμού
Κοινή επιστολή ΕΛΕΤΑΕΝ-ΣΕΦ σε ΡΑΕ
Πρωτοβουλία για επανασχεδιασμό των αστικών περιοχών
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook