Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Polyeco: Πρωτοβουλία Σύγχρονης Τέχνης, PCAI
 Το 2014 η Polyeco, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης και αξιοποίησης επικινδύνων και μη αποβλήτων παγκοσμίως, ίδρυσε στα πλαίσια της εταιρικής της κοινωνικής ευθύνης το Polyeco Contemporary Art Imitative (PCAI), ένα μη-κερδοσκοπικό πολιτιστικό οργανισμό που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση γύρω από περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα μέσω της σύγχρονης τέχνης. Λίγα χρόνια αργότερα, έρχεται η επιβράβευση…Αναλυτικά:

Έχοντας πραγματοποιήσει μια σειρά επιτυχημένων εκθέσεων και δράσεων, το PCAI βραβεύεται για το πρωτότυπο πολιτιστικό έργο του στα Corporate Art Awards 2018 τα οποία έλαβαν χώρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες στις 28 Νοεμβρίου και 29 Νοεμβρίου 2018.

Το PCAI και η εταιρική συλλογή έργων του διακρίθηκαν μεταξύ άλλων διεθνών εταιρειών όπως Deutsche Bank, ISL - International Steel Limited, BMW, Pictet Bank κ.α..

Η διήμερη διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς και αποβλέπει στην αναγνώριση και στην προώθηση των ιδρυμάτων, των εταιρειών και των ιδιωτών επενδυτών που συμβάλλουν ενεργά στην ανάπτυξη των Τεχνών και της Κοινωνίας.

Κατά την παραλαβή του βραβείου ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ομίλου Polyeco, κ. Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος, περιέγραψε τον πρωτότυπο τρόπο με τον οποίο οι καλλιτέχνες καλούνται να εμπνευστούν από τις περιβαλλοντικές δραστηριότητες της εταιρείας ανά τον κόσμο.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Antonio Tajani, σε ανακοίνωση του επιβράβευσε το θεσμό των Βραβείων για το σημαντικό έργο τους ενώ ο Ιδρυτής των Corporate Art Awards, κ. Luca Desiata, σημείωσε αναφορικά με το PCAI: «Με εντυπωσίασε ιδιαίτερα η πρωτοτυπία και ο κοινωνικός αντίκτυπος της συλλογής σας. Αποτελεί ένα μοναδικό και καινοτόμο παράδειγμα για την υποστήριξη σύγχρονων καλλιτεχνών».

Περισσότερα για το PCAI

To PCAI είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στοχεύει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα μέσω της σύγχρονης τέχνης και της κινούμενη εικόνας. Με έναν πρωτότυπο και δυναμικό τρόπο, το PCAI πραγματοποιεί απευθείας αναθέσεις σε διεθνείς και Έλληνες καλλιτέχνες για τη δημιουργία έργων τέχνης με αφορμή κρίσιμα περιβαλλοντικά θέματα που ταυτόχρονα δίνουν τροφή σε σχέση με ζητήματα καλλιτεχνικής πρακτικής. Παράλληλα, συνεργάζεται και υποστηρίζει οργανισμούς και φορείς τέχνης σε ένα μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων όπως το φεστιβάλ Loop Barcelona και το Ελληνικό Περίπτερο της Μπιενάλε της Βενετίας.

Aπό το φθινόπωρο του 2018 το PCAI είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Εταιρικών Συλλογών Σύγχρονης Τέχνης (International Association of Corporate Collections of Contemporary Art IACCCA). Αποτελεί έτσι τον μοναδικό Ελληνικό οργανισμό σε αυτό το σημαντικό δίκτυο που αριθμεί περισσότερα από 46 μέλη, όπως HSBC, Deutsche Bank, Fidelity Investments, Gazprombank, Statoil, τα οποία εκπροσωπούν μερικές από τις καλύτερες εταιρικές συλλογές σύγχρονης τέχνης παγκοσμίως. Έργα της συλλογής του PCAI εκτίθενται στην έδρα του Ομίλου Polyeco και του PCAI στον Πειραιά, μια ιδέα που επικεντρώνεται στην ενσωμάτωση της σύγχρονης τέχνης στο καθημερινό περιβάλλον εργασίας και στην αλληλεπίδραση των εργαζομένων με έργα βίντεο τέχνης εμπνευσμένα από την περιβαλλοντική δραστηριότητα της εταιρείας.

Με προσήλωση και ευαισθησία στον ρόλο του προς την κοινωνία ο οργανισμός, επίσης, υλοποιεί το PCAI Junior, μια σειρά από εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά σχεδιασμένα ειδικά για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μέσω της ψηφιακής τέχνης. Η επιτυχημένη εκπαιδευτική πλατφόρμα έχει ήδη παρουσιαστεί σε σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού (Αθήνα, Ομάν, Μαυρίκιος) και στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και έχει βραβευτεί με το 2ο Βραβείο ISWA YPG #WhatHappensToMyWaste.
 
 Επικαιρότητα
GreenTech Challenge by ESU NTUA #2
Με όραμα τα «Έξυπνα» και ενεργειακά αυτόνομα νησιά
Παρατείνεται η υποβολή προτάσεων για τα “Greek Green Awards 2019”
Νομοσχέδιο ΥΠΕΝ: Συζήτηση στη Βουλή
Μείωσε τους ρύπους της η Περιφέρεια Αττικής
Κτηματολόγιο: Ξεκινά η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας σε Μεσσηνία, Βοιωτία και Φωκίδα
«Ελέγχουμε, επιβεβαιώνουμε, διορθώνουμε» σε περιοχές της Π.Ε. Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
HELMEPA:Τα πρώτα Ναυτιλιακά Σεμινάρια του 2019
Πρόγραμμα LIFE θα καθαρίσει την ατμόσφαιρα
HELMEPA: Αποχαιρετισμός στη Νίκη Γουλανδρή
Με την παρουσία του Γ. Πατούλη συνεδρίασε η επιτροπή αξιολόγησης των “Greek Green Awards 2019”
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook