Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
SEI Forum:H πρόκληση για 40.000 ανακαινίσεις ετησίως
 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του Εκτελεστικού Οργανισμού για τις Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις (EASME) σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και την Πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών για τις Επενδύσεις (UN Environment Finance Initiative) διοργάνωσε, συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με στόχο την ανάπτυξη επενδυτικών προγραμμάτων και χρηματοδοτικών σχημάτων για τις ανακαινίσεις κτιρίων.

Η συζήτηση αποτέλεσε συνέχεια της Ημερίδας σχετικά με τα Χρηματοδοτικά Εργαλεία για την Ενεργειακή Απόδοση σε Ελλάδα και Κύπρο, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 31 Μαΐου 2018.

Τη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, η οποία αποτελούνταν από 3 παράλληλες συνεδρίες για τις επενδύσεις ενεργειακής απόδοσης στις κατοικίες, στα δημόσια κτίρια και στα κτίρια του τριτογενή τομέα αντίστοιχα, χαιρέτησε ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Μιχάλης Βερροιόπουλος, ο κ. Δ. Αθανασίου εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG ENERGY), ο κ. Ν. Μαμαλούγκας από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και η κα Χ. Απαλαγάκη, Γενική Γραμματέας Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Ο κ. Βερροιόπουλος τόνισε τους ευρωπαϊκούς στόχους για το 2030 και τον ελληνικό στόχο των 40.000 ανακαινίσεων ετησίως στα επόμενα 12 έτη. Η πλευρά των πιστωτικών ιδρυμάτων παρουσιάστηκε πρόθυμη για τη χρηματοδότηση έργων ενεργειακής απόδοσης διατηρώντας όμως σημαντικές επιφυλάξεις λόγω μεγάλου ρίσκου και έλλειψης ωριμότητας των έργων.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν εκπρόσωποι από οργανισμούς χρηματοδότησης έργων ενεργειακής απόδοσης, δομές της κεντρικής και περιφερειακής διοίκησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι υλοποιηθέντων έργων ενεργειακής αναβάθμισης, πιστωτικών ιδρυμάτων, ESCOs, ΜμΕ και Agencies αναδεικνύοντας τον ανοικτό διάλογο μεταξύ των φορέων με στόχο την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειρίας, το σχηματισμό προτάσεων και την εξεύρεση μελλοντικών λύσεων.

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Ecotec.
 
 Οικολογική Δόμηση
Σεμινάριο για εξοικονόμηση και θερμομόνωση
Βιοκλιματικό Πολυιατρείο στου Παπάγου
Ενημέρωση για το δομημένο περιβάλλον
Ξεκινά ο ΚΕΝΑΚ 2017
Φυσικός φωτισμός (Daylight systems)-Άρθρο της Sielight
StoHellas: Ενημέρωση για την θερμομόνωση
Περί βιοκλιματικού σχεδιασμού ο λόγος
Από το Βύρωνα έως το Δωρικό Αλεξανδρούπολης… μέσω Λάρισας και Πυλαίας
Athens Metro Mall: Το Πράσινο Εμπορικό Κέντρο
Τo κτιριακό κέλυφος του μέλλοντος
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook