Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Συνέδριο για δομημένο περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή
 Στις 7 Νοεμβρίου έχει αφετηρία το συνέδριο του ΤΕΕ για τις επιπτώσεις των μέγα-τάσεων στο δομημένο περιβάλλον, στην κατασκευαστική βιομηχανία και την αγορά ακινήτων. Επίκαιρες και ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, από επιστήμονες εγνωσμένου κύρους του τεχνικού χώρου από όλον τον κόσμο μπορεί να παρακολουθήσει ο κάθε ενδιαφερόμενος στο Ίδρυμα Ευγενίδου, για τις επόμενες τρείς ημέρες. Αναλυτικά:

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε:

«Η χώρα μας, με το λαμπρό επιστημονικό προσωπικό των τεχνικών επιστημών, τα Πολυτεχνεία και τις Πολυτεχνικές σχολές, παράγει έρευνα και νέα γνώση με διεθνή αναγνώριση. Παράλληλα, με τη διεθνοποίηση και εξωστρέφεια των Ελλήνων Μηχανικών, η χώρα μας αποκτά ολοένα και περισσότερο τη διεθνή αναγνώριση όχι μόνο σε επιστημονικό αλλά και επαγγελματικό επίπεδο. Αυτό αντικατοπτρίζεται και στην ευτυχή συγκυρία να υπάρχουν φέτος εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ΤΕΕ σε τέσσερις σημαντικούς Διεθνείς Οργανισμούς του τεχνικού κόσμου. Αλλά αποδεικνύεται και από τις υψηλού επιπέδου επιστημονικές παρουσιάσεις και ομιλίες που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του συνεδρίου tufe2018 και αφορούν θέματα αιχμής για την επιστήμη, την οικονομία και την κοινωνία, υπό το πρίσμα της κλιματικής αλλαγής. Το πως δηλαδή αυτοί οι τομείς της ζωής μας επηρεάζονται και επηρεάζουν σήμερα το δομημένο περιβάλλον συνολικά, την αγορά ακινήτων και τον κατασκευαστικό κλάδο. Η επιστημονική αυτή γνώση αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για το αναπτυξιακό άλμα που έχει ανάγκη και ο κλάδος των μηχανικών και η χώρα».

Το tufe2018

Εξήντα διακεκριμένοι ομιλητές από όλο τον κόσμο έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τους στο συνέδριο «Οικονομία, Κοινωνία και Κλιματική Αλλαγή: Οι επιπτώσεις των μέγα τάσεων στο δομημένο περιβάλλον, στην κατασκευαστική βιομηχανία και την αγορά ακινήτων».

Η γλώσσα του Συνεδρίου είναι η Αγγλική. Η παρακολούθηση των εργασιών του Συνεδρίου είναι ελεύθερη για όλους

Ομιλητές

Ομιλητές στην εναρκτήρια συνεδρία είναι οι: Γιώργος Στασινός, Πρόεδρος ΤΕΕ – Γιώργος Μαρκοπουλιώτης, Επικεφαλής Αντιπροσωπείας Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα – Ιωάννης Γκόλιας, Πρύτανης ΕΜΠ – Κωνσταντίνος Μακέδος, Πρόεδρος ΤΜΕΔΕ – Καθ. Χρυσή Πότσιου, President of the International Federation of Surveyors (FIG) – Άρης Χατζηδάκης, President of the European Council of Civil Engineers (ECCE) – Νίκος Φιντικάκης, Vice - President Region II of the International Union of Architects (UIA) - Fredrik Zetterquist, Chair of the United Nations Economic Commission for Europe Working Party on Land Administration UNECE / WPLA - Prof. Georg Pendl, President of the Architects Council Europe (ACE) - Nicola Monda, Secretary General of the Engineering Association of Mediterranean Countries (EAMC) ), Executive Council Member of the World Federation Engineering Organization (WFEO).

Θέματα

Σύγχρονα θέματα όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η ψηφιοποίηση του κατασκευαστικού τομέα, τυποποίηση BIM (Building Information Modeling), έξυπνες πόλεις, αειφόρος ανάπτυξη, βιώσιμη διαχείριση γης και ακίνητης περιουσίας, αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών θα τεθούν από τους διακεκριμένους καλεσμένους.

Η διοργάνωση

Σημειώνεται ότι το 1ο Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο με θέμα “Economy, Society and Climate Change – Τhe impact of mega trends in the Built Environment, Construction Industry and Real Estate” διοργανώνεται για πρώτη φορά με πρωτοβουλία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, σε συνεργασία με τους Διεθνείς Φορείς των Τοπογράφων, Αρχιτεκτόνων και Πολιτικών Μηχανικών, FIG – International Federation of Surveyors, UIA – International Union of Architects, ECCE – European Council of Civil Engineers και το Διεθνή Οργανισμό UNECE WPLA - Working Party on Land Administration, με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.
 
 Επικαιρότητα
Κοινή επιστολή ΕΛΕΤΑΕΝ-ΕΣΜΥΕ για τον Ειδικό Λογαριασμό Α.Π.Ε.
Παρουσία Ecotec στο 3rd EU-Arab World Summit
Οι πέντε δήμοι του έργου BEACON
Tο ΥΦΑ ως ναυτιλιακό καύσιμο στην Αν. Μεσόγειο
Τo ATHENS INNOVATION FESTIVAL επιστρέφει
WARM UP DAY | GREENTECH CHALLENGE: Μεγάλη συμμετοχή για την καινοτομία
Tο νέο ΠΧΠ για τη Στερεά Ελλάδα-Που βρίσκονται οι ζώνες των ΑΠΕ
ΥΠΕΝ-ΥΠΠΕΘ: Ενώνουν δυνάμεις για το περιβάλλον
Μάθημα (e-learning) για την αξιοποίηση του περιβαλλοντικού τουρισμού
Κοινή επιστολή ΕΛΕΤΑΕΝ-ΣΕΦ σε ΡΑΕ
Πρωτοβουλία για επανασχεδιασμό των αστικών περιοχών
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook