Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
O Γ. Πατούλης στην ΟΕΔΑ Φυλής
 Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισκέφθηκε την Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΕΔΑ) Φυλής αλλά και τους δήμους Φυλής και Ασπροπύργου. Ενημερώθηκε τόσο για τη λειτουργία της ΟΕΔΑ σε σχέση με τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής, όσο και για τον ρόλο των δήμων σε θέματα διαχείρισης από απορριμμάτων. Με τους δημάρχους των δύο πόλεων συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και οι λύσεις για την επίλυση τους. Αναλυτικά:

Ο κ. Πατούλης συναντήθηκε με το δήμαρχο Φυλής Χ. Παππού αλλά και το δήμαρχο Ασπροπύργου Ν. Μελετίου ενώ στην ΟΕΔΑ Φυλής ενημερώθηκε αναλυτικά για τη λειτουργία του χώρου από τον Γενικό Γραμματέα του ΕΔΣΝΑ, κ. Γ. Δρίβα και τον Αν. Διευθυντή της Διεύθυνσης Διάθεσης Υπολειμμάτων – Αποβλήτων, κ. Β. Πετρόπουλο. Στην συνάντηση παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων, κ. Γ. Ζαχαρόπουλος.

«Η Περιφέρεια και οι κάτοικοι της Αττικής οφείλουμε πολλά στο δήμο Φυλής, τον οποίο είναι ανάγκη όλοι να βοηθήσουμε για να εξασφαλίσει μια ολοκληρωμένη βιώσιμη ανάπτυξη με την ταυτόχρονη αποκατάσταση του ΧΥΤΑ» είπε ο κ. Πατούλης.

Ενώ κατά την διάρκεια της συζήτησης του με τον δήμο Ασπροπύργου, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ αναφέρθηκε στην ανάγκη διαμόρφωσης ενός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος υλοποίησης και κατασκευής μεγάλων αναπτυξιακών έργων υποδομής, όπως είναι ο μεγάλος οδικός άξονας σύνδεσης του δήμου με την Εθνική και την Αττική Οδό.

«Πρόκειται για ένα δήμο ιδιαίτερα επιβαρυμένο λόγω των βιομηχανικών εγκαταστάσεων και των 3.000 επιχειρήσεων που λειτουργούν στην περιοχή. Αυτό χρειάζεται να ληφθεί υπόψη προκειμένου να δημιουργηθούν έργα πνοής και ένα οδικό δίκτυο που θα εκτονώνει τα κυκλοφοριακά προβλήματα που υπάρχουν σήμερα» σημείωσε ο Γ. Πατούλης.

Για ΧΥΤΑ Φυλής

«Οι πολιτικές του παρελθόντος και ο τρόπος που διαχειρίστηκε το θέμα η κ. Δούρου οδηγούν με την εκπνοή της θητείας τους σε μια υγειονομική βόμβα και τη μετατροπή του Λεκανοπεδίου σε Νάπολη. Οφείλουμε να κάνουμε ό,τι περνάει απ´ το χέρι μας προκειμένου να διασφαλίσουμε την υγεία των κατοίκων της Αττικής» δήλωσε σχετικά για την υφιστάμενη κατάσταση στην Αττική, ο κ. Γιώργος Πατούλης, ενώ εξέφρασε το ερώτημα, πότε θα κλείσει ο ΧΥΤΑ Φυλής και εάν σήμερα λειτουργεί με τους περιβαλλοντικούς όρους που προβλέπει η νομοθεσία.
 
 Διαχείριση Αποβλήτων
Δίκτυο ΦΟΔΣΑ:Επιστολή σε Υπ. Εσωτ. και ΥΠΕΚΑ
Ξεκίνησε η “Τεχνική Υποστήριξη για την υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων” της ΕΕ
ΕΣΔΑΚ:192 κομποστοποιητές για χρήση στις σχολικές μονάδες
Ρένα Δούρου: «Ο Περιφερειακός Σχεδιασμός πρέπει να προχωρήσει»
ΕΔΣΝΑ: Για την πιλοτική λειτουργία του ΧΥΤΥ Γραμματικού
Γ. Πατούλης: Να μη γίνουμε Νάπολη…
Τα απόβλητα και οι λύσεις στο Μυστρά
ΚΕΔΕ: Στον Μυστρά για τα απόβλητα της Πελοποννήσου
Απάντηση ΕΔΣΝΑ σε δημοσιεύματα
Αγ. Παρασκευή: Ο καφέ κάδος… πάει Λαϊκή Αγορά
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook