Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Επιστολή Αν. ΥΠΕΝ, Σ. Φάμελλου στη ΚΕΔΕ
 Με επιστολή του προς το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ ο Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος, ζητά τη συμμετοχή του σε συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση, αλλά και το θεσμικό πλαίσιο των ΦΟΔΣΑ. Εκφράζοντας την απορία του για πρόσφατο δελτίο τύπου (14/12) της ΚΕΔΕ, και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις και ασάφειες, επιθυμεί όπως η πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης γίνει το συντομότερο δυνατό. Αναλυτικά η επιστολή:

Αφού επισημαίνει τον ουσιώδη και κρίσιμο ρόλο των ΟΤΑ, ο Αν. Υπουργός, αναφέρει: "Σε αυτή την προοπτική δεν έχουμε περιθώρια ασυνεννοησίας και έλλειψης δυνάμεων. Για να μην υπάρχουν λοιπόν παρεξηγήσεις και ασάφειες και για να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις, παρακαλώ το συντομότερο δυνατό να με καλέσετε σε ειδική συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ".

Επίσης, εκφράζει την απορία του σχετικά με πρόσφατο δελτίο Τύπου (14/12/2018) της ΚΕΔΕ, το οποίο αναφέρεται σε υποτιθέμενη αδράνεια και αδιαφορία της πολιτείας, την ίδια μέρα που ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ – μετά από πρόσκληση του Αν. ΥΠΕΝ προς όλο το ΔΣ της ΚΕΔΕ - συμμετείχε σε σύσκεψη εργασίας με τους Φορείς της ανακύκλωσης για τα θέματα πόρων, διαδικασιών, εξοπλισμού και προγραμματισμού των δράσεων ανακύκλωσης.

Στην επιστολή αναφέρονται αναλυτικά το νέο ελληνικό θεσμικό πλαίσιο σε συνέχεια της ευρωπαϊκής στρατηγικής, το εθνικό και τα περιφερειακά σχέδια, τα χρηματοδοτικά εργαλεία, η εθνική στρατηγική για την κυκλική οικονομία, η νέα Τιμολογιακή Πολιτική των ΦΟΔΣΑ και τα αναθεωρημένα Επιχειρησιακά Σχέδια των Συστημάτων Εναλλακτικής Διαχείρισης.

Επισημαίνοντας πως η χώρα μας, τα τρία τελευταία χρόνια, έχει σημειώσει σημαντικά βήματα στην διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου, αλλά και στην υλοποίηση δικτύου υποδομών και δράσεων που αναβαθμίζουν τη διαχείριση αποβλήτων σε συνιστώσα της κυκλικής οικονομίας.

Για ΦΟΔΣΑ

Σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο των ΦΟΔΣΑ ο Αν. ΥΠΕΝ σημειώνει ότι ο ν. 4555/2018 δίνει στους ΟΤΑ αποτελεσματικά εργαλεία για την υλοποίηση αυτής της σημαντικής τους αρμοδιότητας σε εναρμόνιση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

«Κανένα νομικό κενό και ασάφεια δεν διαπιστώνεται στην διαδικασία συγκρότησης των ΦΟΔΣΑ, οι δε Αποκεντρωμένες Διοικήσεις έχουν λάβει ξεκάθαρο οδικό χάρτη για την ταχεία εφαρμογή του νόμου» δήλωσε ο κ. Φάμελλος.

Ο Αν. ΥΠΕΝ προτρέπει τα μέλη της ΚΕΔΕ να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση για πόρους και εξοπλισμό που δίνει το νέο θεσμικό πλαίσιο, προς όφελος των πολιτών και του περιβάλλοντος, εφόσον έχει από κοινού αποφασιστεί η μετάβαση από την Ελλάδα των προστίμων για τις χωματερές, στην Ελλάδα της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας την οποία οφείλουμε όλοι να υπηρετήσουμε.
 
 Ανακύκλωση
Ενημέρωση για την κυκλική οικονομία, από την "Ανταποδοτική Ανακύκλωση"
H Combatt μαζί με το «Χαμόγελο του Παιδιού» καθαρίζει τη Μεσόγειο!
Ήρθε το «τέλος» για τα πλαστικά μιας χρήσης
Τα ρομπότ στην υπηρεσία της ανακύκλωσης
Ecoelastika: Αποτελέσματα Ερευνητικής Μελέτης
Η γνωριμία με το Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
To Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη Βόρεια Ελλάδα
Tο μήνυμα της ανακύκλωσης ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα μέσω δήμου Φυλής
Ένα δις δολάρια για τη διαχείριση των πλαστικών
Γ.Πατούλης-Σ.Φάμελλος: Στο επίκεντρο της συνεδρίασης της ΚΕΔΕ η Ανακύκλωση
ΥΠΕΝ: Κίνητρα για την ανακύκλωση και όχι μόνον…
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook