Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Κυκλική οικονομία και smart cities στο επίκεντρο του “Verde.Tec Forum”
 Τουλάχιστον δεκαπέντε ξεχωριστές συνεδριακές εκδηλώσεις και workshops θα πραγματοποιηθούν παράλληλα με την 3η διεθνή έκθεση “Verde.Tec” από τις 15 έως τις 17 Φεβρουαρίου 2019

Κορυφαίοι θεσμικοί και πολιτικοί παράγοντες, αλλά και προσωπικότητες επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην κυκλική οικονομία και στις τεχνολογίες περιβάλλοντος έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους. Το στέλεχος της Κομισιόν κ. Γιώργος Κρεμλής, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, εκπρόσωποι των κομμάτων και της αγοράς δίνουν το «παρών» στην κορυφαία εκθεσιακή διοργάνωση.

Οι συνεδριακές εκδηλώσεις θα αρχίσουν την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 στις 11:00’ το πρωί. Οι βασικές ομιλίες θα γίνουν στη Συνεδριακή Αίθουσα Α’ υπό τον γενικό τίτλο: «Η στρατηγική για την κυκλική οικονομία και η πρόκληση των Smart cities». Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, εκπρόσωποι των κομμάτων, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι επιχειρήσεων θα μιλήσουν ως τις 4 το απόγευμα για βέλτιστες πρακτικές, έργα, προτάσεις και λύσεις που αλλάζουν το τοπίο στην οικονομία και στην επιχειρηματικότητα.

Από τις 4 έως τις 6 το απόγευμα μάλιστα, θα προγραμματιστούν οι ομιλίες των keynote speakers από τους χορηγούς και τους φορείς της έκθεσης. Θα ακολουθήσει από τις 6 έως τις 8 η μεγάλη βραδυά με τις απονομές των βραβείων “Greek Green Awards 2019” οπότε θα τιμηθούν οι βέλτιστες πρακτικές αυτοδιοικητικών φορέων για το 2018 αλλά και οι προτάσεις εταιρειών – εκθετών, στο μέρος των ειδικών απονομών.

Σε επίπεδο workshops, την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 έχει προγραμματισθεί από το ΚΑΠΕ και την «Ανατολική Α.Ε.» η διοργάνωση ειδικής εκδήλωσης με τίτλο «Ενεργειακές κοινότητες και χρηματοδοτικές λύσεις έργων», η οποία θα κρατήσει από τις 11 το πρωί ως τις 3 το απόγευμα. Θα ακολουθήσει το ειδικό workshop της “Greenpreace” στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Πίεσε το Δήμο σου να στραφεί στον ήλιο». Πρόκειται για το πρόγραμμα «Ήλιε μου, ήλιε σου» στο οποίο εντάσσονται Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης που δίνουν καινοτόμες λύσεις αντιμετώπισης της ενεργειακής φτώχειας, αξιοποιώντας τη νέα νομοθεσία και τις αρκετές ημέρες ηλιοφάνειας σε όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας μας. Θα παρουσιαστούν και τα πρώτα αποτελέσματα εφαρμογής του προγράμματος στους τέσσερις δήμους.

Για τα εναλλακτικά καύσιμα, την ηλεκτροκίνηση και τα νέα μοντέλα ανακύκλωσης αναλωσίμων σε βαρέα οχήματα και Logistics διοργανώνεται ειδική εκδήλωση από το περιοδικό “Car & Truck” παράλληλα με την ημερίδα του ΕΟΑΝ με τίτλο: «Κυκλική Οικονομία Διαχείριση Αποβλήτων και ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης». Η πρώτη ημέρα της έκθεσης θα κλείσει στον χώρο υποδοχής του Εκθεσιακού Κέντρου MEC με κοκτέιλ εγκαινίων και δεξίωση.

Από τις 11 το πρωί του Σαββάτου 16 Φεβρουαρίου 2019«3η Ημερίδα: Γεωθερμία & Αστικό Περιβάλλον» με πλήρες πρόγραμμα που έχει ήδη καταρτιστεί και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της έκθεσης.

Στην πρώτη αίθουσα των workshops o ΣΕΠΑΝ θα διοργανώσει ειδικές εκδηλώσεις για τη στρατηγική της οικονομίας και τη διαμόρφωση της αγοράς. Στην πρώτη ενότητα θα αναλυθούν οι τάσεις, οι απαιτήσεις και τα δεδομένα για το σχεδιασμό κυκλικών προϊόντων ενώ στη δεύτερη, θα αναλυθεί ο σχεδιασμός δομών και λειτουργίας της ανακύκλωσης και θα θιγούν ζητήματα ενεργειακής αξιοποίησης και ταφής.

Για το διάστημα από τις 3:30’ μ.μ. έως τις 5 μ.μ. έχει προγραμματιστεί η εκδήλωση της ΕΛΕΤΑΕΝ ενώ από τις 5 έως τις 6:30’ μ.μ. η ΕΝΔΙΑΛΕ θα κάνει ενημερωτικό εργαστήριο με τίτλο: «Διαχείριση ανακύκλωσης λιπαντικών ελαίων, βιομηχανία και ΟΤΑ». Στη δεύτερη αίθουσα των workshops, η ΕΕΔΣΑ θα πραγματοποιήσει ειδική εκδήλωση για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων ενώ ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Φωτοβολταϊκών θα παρουσιάσει έρευνα για τις τάσεις στη σχετική αγορά.

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019, το ενδιαφέρον των συνέδρων θα περάσει κυρίως σε θέματα που αφορούν σε κατασκευές, συμβάσεις και έλεγχο μηχανισμών ανακύκλωσης. Στη μεγάλη συνεδριακή αίθουσα, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος θα πραγματοποιήσει ημερίδα, το οποίο έχει προσδιορίσει με τίτλο εργασίας: «Πράσινες δημόσιες συμβάσεις – Εφαρμογή ΚΕΝΑΚ και αποτίμηση προγράμματος ‘Εξοικονόμηση κατ’ οίκον’», από τις 11 το πρωί ως τις 3 το απόγευμα.

Στην επόμενη εκδήλωση, το ΤΕΕ/ΤΚΜ σε συνεργασία με την «Τεχνοεκδοτική / T-Press» και με τα συστήματα διαχείρισης υλικών κατεδαφίσεων θα παρουσιάσουν θέματα για τη «Διαχείριση και ανακύκλωση απορριμμάτων εκσκαφών και οικοδομικών υλικών».

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται το ειδικό workshop που αφορά στη διαχείριση των νερών και των λυμάτων σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδος, την Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως, καθώς και την ΚΕΔΕ. Η πρώτη ενότητα έχει τίτλο «Διαχείριση υδάτων: Επεξεργασία, αφαλατώσεις και έλεγχοι στο πόσιμο νερό» ενώ η δεύτερη «Διαχείριση λυμάτων και τεχνολογίες ελέγχου αποχετευτικών δικτύων». Θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις από τον ΠΣΑΤ (Αρχιτέκτονες Τοπίου), τον Ελληνικό Σύνδεσμο Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων και τον Ελληνικό Σύνδεσμο Παραγωγών Βιοαερίου.

Με την αιγίδα τους στηρίζουν επίσης την 3η διεθνή έκθεση «Verde.tec 2019», οι εξής φορείς: Σύνδεσμος Βιομηχανιών & Επιχειρήσεων Ανακύκλωσης και Ενεργειακής Αξιοποίησης Αποβλήτων (ΣΕΠΑΝ), Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.), Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Ε.Ε.Δ.Σ.Α.), Ελληνικός Σύνδεσμος Παραγωγών Βιοαερίου (Ε.Σ.ΠΑ.Β.), Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (Σ.Ε.Φ.), Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (Σ.Π.Ε.Φ.), Ελληνικός Σύνδεσμος Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων (Ε.Σ.Μ.Υ.Ε.), Πανελλήνιος Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Τοπίου (Π.Σ.Α.Τ.), Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ), Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών (ΠΑΣΕΒΙΠΕ) και Σύνδεσμος Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Πατρών (Σ.Ε.ΒΙ.ΠΑ.)

Οι κατηγορίες επισκεπτών είναι οι ακόλουθες:

 Στελέχη, μηχανικοί και τεχνικοί των Περιφερειών, ΟΤΑ, ΔΕΥΑ, ΦΟΔΣΑ, της βιομηχανίας, της βιοτεχνίας, των μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων, των κατασκευαστικών εταιριών, των ξενοδοχειακών μονάδων, των Μεταφορών, των Logistics.

 Υπεύθυνοι των τεχνικών υπηρεσιών των δημοσίων Οργανισμών και Επιχειρήσεων.

 Αρχιτέκτονες.

 Εργολήπτες.

 Επενδυτές σε ΑΠΕ.

 Μελετητές.

 Αντιπρόσωποι και έμποροι από όλη την Ελλάδα.

 Ξένες αντιπροσωπείες.

 Ιδιώτες που ενδιαφέρονται για εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών, βιολογικών καθαρισμών και συστημάτων ποιότητας νερού ή εξοικονόμησης ενέργειας στα ακίνητά τους.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

«ECOTEC»

«Logistics & Management»

«Εργοταξιακά Θέματα»

«Car & Truck».

«Μετάδοση Ισχύος»

Θερμοϋδραυλικός

«Ηλεκτρολόγος»

Local it .gr

Airetos.gr

MyOTA.gr

Πράσινο Σπίτι & Κτίριο

Citinews

Β2Green

Mascus

E-mc2

 Η έκθεση, τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας, θα προβληθεί με διαφημίσεις σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, με τηλεοπτική και ραδιοφωνική διαφήμιση πανελλαδικά και με διανομή διαφημιστικών εντύπων, προσκλήσεων, αφισών κ.ά.
--
 
 Επικαιρότητα
GreenTech Challenge by ESU NTUA #2
Με όραμα τα «Έξυπνα» και ενεργειακά αυτόνομα νησιά
Παρατείνεται η υποβολή προτάσεων για τα “Greek Green Awards 2019”
Νομοσχέδιο ΥΠΕΝ: Συζήτηση στη Βουλή
Μείωσε τους ρύπους της η Περιφέρεια Αττικής
Κτηματολόγιο: Ξεκινά η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας σε Μεσσηνία, Βοιωτία και Φωκίδα
«Ελέγχουμε, επιβεβαιώνουμε, διορθώνουμε» σε περιοχές της Π.Ε. Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
HELMEPA:Τα πρώτα Ναυτιλιακά Σεμινάρια του 2019
Πρόγραμμα LIFE θα καθαρίσει την ατμόσφαιρα
HELMEPA: Αποχαιρετισμός στη Νίκη Γουλανδρή
Με την παρουσία του Γ. Πατούλη συνεδρίασε η επιτροπή αξιολόγησης των “Greek Green Awards 2019”
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook