Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
H πρώτη αγορά υδρογονοκίνητου στις ΗΠΑ
 Και συγκεκριμένα στους δρόμους της Καλιφόρνια, καθώς ο πρώτος ιδιοκτήτης του υδρογονοκίνητου Hyundai Nexo μένει στην περιοχή Σαν Φερνάντο, του Λος Αντζελες. Το αυτοκίνητο που κινείται με καύσιμο το νερό, κόστισε 58.000 δολάρια, με την Hyundai να προσφέρει δωρεάν το πρώτο έτος συντήρησης ενώ διευκόλυνση θα έχουν οι ιδιοκτήτες του οχήματος, και στην πληρωμή του ανεφοδιασμού με υδρογόνο. Αναλυτικά:

Οι αγοραστές θα λάβουν κάρτες ανεφοδιασμού με υδρογόνο έως και 13.000 δολάρια, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν εντός των τριών πρώτων ετών ιδιοκτησίας.

Το αυτοκίνητο «περπάτησε» και στο Λονδίνο, τον περασμένο Νοέμβριο, διανύοντας περίπου 600 χιλιόμετρα, συμμετέχοντας σε πρόγραμμα του University College London, φιλτράροντας τον αέρα της διαδρομής και καθαρίζοντας τον από τους ρύπους.

Η ενέργεια του υδρογόνου είναι το κλειδί για την οικοδόμηση μιας πιο βιώσιμης κοινωνίας. Η Hyundai Motor Company έχει ήδη αναλάβει ηγετικό ρόλο στην τεχνολογία υδρογόνου με την εισαγωγή της κυψέλης καυσίμου Tucson ", δήλωσε ο Δρ. Woong-chul Yang, Αντιπρόεδρος της Hyundai Motor Company, υπερήφανος όπως και η οικογένεια της αυτοκινητοβιομηχανίας που παρουσίασε τη δεύτερη γενιά ηλεκτροκίνητων οχημάτων κυψελών καυσίμων NEXO, που τροφοδοτείται από ηλεκτρικό κινητήρα, στην «πρωτεύουσα» της ηλεκτροκίνησης.

Η Καλιφόρνια έφτασε, τον περασμένο Αύγουστο, το 10% στα ηλεκτρικά, στις πωλήσεις νέων οχημάτων, με μερίδιο αγοράς των ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ να αγγίζει το 1,66%, φτάνοντας τις 190.000 μονάδες.

Η αυτονομία του ΝΕΧΟ ξεπερνάει τα 550 χιλιόμετρα πριν ανεφοδιαστεί σε σταθμό υδρογόνου. Αναμένεται να κυκλοφορήσει επίσημα στους δρόμους της Καλιφόρνια, με τον πρώτο ιδιοκτήτη του, αρχές του 2019.
 
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
Βιοαέριο - βιομεθάνιο στο Verde.tec Forum
Στο Λιανοκλάδι με 200...
ΕCOCITY και ΚΕΔΕ «ανοίγουν» το δρόμο για ECOMOBILITY και FREE MOBILITY 2018-19
Ελλάδα: Στην πρωτοβουλία για το Υδρογόνο
Νάουσα: Έγκριση χρηματοδότησης για ηλεκτρικά
Έρχονται τα ηλεκτρικά πλοία
Μια…Εβδομάδα σκεφτόμαστε ηλεκτρικά
Μεταφορές: Μείωση εκπομπών κατά 94%
Παρουσίαση ηλεκτρικού Προμηθέα…
Eco οικονομία στο δρόμο
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook