Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Ένα δις δολάρια για τη διαχείριση των πλαστικών
 Η ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού «Alliance to End Plastic Waste» (AEPW), ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή: δεσμεύτηκε να συνεισφέρει ένα δισεκατομμύριο δολάρια κατά τη διάρκεια της επόμενης πενταετίας, προκειμένου να επιλυθεί το παγκόσμιο ζήτημα των πλαστικών απορριμμάτων. Στην Συμμαχία αυτή μετέχουν 30 εταιρείες και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδας χαιρετίζει την ανακοίνωση της ίδρυσης του AEPW. Αναλυτικά:

Το συνολικό ποσό, που αναμένεται να συγκεντρωθεί από την «Συμμαχία» και να διοχετευθεί σε μια σειρά στοχευμένων δράσεων είναι περίπου 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια.

Η φιλοσοφία της Συμμαχίας είναι πως το πλαστικό είναι εξαιρετικά πολύτιμο για να απορρίπτεται αλόγιστα και ο σκοπός είναι να προωθήσει λύσεις για την εξάλειψη των πλαστικών αποβλήτων από το περιβάλλον και ιδιαίτερα από τους ωκεανούς, συμβάλλοντας παράλληλα στην υιοθέτηση μιας αποτελεσματικής κυκλικής οικονομίας.

Ο Σ.Β.Π.Ε. που συμμετέχει ενεργά σε θέματα κυκλικής οικονομίας, με μια σειρά πρωτοβουλιών θα πράξει το ίδιο και σε αυτή την περίπτωση της Συμμαχίας.

Η «Alliance to End Plastic Waste» (AEPW) απαρτίζεται από περίπου τριάντα εταιρείες, οι οποίες έχουν ήδη συγκεντρώσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια, με καταληκτικό στόχο την επένδυση 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων κατά τη διάρκεια της επόμενης πενταετίας.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός της «Συμμαχίας» απαρτίζεται από εταιρείες που παράγουν, χρησιμοποιούν, πωλούν, μεταποιούν, συλλέγουν και ανακυκλώνουν πλαστικά. Παραγωγούς χημικών και πλαστικών, εταιρείες καταναλωτικών προϊόντων, εμπόρους λιανικής πώλησης, μεταποιητές και εταιρείες διαχείρισης αποβλήτων. Ολόκληρη, δηλαδή, την αλυσίδα αξίας των πλαστικών.

Η Συμμαχία ανακοίνωσε μια πρώτη σειρά έργων και συνεργασιών, όπως συνεργασίας με δήμους μεγάλων αστικών περιοχών, προώθηση νέων τεχνολογιών για την αποτροπή της εισόδου των πλαστικών στους ωκεανούς και την βελτίωση των συστημάτων διαχείρισης αποβλήτων και ανακύκλωσης, συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη, υποστήριξη του προγράμματος «Renew Oceans» κ.α

Οι εταιρείες που αποτελούν τα ιδρυτικά μέλη της «Alliance to End Plastic Waste» είναι τα εξής:

BASF, Berry Global, Braskem, Chevron Phillips Chemical Company LLC, Clariant, Covestro, Dow, DSM, ExxonMobil, Formosa Plastics Corporation USA, Henkel, LyondellBasell, Mitsubishi Chemical Holdings, Mitsui Chemicals, NOVA Chemicals, OxyChem, Procter & Gamble, Reliance Industries, SABIC, Sasol, SUEZ, Shell, SCG Chemicals, Sumitomo Chemical, Total, Veolia και Versalis (Eni).

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Ecotec
 
 Ανακύκλωση
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Ανακύκλωσε 43 τόνους συσκευών!!!
Δήμος Χαλανδρίου: Στους 26 τόνους από την ανακύκλωση βιβλίων
Μπλε Κάδος: Η ετήσια έκθεση δείχνει άνοδο
Όμιλος ΟΤΕ: Ανακύκλωση 5.500 τόνων απορριμμάτων
Kινητό Πράσινο Σημείο σε Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη: Το πρόγραμμα
EEAA: Ενέργειες Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης σε ολόκληρη τη χώρα
Η Tomas Cook εναντίον των πλαστικών
Εγκαίνια πράσινου σημείου στην Κύπρο
ΣΥΔΕΣΗΣ: Απορρύπανση στο Λαύριο
ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ: Ρεκόρ με τον Αντετοκούνμπο
ΣΥΔΕΣΗΣ ΑΕ: Ενημέρωση για επικίνδυνα απόβλητα
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook