Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
ΔΕΣΦΑ: Ομαλή η τροφοδοσία της ελληνικής αγοράς
 «Το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Φυσικού Αερίου (ΕΣΜΦΑ) διαθέτει επαρκή δυναμικότητα εισόδου για την εισαγωγή ποσοτήτων φυσικού αερίου στην Ελληνική αγορά, που καλύπτουν καταναλώσεις ακόμα μεγαλύτερες από εκείνες που παρατηρούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα» αυτό ενημερώνει ο ΔΕΣΦΑ μετά από δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, με αποκορύφωμα την 12η Ιανουαρίου. Αναλυτικά:

Στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της τελευταίας εβδομάδας, δημοσιεύτηκαν διάφορα άρθρα που αναφέρονται σε υποτιθέμενη έλλειψη συντονισμού που έφερε «στα όρια το ενεργειακό σύστημα», αναφέρει ο ΔΕΣΦΑ και θεωρεί πως γράφτηκα και στοιχεία παντελώς ανακριβή όπως ότι δήθεν «το σύστημα φυσικού αερίου έφτασε σε οριακό σημείο», «και μία ανάσα από το να βρεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», ότι αναμένεται το «σύστημα να ξεμείνει από αέριο».

Τα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (διήμερο Τετάρτης-Πέμπτης), ότι από «τη χωρητικότητα των 95.000 κυβικών μέτρων αερίου της νέας δεξαμενής της Ρεβυθούσας, δε μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα 84.000 κυβικά μέτρα παρά μόνο στην περίπτωση που κηρυχθεί κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», και πολλά άλλα.

«Με τα δημοσιεύματα αυτά δημιουργείται, όπως είναι φυσικό, όχι μόνο μία ανακριβής εικόνα για την αγορά του φυσικού αερίου, αλλά, ταυτόχρονα, διοχετεύεται ένα αρνητικό μήνυμα σε αυτήν περί της ομαλής και ασφαλούς τροφοδοσίας της με Φυσικό Αέριο. Κυρίως, όμως, δημιουργείται μια απολύτως ανακριβής εικόνα για την εταιρεία μας» λέει ο ΔΕΣΦΑ.

Και διαβεβαιώνει:

-Το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Φυσικού Αερίου (ΕΣΜΦΑ) διαθέτει επαρκή δυναμικότητα εισόδου για την εισαγωγή ποσοτήτων φυσικού αερίου στην Ελληνική αγορά, που καλύπτουν καταναλώσεις ακόμα μεγαλύτερες από εκείνες που παρατηρούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα, με αποκορύφωμα την Ημέρα 08.01.2019, οπότε η ημερήσια κατανάλωση Φυσικού Αερίου ανήλθε στις 298 GWh.

-Η κατανάλωση αυτή, υψηλότερη από το μέγιστο των 277 GWh που παρατηρήθηκε στις 12.01.2017, εξυπηρετήθηκε απολύτως και χωρίς την παραμικρή δυσκολία από τον ΔΕΣΦΑ.

-Πράγματι, από το 2017 έως και σήμερα, ο ΔΕΣΦΑ έχει συμβάλει περαιτέρω στην ασφάλεια εφοδιασμού της Ελληνικής αγοράς Φυσικού Αερίου.

-Καταρχήν, ολοκλήρωσε και έθεσε σε λειτουργία, πριν από την έναρξη υψηλών καταναλώσεων της φετινής χειμερινής περιόδου, το έργο της 3ης Δεξαμενής Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στη Ρεβυθούσα, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η χωρητικότητα αποθήκευσης εμπορικών αποθεμάτων ΥΦΑ Χρηστών από τις 110.000 m3 στις 205.055 m3 ΥΦΑ (ή κατά ποσοστό 86%).

-Επιπλέον, ολοκλήρωσε το έργο αύξησης του ρυθμού αεριοποίησης της Εγκατάστασης ΥΦΑ από τα 1000 m3 στα 1400 m3 ΥΦΑ (ή κατά ποσοστό 40%), καθώς και το έργο αναβάθμισης των λιμενικών εγκαταστάσεων της Ρεβυθούσας, παρέχοντας τη δυνατότητας ελλιμενισμού μεγαλύτερων πλοίων στην Εγκατάσταση.

-Ο ΔΕΣΦΑ έχει ήδη συνάψει με ηλεκτροπαραγωγούς συμβάσεις διατήρησης αποθέματος εναλλακτικού καυσίμου και διαθεσιμότητας σύμφωνα με τις προβλέψεις της υπΆ αριθμ. 344/2014 Απόφασης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ).

-Σε συνεργασία με τη ΡΑΕ αναμορφώθηκε το πλαίσιο εξισορρόπησης του ΕΣΜΦΑ που οδήγησε σε τιμές προμήθειας αερίου εξισορρόπησης, οι οποίες αντανακλούν τις ανάγκες του συστήματος για την κάλυψη των οικείων αναγκών.

Τέλος, στο πλαίσιο του Σχεδίου Προληπτικής Δράσης που εξεδόθη από τη ΡΑΕ, εφαρμόζει τις ρυθμίσεις που αφορούν στη διατήρηση αποθεμάτων ασφαλείας Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ) στη Ρεβυθούσα από τους ηλεκτροπαραγωγούς που έχουν τη σχετική υποχρέωση.
 
 Επικαιρότητα
GreenTech Challenge by ESU NTUA #2
Με όραμα τα «Έξυπνα» και ενεργειακά αυτόνομα νησιά
Παρατείνεται η υποβολή προτάσεων για τα “Greek Green Awards 2019”
Νομοσχέδιο ΥΠΕΝ: Συζήτηση στη Βουλή
Μείωσε τους ρύπους της η Περιφέρεια Αττικής
Κτηματολόγιο: Ξεκινά η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας σε Μεσσηνία, Βοιωτία και Φωκίδα
«Ελέγχουμε, επιβεβαιώνουμε, διορθώνουμε» σε περιοχές της Π.Ε. Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
HELMEPA:Τα πρώτα Ναυτιλιακά Σεμινάρια του 2019
Πρόγραμμα LIFE θα καθαρίσει την ατμόσφαιρα
HELMEPA: Αποχαιρετισμός στη Νίκη Γουλανδρή
Με την παρουσία του Γ. Πατούλη συνεδρίασε η επιτροπή αξιολόγησης των “Greek Green Awards 2019”
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook