Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Γ. Στασινός: Να ξεκινήσει άμεσα η ενσωμάτωση των νέων κοινοτικών κατευθύνσεων για την εξοικονόμηση
 Να εξαιρεθούν οι επενδύσεις στην εξοικονόμηση ενέργειας και στις φιλικές στο περιβάλλον τεχνολογίες από τους δημοσιονομικούς περιορισμούς και τον υπολογισμό του ελλείμματος κάθε χώρας ζήτησε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός. Σημαντικές επισημάνσεις και προτάσεις διατυπώθηκαν σε εσπερίδα του ΤΕΕ με θέμα «η τυποποίηση στην ενεργειακή αποδοτικότητα των κτιρίων». Αναλυτικά:

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, παρουσίασε δύο συγκεκριμένες προτάσεις χρηματοδότησης της ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων, με συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Αναφέρθηκε στις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί τόσο στο παρελθόν, όσο και την τρέχουσα περίοδο:

«φαίνεται ότι πάμε για νέα καθυστέρηση» είπε χαρακτηριστικά, όσον αφορά στην εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας από την χώρα μας.

Κάλεσε δημόσια την πολιτεία και την κυβέρνηση να ξεκινήσουν άμεσα τις αναγκαίες θεσμικές αλλαγές. Τόνισε ότι «η ενσωμάτωση των νέων κοινοτικών κατευθύνσεων για την εξοικονόμηση ενέργειας πρέπει να ξεκινήσει τώρα».

«Το ΤΕΕ ξέρει και μπορεί να υλοποιήσει το έργο των θεσμικών αλλαγών και της κατάρτισης των νέων κανονισμών και προτύπων ενεργειακής εξοικονόμησης, αρκεί να αναλάβει την πρωτοβουλία η πολιτεία να μας αναθέσει τη δουλειά», είπε ο Γ. Στασινός.

Έδωσε το μήνυμα ότι «η εξοικονόμηση ενέργειας αλλάζει την κτηματαγορά, καθώς όσοι επενδύουν σε ακίνητα υψηλής ενεργειακής απόδοσης και χαμηλής κατανάλωσης βγαίνουν κερδισμένοι, τόσο από την εξοικονόμηση ενέργειας, όσο και από την αύξηση της αξίας του ακινήτου».

Η Τόνια Μοροπούλου

Η Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Τόνια Μοροπούλου, απευθύνοντας χαιρετισμό στην Εσπερίδα του ΤΕΕ είπε πως η Ελλάδα, παρά τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί μπορεί και πρέπει με τις επιστημονικές δυνάμεις που διαθέτει και τις πολιτικές της, όχι μόνον να εναρμονιστεί ταχύτατα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία για την ενεργειακή εξοικονόμηση και την ενεργειακή αποδοτικότητα των κτιρίων αλλά και να κάνει ένα βήμα μπροστά από την Ευρώπη.

O Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας, ΥΠΕΝ κ. Δημήτρης Τσαλέμης αναφέρθηκε στα Μέτρα Πολιτικής ΕΣΕΚ για την επίτευξη εθνικών στόχων ενεργειακής απόδοσης 2020-2030 αλλά και στα «Εθνικά Προγράμματα ενεργειακά αποδοτικότερων κτιρίων». Εκτός από τα σημαντικά στοιχεία που παρέθεσε σχετικά με τα προγράμματα χρηματοδότησης για τα Προγράμματα Εξοικονόμησης κατ οίκον, ανέφερε και τα εξής:

«Σε ό,τι αφορά τον κτιριακό τομέα στην Ελλάδα, ο συνολικός αριθμός κτιρίων ανέρχεται στα 4, 1 εκατομμύρια, εκ των οποίων το 79% είναι κτίρια κατοικίας. Επίσης το 85% αυτών μπορεί να ανακαινιστεί ενώ το 15% δεν επιδέχεται ενεργειακή αναβάθμιση»

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Ecotec.
 
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
Περισσότερα από 4 εκατ. ευρώ για έργα εξοικονόμησης ενέργειας σε δημόσια κτίρια
Αυξάνει τους πόρους για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατΆ οίκον» η Περιφέρεια ΑΜΘ
Περ. Πελοποννήσου: Ενίσχυση του ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ
Ο ΣΕΕΠΕ για την εξοικονόμηση ενέργειας
Η Περιφέρεια Αττικής ενισχύει το «Εξοικονόμηση ΚατΆ Οίκον»
Εξοικονόμηση κατΆ οίκον II»: Έκλεισε και η Αττική
«Εξοικονόμηση κατΆ οίκον ΙΙ»: Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου η υποβολή αιτήσεων
"Energy Scouts" στο ΕΒΕΑ
CESBA MED: Πολύτιμα εργαλεία για την εξοικονόμηση
Πρωτιές για τον κλάδο του Αλουμινίου
Το 1ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου παίρνει "Α"
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook