Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Γ. Δημαράς στη Βουλή για την αξιοποίηση του γεωθερμικού δυναμικού
 «Έχουμε γεωθερμικά πεδία με θερμοκρασίες που μπορούν να αξιοποιηθούν και να θερμάνουμε το νερό περιοχών, αλλά και να παράγουμε ηλεκτρικό ρεύμα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την αξιοποίηση του γεωθερμικού δυναμικού της χώρας. Αναλυτικά:

Την Δευτέρα 4 και Τρίτη 5 Μαρτίου, συνήλθε σε συνεδρίαση η Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, όπου τοποθετήθηκε με ομιλία του ο Υφ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Δημαράς, με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Έρευνα, εκμετάλλευση και διαχείριση του γεωθερμικού δυναμικού της χώρας, σύσταση Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, ιδιοκτησιακός διαχωρισμός δικτύων διανομής φυσικού αερίου και άλλες διατάξεις».

«Είναι προφανές ότι κανείς δεν μπορεί να είναι αντίθετος στα θέματα που θέτει και λύνει το νομοσχέδιο αυτό. Η γεωθερμία έχει μείνει πολύ πίσω, πρέπει να διευκολύνουμε και τις διαδικασίες και να βρούμε και τους τρόπους να γίνουν επενδύσεις εκεί που πραγματικά η γεωθερμία μπορεί να γίνει πολύ αποδοτική. Έχουμε στην Ελλάδα γεωθερμικά πεδία με υψηλές θερμοκρασίες που μπορούν να αξιοποιηθούν παράγοντας ενέργεια και να θερμάνουμε το νερό περιοχών, αλλά και να παράγουμε ηλεκτρικό ρεύμα κ.λπ.»

Ο κ. Δημαράς ανέφερε επίσης, πως τη γεωθερμία πρέπει να την δούμε και στα κτίρια, και να τη χρησιμοποιήσουμε ειδικά για τον κλιματισμό των κτιρίων και αυτό είναι πολύ σημαντικό στο σχεδιασμό του Υπουργείου, και μπαίνει και στο σχέδιο που ετοιμάζει για τις αναπλάσεις, έτσι ώστε να προβλέφθεί και αυτός ο παράγοντας.

Το Κτηματολόγιο

Ο υφυπουργός ΥΠΕΝ αναφέρθηκε και σε θέματα του Κτηματολογίου:

«Πήρα το λόγο ακόμη γιατί έχουμε εδώ και μερικά θέματα του Κτηματολογίου, όπου βελτιώνουμε διατάξεις από τους προηγούμενους νομούς και όχι μόνο από τον δικό μας δρόμο, αλλά βελτιώνουμε διατάξεις από το ν. 2308/1995, το ν. 2664/1998 και, βεβαίως, και από το δικό μας νόμο. Ένας νόμος όταν εφαρμόζεται βλέπεις πάντα τις δυσκολίες του και τον αλλάζεις. Το άσχημο θα ήταν να μη τον αλλάζεις και να μένεις εκεί κολλημένος. Η ζωή, όμως, έτσι είναι, τρέχει, τα πάντα ρει κι εμείς βλέπουμε τις αδυναμίες για να πάμε πολύ πιο γρήγορα απ´ ό,τι πηγαίναμε μέχρι τώρα».
 
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας / Γή
O ΕΣΔΑΚ στα Καμίνια για την κομποστοποίηση
Yπερψηφίστηκε η πρόταση νόμου για την γεωθερμία
Σύμβαση ΔΕΤΕΠΑ με ΗΛΕΚΤΩΡ για βιομάζα
ΕΣΠΑΒ: Ιδρύθηκε Σύνδεσμος παραγωγών βιοαερίου
Διαβούλευση για τη Γεωθερμία
Γεωθερμίας διάλογοι στη Μήλο
Γεωθερμία: Εσπερίδα του ECOCITY με τη συνεργασία του Δήμου Μήλου
Γεωθερμία στο Χαλάνδρι
Σαντορίνη: Έμφαση στην πράσινη ενέργεια
Ανοίγει ο δρόμος για τα οργανικά απόβλητα
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook