Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Yπερψηφίστηκε η πρόταση νόμου για την γεωθερμία
 Με ευρεία πλειοψηφία στις διατάξεις σχετικά με τη γεωθερμία ψηφίστηκε κατΆ αρχήν, κατΆ άρθρο, ως προς τις τροπολογίες και στο σύνολο, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Έρευνα, εκμετάλλευση και διαχείριση του γεωθερμικού δυναμικού της χώρας, σύσταση Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, ιδιοκτησιακός διαχωρισμός δικτύων διανομής φυσικού αερίου και άλλες διατάξεις». Τέσσερεις μεγάλες ενότητες περιελάμβανε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Περισσότερα για την τοποθέτηση του Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Σταθάκη:

«Στη γεωθερμία διαφαίνεται ότι υπάρχει μια μεγάλη σύγκλιση, όσον αφορά το γεγονός, ότι εισάγεται επιτέλους ένα ενιαίο νομοσχέδιο, για έναν ταλαιπωρημένο τομέα, στον οποίο έχει τεράστιες δυνατότητες η Ελλάδα. Κάτι που αποτυπώνεται και στον τρόπο με τον οποίο εισάγουμε τη γεωθερμική ενέργεια ως αναπόσπαστο κομμάτι του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα για το 2030, που κατατέθηκε στη Κομισιόν και αποτελεί την εθνική στρατηγική της χώρας για τα επόμενα 12 χρόνια» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός.

Όπως είπε ο Υπουργός, στο πλαίσιο αυτό, οι ρυθμίσεις για τη γεωθερμία, στο παρόν νομοσχέδιο, δημιουργούν κανόνες διαφάνειας, απλοποιούν το σύστημα, κατηγοριοποιούν τα γεωθερμικά πεδία και προσφέρουν οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες.

Ταυτόχρονα, ανοίγουν το δρόμο για την προσέλκυση επενδύσεων που είναι πολύ χρήσιμες για τη γεωργία, τον τουρισμό, τα δημόσια κτήρια και πολλούς άλλους τομείς της οικονομίας.

Το ΙΓΜΕ

Η δεύτερη ενότητα του νομοσχεδίου αφορούσε τη μετατροπή του ΙΓΜΕ από τη σημερινή του μορφή ως ένα νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου σε έναν νέο φορέα, ο οποίος θα έχει τα χαρακτηριστικά του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου.

«Αυτός ο φορέας αναβαθμίζεται. Αποκτά νέες δραστηριότητες και λειτουργίες, οργανώνεται με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο που επίσης αναβαθμίζει τη σημερινή του δομή. Διατηρεί προσωπικό στα επίπεδα που έχει σήμερα -περίπου στους 200 υπαλλήλους- προσθέτει λίγα άτομα ακόμα, στα 220 άτομα και κατοχυρώνεται πλήρως η μεταφορά του προσωπικού» είπε ο κ. Σταθάκης.
 
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας / Γή
O ΕΣΔΑΚ στα Καμίνια για την κομποστοποίηση
Γ. Δημαράς στη Βουλή για την αξιοποίηση του γεωθερμικού δυναμικού
Σύμβαση ΔΕΤΕΠΑ με ΗΛΕΚΤΩΡ για βιομάζα
ΕΣΠΑΒ: Ιδρύθηκε Σύνδεσμος παραγωγών βιοαερίου
Διαβούλευση για τη Γεωθερμία
Γεωθερμίας διάλογοι στη Μήλο
Γεωθερμία: Εσπερίδα του ECOCITY με τη συνεργασία του Δήμου Μήλου
Γεωθερμία στο Χαλάνδρι
Σαντορίνη: Έμφαση στην πράσινη ενέργεια
Ανοίγει ο δρόμος για τα οργανικά απόβλητα
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook