Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Let´s do it Greece": Μαθητική συμμαχία για όλη την Ελλάδα
 Η χώρα βρίσκεται σε ρυθμούς «Lets do it». Μαθητές, εκπαιδευτικοί και οικογένειες ενώνουν τις δυνάμεις τους την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου που είναι αφιερωμένη στον εθελοντισμό, καθώς σε όλα τα σχολεία της πατρίδας μας ετοιμάζονται δράσεις σε τέσσερις κύριους άξονες: «περιβάλλον», «συνάνθρωπος», «κοινότητα», «φιλοζωία».

Για πρώτη φορά το "Let´s do it Greece" (η μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας) και το «Νοιάζομαι και δρω» (το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον εθελοντισμό και τον ενεργό πολίτη που υλοποιούν το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Δεσμός» και το Ίδρυμα Λαμπράκη) ενώνουν τις δυνάμεις τους οργανώνοντας κοινή Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού.

Πρόκειται για την εβδομάδα από 1 έως 7 Απριλίου 2019, κατά την οποία το κάθε σχολείο μπορεί να οργανώσει τις δικές του δράσεις, να προσκαλέσει και άλλα σχολεία και να συνεργαστεί με τους φορείς και τις ομάδες της περιοχής του στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα εθελοντισμού και προσφοράς σε κάθε γωνιά της χώρας.

Για την πραγματοποίηση του μεγάλου αυτού εθελοντικού εγχειρήματος έχει δοθεί και φέτος σχετική έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας, ενώ ήδη ο πανελλαδικός χάρτης της δράσης έχει αρχίσει να γεμίζει από σχολεία τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

«Την Κυριακή 7 Απριλίου όλοι θα ξυπνήσουμε για τον ίδιο σκοπό!» αναφέρουν οι εθελοντές του «Lets do it», οι οποίοι παραβρέθηκαν στην απονομή των βραβείων «Greek Green Awards», παρέδωσαν βραβείο σε έναν από τους νικητές και ενημέρωσαν το κοινό της συνεδριακής αίθουσας του MEC Παιανίας για τη μεγάλη καμπάνια.

Παράλληλα ανακοινώθηκε για άλλη μια χρονιά –σταθερά από την αρχή του θεσμού– η υποστήριξη του περιοδικού Ecotec στην προσπάθεια, η οποία φέτος έχει κεντρικό σύνθημα «Let´s do it Greece - Γίνε η αλλαγή που περιμένεις» τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου και υποστηρίζεται μεταξύ άλλων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, το Υπουργείο Παιδείας, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας.

«Όσα χιλιόμετρα κι αν μας χωρίζουν, γινόμαστε μια μεγάλη οικογένεια και βάζουμε χρώμα στις γειτονιές μας, δίνουμε ζωή στα βουνά μας, καθαρίζουμε τις παραλίες μας, νοιαζόμαστε για το περιβάλλον μας, ομορφαίνουμε την πατρίδα μας». Αυτά αναφέρουν οι εθελοντές του “Lets Dο It”, που φέτος αναμένεται ακόμα πιο διευρυμένο, με περισσότερες συμμετοχές και δράσεις, ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής φορέων και εθελοντών ξεκίνησαν στο www.letsdoitgreece.org.

Η συμμετοχή

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στις σελίδες www.letsdoitgreece.org και www.noiazomaikaidrw.gr, καθώς επίσης και στο κοινό mini site www.volunteer4schools.gr που δημιουργήθηκε για να αποτυπώνονται συγκεντρωτικά οι δράσεις των σχολείων.
 
 Ατζέντα
Ανατολική ΑΕ: Ημερίδα για το Νερό
ECOMONDO 2019: Το επιχειρείν της Κυκλικής Οικονομίας
ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ: Βιοκλιματικό εργαστήριο
Ημερίδα για κατολισθήσεις
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στην ΕΡΤ
Επίσκεψη 8 γερμανικών εταιρειών στην Θες/νικη
GIRLS’DAY στην Αθήνα: Ανακάλυψε τα πράσινα επαγγέλματα από κοντά
Γενικό Χημείο: Εκδήλωση για τα 90 χρόνια
Δ. Αθηναίων: Συζητά για κλιματική αλλαγή κι εξοικονόμηση
Αυτό είναι… το Πρωτόκολλο MEDSEALITTER
Εκδήλωση ΕΒΕΑ: Ψηφιακή Ευκαιρία
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook