Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
ΕCOCITY και ΚΕΔΕ «ανοίγουν» το δρόμο για ECOMOBILITY και FREE MOBILITY 2018-19
 Η 16η περίοδος της Εκστρατείας ECOMOBILITY, 5ης FREE MOBILITY καθώς και της πιλοτικής εφαρμογής στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, είναι αφιερωμένες στην μνήμη του εμπνευστή τους και ιδρυτού του ECOCITY Θάνου Ζαφειρόπουλου. Σε τελετή που πραγματοποίηθηκε στα γραφεία της ΚΕΔΕ, παρουσία του κ. Γιώργου Πατούλη, η πρόεδρος του ΔΣ του ECOCITY κ. Μαργαρίτα Καραβασίλη ανήγγειλε την διεξαγωγή των εκστρατειών, με ειδικές εκδηλώσεις και παρουσιάσεις των εργασιών μαθητικών ομάδων 30 σχολείων από 28 πόλεις της χώρας. Αναλυτικά:

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΚΕΔΕ στην Αθήνα με την παρουσία εκπροσώπων των ΜΜΕ, της Πολιτείας και του Ακαδημαϊκού –Εκπαιδευτικού χώρου, σηματοδοτεί την έναρξη της περιόδου διαγωνιστικής διαδικασίας. Καθόλη την διάρκεια του Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν σε ειδικές εκδηλώσεις οι παρουσιάσεις των εργασιών μαθητικών ομάδων 30 σχολείων από 28 πόλεις της χώρας.

Η εκστρατεία ECOMOBILITY 2018-19 τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και έχει την συνεργασία περισσότερων από 40 Ιδρυμάτων και Φορέων και την υποστήριξη εθνικών και τοπικών χορηγών.

Η συμμετοχή Γυμνασίων, Ειδικών Σχολείων και Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας καταδικνύει την δυναμική που έχει το πρόγραμμα και την αξία του από εκπαιδευτικής και κοινωνικής άποψης.

Στην εκδήλωση μίλησαν η κ. Μαργαρίτα Καραβασίλη, ο κ. Γιώργος Πατούλης ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Αθανάσιος Αναγνωστόπουλος, αρμόδιος περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής και ο Δρ Κώστας Βαφειάδης, Μέλος ΔΣ ECOCITY, Υπεύθυνος Επιτροπών Αξιολόγησης.

Ο κ. Θάνος Βλαστός, Καθηγητής Πολεοδομίας και Συγκοινωνιακού Σχεδιασμού ΕΜΠ και μέλος του ΔΣ ECOCITY, παρουσίασε τα πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα έρευνας του Εργαστηρίου Γεωγραφίας και Ανάλυσης Χώρου της Σχολής Τοπογράφων Μηχανικών με τίτλο «Επιλογές μαθητών για την μετακίνηση προς τα σχολεία».

«Καθοριστικής σημασίας είναι η εφαρμογή των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) στις Ελληνικές Πόλεις που σχεδιάζονται με διεθνή πρότυπα αλλά προσαρμογή αναγκαία για την ελληνική πραγματικότητα και με έμφαση στην υπέρβαση των εμποδίων τοπικού χαρακτήρα» τόνισε η κυρία Καλλιόπη Παπαδάκη, Εθνική Συντονίστρια Βιώσιμης Κινητικότητας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενώ ο Δρ. Μιχάλης Χρηστάκης, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Αυτοδιοίκησης “Κλεισθένης” υπερθεμάτισε στα Συμπεράσματα πρόσφατου Συνεδρίου με θέμα «Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα στις Ελληνικές Πόλεις» και επεσήμανε πως τον καλύτερο πρεσβευτή των ΣΒΑΚ αποτελούν τα παιδιά και οι μαθητές, κοινό στο οποίο απευθύνεται η εκστρατεία ECOMOBILITY.

Συγκίνηση, θαυμασμό και αίσθηση φρεσκάδας έφερε το βιντεοσκοπημένο μήνυμα των μαθητριών από το Γυμνάσιο Γαβαλούς Αγρινίου που Βραβεύτηκε κατά την περίοδο 2017-18 και ταξίδεψε στις Βρυξέλλες.

Οι Δήμοι Ελευσίνας και Κατερίνης συνδιοργανώνουν με το ECOCITY τις εκδηλώσεις των μαθητών στις πόλεις τους διαχέοντας τα μηνύματα της εκστρατείας στην τοπική κοινωνία.
 
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
Βιοαέριο - βιομεθάνιο στο Verde.tec Forum
Στο Λιανοκλάδι με 200...
H πρώτη αγορά υδρογονοκίνητου στις ΗΠΑ
Ελλάδα: Στην πρωτοβουλία για το Υδρογόνο
Νάουσα: Έγκριση χρηματοδότησης για ηλεκτρικά
Έρχονται τα ηλεκτρικά πλοία
Μια…Εβδομάδα σκεφτόμαστε ηλεκτρικά
Μεταφορές: Μείωση εκπομπών κατά 94%
Παρουσίαση ηλεκτρικού Προμηθέα…
Eco οικονομία στο δρόμο
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook