Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Το WWF Ελλάς για τις εξορύξεις στην Ελλάδα
 «Τώρα, δίνουμε αγώνα για να διεκδικήσουμε σημαντικά αυτονόητα που κατακτήθηκαν στο παρελθόν και καταστρατηγούνται επανειλημμένως»… Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων η Θεοδότα Νάντσου, Υπεύθυνη πολιτικής, WWF Ελλάς με κείμενο-σχόλιο του WWF, για τη συνάντηση στο ΥΠΕΝ με εκπροσώπους του τμήματος προστασίας της φύσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για το θέμα των εξορύξεων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα . Αναλυτικά:

Ολοκληρωμένη η άποψη της κ. Νάντσου αναφέρει τα εξής:

«Τώρα, δίνουμε αγώνα για να διεκδικήσουμε σημαντικά αυτονόητα που κατακτήθηκαν στο παρελθόν και καταστρατηγούνται επανειλημμένως: κεκτημένες νομικές δεσμεύσεις, όπως είναι η διαφάνεια και η δημόσια διαβούλευση, η εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, και ο αυστηρός περιβαλλοντικός έλεγχος, περιβαλλοντικές κατακτήσεις που χάθηκαν μέσα στην παραζάλη των οικονομικών υποσχέσεων».

Αφορμή για το κείμενο-σχόλιο, η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο περιβάλλοντος με εκπροσώπους του τμήματος προστασίας της φύσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στην οποία συμμετείχε το WWF Ελλάς.

«Aκούστηκε κάτι αυτονόητο: όλες ανεξαιρέτως οι εργασίες έρευνας και εξόρυξης για πετρέλαιο και φυσικό αέριο θα πρέπει να υποβάλλονται σε εκ των προτέρων εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Όχι μόνο όταν οι εν λόγω εργασίες είναι να πραγματοποιηθούν σε προστατευόμενες περιοχές Natura, αλλά οπουδήποτε» αναφέρει το κείμενο του WWF.

Τους τελευταίους μήνες, σε σειρά έγγραφων ερωτημάτων του WWF Ελλάς για τα αποτελέσματα περιβαλλοντικών ελέγχων στη μοναδική υπεράκτια ελληνική εγκατάσταση εξόρυξης πετρελαίου στη χώρα, το WWF έλαβε, όπως τις χαρακτηρίζει μερικές διόλου αυτονόητες απαντήσεις: καμία υπηρεσία δεν κάνει τους υποχρεωτικούς από την περιβαλλοντική νομοθεσία ετήσιους ελέγχους.

«Η μάχη που δίνουμε για να μη γεμίσει με γεωτρύπανα και πλατφόρμες εξόρυξης ορυκτών υδρογονανθράκων η δυτική πλευρά της Ελλάδας, από τα βουνά της Ηπείρου μέχρι τις θάλασσες του Ιονίου και της Νότιας Κρήτης, θα έπρεπε υπό κανονικές συνθήκες να είναι αγώνας για την κλιματική αλλαγή και μόνο» καταλήγοντας έτσι όπως αναφέραμε στην αρχή της είδησης:

«Αντίθετα, τώρα, δίνουμε αγώνα για να διεκδικήσουμε σημαντικά αυτονόητα που κατακτήθηκαν στο παρελθόν και καταστρατηγούνται επανειλημμένως».
 
 Επικαιρότητα
GreenTech Challenge by ESU NTUA #2
Με όραμα τα «Έξυπνα» και ενεργειακά αυτόνομα νησιά
Παρατείνεται η υποβολή προτάσεων για τα “Greek Green Awards 2019”
Νομοσχέδιο ΥΠΕΝ: Συζήτηση στη Βουλή
Μείωσε τους ρύπους της η Περιφέρεια Αττικής
Κτηματολόγιο: Ξεκινά η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας σε Μεσσηνία, Βοιωτία και Φωκίδα
«Ελέγχουμε, επιβεβαιώνουμε, διορθώνουμε» σε περιοχές της Π.Ε. Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
HELMEPA:Τα πρώτα Ναυτιλιακά Σεμινάρια του 2019
Πρόγραμμα LIFE θα καθαρίσει την ατμόσφαιρα
HELMEPA: Αποχαιρετισμός στη Νίκη Γουλανδρή
Με την παρουσία του Γ. Πατούλη συνεδρίασε η επιτροπή αξιολόγησης των “Greek Green Awards 2019”
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook