Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Περιφέρεια Θεσσαλίας: Εξοικονόμηση με εξυπνα οδοφωτιστικά LED
 Δημοπρατήθηκε ένα σημαντικό έργο υποδομής, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το οποίο περιλαμβάνει την αντικατάσταση όλου του ενεργοβόρου δικτύου φωτισμού των οδών που υπάγονται στην αρμοδιότητά της. Τηλεδιαχειριζόμενα φωτιστικά σύγχρονης τεχνολογίας τύπου LED με εγκατάσταση συστήματος τηλεμετρίας και τηλελέγχου του δικτύου φωτισμού της Περιφέρειας αναμένεται να προσφέρουν εξοικονόμηση ενέργειας που φτάνει το 60%. Αναλυτικά:

Ο ανοιχτός διαγωνισμός στηρίζεται στις πιο σύγχρονες ευρωπαϊκές προδιαγραφές και καλές πρακτικές, που διασφαλίζουν την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα του επιλεγόμενου εξοπλισμού. Το έργο θα διεκδικήσουν μεγάλες εταιρείες όπως η GlobiLED, o ¶κτωρ, η Ameresco, η Sirecled.

Η επιτυχής ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας θα επιτρέψει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, όχι μόνον την αναβάθμιση των δρόμων σύμφωνα με τα νέα Ευρωπαϊκά πρότυπα, αλλά και την εξοικονόμηση ενέργειας η οποία υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει το 60%, γεγονός.

Το νέο δίκτυο φωτισμού LED θα συνοδεύεται από ένα υπερσύγχρονο σύστημα Τηλεδιαχείρισης, Τηλεελέγχου και Τηλεμετρίας, και αποτελεί το πρώτο σημαντικό θεμέλιο για την επιτυχή είσοδο της Περιφέρειας στο κόσμο των «έξυπνων» υποδομών (SMART CITIES).

Μέσω του συγκεκριμένου υπερσύγχρονου συστήματος, η Περιφέρεια Θεσσαλίας εξασφαλίζει από τώρα τη δυνατότητα της μελλοντικής επέκτασής του για την ανάπτυξη επιπρόσθετων, μελλοντικών «έξυπνων» εφαρμογών (smart cities).

Δηλώσεις

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, είπε τα εξής: «Με στρατηγική, με σχέδιο, με προγραμματισμό και συγκεκριμένο πρόγραμμα προχωράμε σε ένα μεγάλο έργο που είναι η αντικατάσταση όλων των λαμπτήρων στο οδικό στάδιο της Περιφέρειεας Θεσσαλίας, με τοποθέτηση λαμπτήρων φωτισμού νέας τεχνολογίας τύπου LED. Με αυτό το έργο επιτυγχάνουμε μείωση του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, της συντήρησης περίπου κατά 55% αλλά και καλύτερο φωτισμό σε όλο το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας. Είναι ένα έργο ουσίας με βαθύ περιβαλλοντικό αποτύπωμα αλλά κι ένα έργο για την ασφάλεια των πολιτών».

Κι άλλες Περιφέρειες αναμένεται να ακολουθήσουν έργα, μέσω Σύμβασης ΣΔΙΤ, ενεργειακής αναβάθμισης, όπως η Περιφέρεια Ηπείρου.
 
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
Περισσότερα από 4 εκατ. ευρώ για έργα εξοικονόμησης ενέργειας σε δημόσια κτίρια
Αυξάνει τους πόρους για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατΆ οίκον» η Περιφέρεια ΑΜΘ
Περ. Πελοποννήσου: Ενίσχυση του ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ
Ο ΣΕΕΠΕ για την εξοικονόμηση ενέργειας
Η Περιφέρεια Αττικής ενισχύει το «Εξοικονόμηση ΚατΆ Οίκον»
Εξοικονόμηση κατΆ οίκον II»: Έκλεισε και η Αττική
«Εξοικονόμηση κατΆ οίκον ΙΙ»: Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου η υποβολή αιτήσεων
"Energy Scouts" στο ΕΒΕΑ
CESBA MED: Πολύτιμα εργαλεία για την εξοικονόμηση
Πρωτιές για τον κλάδο του Αλουμινίου
Το 1ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου παίρνει "Α"
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook