Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Ημερίδα για κατολισθήσεις
 Στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ), στο Ολυμπιακό Χωριό, διοργανώνεται ημερίδα, την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ευρωπαϊκών Γεωλογικών Υπηρεσιών (EuroGeoSurveys) με τίτλο «Εκτίμηση Κινδύνου Κατολισθήσεων – Πολιτική Προστασία», (“Landslide hazard assessment for Civil Protection”). Αναλυτικά:

Στόχος της ημερίδας είναι η αποτύπωση των ευρωπαϊκών πρακτικών στον τομέα της εκτίμησης του κατολισθητικού κινδύνου καθώς και η παρουσίαση των κυριότερων αποτελεσμάτων της εφαρμογής τους, τόσο στο σκέλος της πρόληψης όσο και σε αυτό της αποκατάστασης.

Ξεχωριστή αναφορά θα γίνει και στην ελληνική περίπτωση του Μνημονίου Συνεργασίας ΕΑΓΜΕ και Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στον τομέα της εκτίμησης επικινδυνότητας κατολισθητικών φαινομένων σε περιοχές της ελληνικής επικράτειας, βάσει του οποίου παρέχεται εντός 24 έως 36 ωρών την εισήγηση από το την Ομάδα Άμεσης Παρέμβασης σχετικά με την επικινδυνότητα του φαινομένου και την ασφάλεια των επηρεαζόμενων κατασκευών των περιοχών, συνοδευόμενη από πρόταση μέτρων, με στόχο τον άμεσο περιορισμό των επιπτώσεων.

Με την ίδρυση επίσης, της Διεύθυνσης Διαχείρισης Φυσικών και Τεχνολογικών Κινδύνων (ΔΦΥΤΕΚ) της ΕΑΓΜΕ ισχυροποιείται η συνεργασία μεταξύ της ΓΓΠΠ με την ΕΑΓΜΕ, με την δεύτερη να αναλαμβάνει να συντάξει χάρτη κινδύνου κατολισθήσεων σε επίπεδο Δημοτικής Ενότητας.

Η ημερίδα η οποία διοργανώνεται στο πλαίσιο των έργων U-Geohaz και ΟΠΥΓΕΚ/ΓΕΩΚΑ θα είναι ανοιχτή στο κοινό, ενώ είναι δυνατή η δημοσιογραφική κάλυψη.
 
 Ατζέντα
Ανατολική ΑΕ: Ημερίδα για το Νερό
ECOMONDO 2019: Το επιχειρείν της Κυκλικής Οικονομίας
ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ: Βιοκλιματικό εργαστήριο
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στην ΕΡΤ
Επίσκεψη 8 γερμανικών εταιρειών στην Θες/νικη
GIRLS’DAY στην Αθήνα: Ανακάλυψε τα πράσινα επαγγέλματα από κοντά
Γενικό Χημείο: Εκδήλωση για τα 90 χρόνια
Δ. Αθηναίων: Συζητά για κλιματική αλλαγή κι εξοικονόμηση
Αυτό είναι… το Πρωτόκολλο MEDSEALITTER
Εκδήλωση ΕΒΕΑ: Ψηφιακή Ευκαιρία
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook