Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Σ. Φάμελλος: Ενισχυμένοι οι ΦΟΔΣΑ
 Στον χαιρετισμό που απεύθυνε ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σωκράτης Φάμελλος, στην 13η Σύνοδο ΦοΔΣΑ, ανέφερε πως οι ΦΟΔΣΑ πρέπει να ενισχύσουν τα πολιτικά, επιχειρησιακά και επιστημονικά τους χαρακτηριστικά και να συμβάλουν στη δυναμική αναβάθμιση της αυτοδιοίκησης. Εκτός των άλλων, ο κ. Φάμελλος έκανε απολογισμό της υπουργικής θητείας. Αναλυτικά:

"Οι Φορείς της Αυτοδιοίκησης για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων πρέπει να ενισχύσουν τα πολιτικά, επιχειρησιακά και επιστημονικά τους χαρακτηριστικά και να συμβάλουν στη δυναμική αναβάθμιση της αυτοδιοίκησης ως προς τη διαχείριση των απορριμμάτων", ανέφερε ο Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην 13η Σύνοδο ΦοΔΣΑ, που πραγματοποιήθηκε, εχθές, στους Δελφούς.

"Ελπίζω οι νέοι Δήμαρχοι να συνεισφέρουν σε αυτή την ποιοτική αναβάθμιση", συνέχισε, τονίζοντας ότι από την πλευρά της πολιτείας έχουν γίνει οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στον τομέα του περιβάλλοντος και των απορριμμάτων, ώστε η Ελλάδα να βγει επιτέλους από τον Μεσαίωνα των χωματερών.

Απολογισμός

"Ολοκληρώθηκε μία κυβερνητική θητεία η οποία παρέδωσε στην Αυτοδιοίκηση όλα τα απαραίτητα εργαλεία για την ορθή και σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων", είπε ο Σωκράτης Φάμελλος αντιδιαστέλλοντας το παρελθόν κατά το οποίο λειτουργούσαν στη χώρα μας 300 χωματερές, που μας επιβάρυναν με πρόστιμα από την ΕΕ ύψους 55 εκατ. ευρώ.

"Έως το τέλος του 2018 μειώσαμε κατά 82% αυτό το πρόστιμα, ενώ έως το τέλος του 2019 αναμένεται να κλείσουν και οι τελευταίες χωματερές", συμπλήρωσε.

Επίσης, για μια δεκαετία, έως το 2015, η Ελλάδα δεν είχε προχωρήσει ούτε μία επένδυση μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων ή Κυκλικής Οικονομίας, ανάκτησης υλικών και παραγωγής δευτερογενών υλικών και καυσίμων στα στερεά απόβλητα.

Σήμερα, από ουραγός το 2014, η χώρα μας διαθέτει ολοκληρωμένη στρατηγική διαχείρισης απορριμμάτων, η οποία περιλαμβάνει Εθνικό Σχέδιο για την Κυκλική Οικονομία, νέο θεσμικό πλαίσιο για την ανακύκλωση, σύγχρονα επιχειρηματικά μοντέλα και καινοτομία, καθώς και Τοπικά Σχέδια που προβλέπουν και επιβάλλουν τη χωριστή συλλογή βιοαποδομήσιμων. από τον Ιούλιο του 2018.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός αναφέρθηκε στους Εθνικούς Σχεδιασμούς για τα στερεά και υγρά απόβλητα, το νέο νόμο (4496) για την ανακύκλωση, που ψηφίστηκε το 2017, τον ΕΟΑΝ και τη μείωση της πλαστικής σακούλας.
 
 Διαχείριση Αποβλήτων
Καφέ κάδος: Να ανταποκριθούν οι δήμοι άμεσα λέει ο Μ. Γραφάκος
Ημερίδα «Ακολούθησε το ρεύμα: Ξανασκέψου – Ανακύκλωσε! Επανασχεδιασμός της διαχείρισης των αστικών αποβλήτων: από απόβλητα σε πόρους»
Συνάντηση Θεοδωρικάκου, Πατούλη για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής
Αυτοψία του Μ. Γραφάκου στην Ύδρα
ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗ ΑΕ: Παρούσα στη διήμερη γιορτή του ΕΟΑΝ
ΜΕΑ Κοζάνης: «Πράσινο φως» για την επεξεργασία των απορριμμάτων Κέρκυρας
Δήμος Ερμιονίδας: Σύσκεψη για το πρόβλημα με τα σκουπίδια – Οι αποφάσεις για να λυθεί το αδιέξοδο
Κ. Αγοραστός: «Αυτή είναι η λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των αστικών αποβλήτων στα νησιά των Β. Σποράδων»
Στο επίκεντρο η Κέρκυρα – Το πλάνο της κυβέρνησης για το πρόβλημα της διαχείρισης απορριμάτων
Ελλάδα-Κίνα: Συνεργασία για τα απορρίμματα
ΕΕΔΣΑ: Συναντήσεις για φως στο τούνελ με τα ΑΣΑ
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook