Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
ECOMONDO 2019: Το επιχειρείν της Κυκλικής Οικονομίας
 Από 5-8 Νοεμβρίου, στο εκθεσιακό κέντρο του Ρίμινι, και στο πλαίσιο της έκθεσης Ecomondo, θα διεξαχθεί το κορυφαίο γεγονός της ευρω-μεσογειακής περιοχής για τη νέα πράσινη οικονομία. Μια διοργάνωση από την εταιρεία Italian Exhibition Group (IEG), που αφορά τα βιοπλαστικά, την καινοτομία στην ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων, τον κύκλο του Νερού και την διαχείριση των υγρών αποβλήτων. Αναλυτικά:

Μια έκδοση της έκθεσης θεσμός, για την Ευρώπη, για τα μέλη του εμπορίου και της βιομηχανίας που ενδιαφέρονται να εκμεταλλευτούν τη βιομηχανική συμβίωση των πράσινων και κυκλικών οικονομιών.

Θα συμμετάσχουν βασικοί παίκτες της Αγοράς με τους πιο έγκυρους δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς και φορείς, οι οποίοι υποστηρίζουν την IEG στην οργάνωση του στρατηγικού περιεχομένου της έκθεσης καθ ´όλη τη διάρκεια του έτους.

Το event θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με την Ecomondo, την Key Energy, για τον κόσμο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την Sal.Ve, την τριετή έκθεση για τα απόβλητα οχημάτων.

Η διεθνής έκθεση θα φιλοξενήσει το ετήσιο ραντεβού με τους εκπροσώπους της Πολιτείας για την Πράσινη Οικονομία, που προωθείται από το Εθνικό Συμβούλιο της πράσινης οικονομίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και το Υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης, προσφέροντας ανάλυση και επικαιροποίηση των πλέον κρίσιμων οικονομικών και θεσμικών θεμάτων.

Πρωτοπόρος στην ευρωμεσογειακή περιοχή για την κυκλική οικονομία και εκκολαπτήριο καινοτομίας για τις επιχειρήσεις που στοχεύουν σε νέα επιχειρηματικά μοντέλα, η Ecomondo έχει αναλάβει το ρόλο μιας πλατφόρμας από την οποία προκύπτουν χρήσιμα σχέδια για τη θέσπιση νέας νομοθεσίας, τη διαχείριση και το σχεδιασμό για διάφορες περιοχές και, πάνω απ όλα, επιχειρηματική δραστηριότητα σύμφωνα με την πράσινη οικονομία. Χάρη και στην ειδική, τεχνική, επιστημονική επιτροπή υπο την προεδρία του καθηγητή Φάμπιο Φάβα, του Πανεπιστημίου της Μπολόνια.

Οι 4 μακρο-τομείς

Στο Ρίμινι, θα υπάρχει όλη η καινοτόμος τεχνολογία για την ολοκληρωμένη διαχείριση και εκμετάλλευση των υλικών για τη βελτίωση της αποδοτικότητας των διαδικασιών παραγωγής.

Η έγκριση της του Πακέτου της Κυκλικής Οικονομίας από την ΕΕ, που ακολουθείται από την υιοθέτησή της σε εθνικό επίπεδο, προσφέρει στις επιχειρήσεις ανάκτηση και ανακύκλωση και την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν την πρόκληση της εξέλιξης και του μετασχηματισμού από την γραμμική οικονομία ενός καθιερωμένου συστήματος κυκλικής οικονομίας.

Για την κυκλική Βιο οικονομία, ο βασικός προσανατολισμός θα επικεντρωθεί στους κανονισμούς της ΕΕ που αποσκοπούν στον περιορισμό και την εξάλειψη των πλαστικών προϊόντων μίας χρήσης.

Ένας άλλος μακροοικονομικός τομέας της έκθεσης θα είναι η αποκατάσταση μολυσμένων περιοχών και η επακόλουθη αναθεώρησή τους, η οποία θα περιλαμβάνει τη συμμετοχή των βασικών παραγόντων του τομέα. Οι εγκαταλελειμμένες βιομηχανικές περιοχές, οι υποβαθμισμένες περιοχές και η ανάπτυξη τους αποτελούν σήμερα μια μεγάλη πρόκληση.

Ενας ακόμη τομέας που θα αναλυθεί στην Ecomondo, είναι ο νέος τομέας των υδρογεωλογικών κινδύνων, αφιερωμένος σε συστήματα και λύσεις για την πρόληψη και τους κύριους κλιματολογικούς κινδύνους, όπως πλημμύρες και η διάβρωση των ακτών.

Τέλος, θυα υπάρχει ειδικό τμήμα που θα αφιερωθεί στον ολοκληρωμένο κύκλο των λυμάτων, με συμμετοχή απο επιχειρήσεις του κύκλου του νερού, από την προέλευση του έως την επιστροφή του στο περιβάλλον.

Στον εκθεσιακό χώρο θα υπάρχουν αναφορές στη χρήση του νερού στη γεωργία με σεμινάριο για τη βιώσιμη άρδευση που θα διεξαχθεί από δύο μέλη της τεχνικής επιστημονικής επιτροπής υδάτων, του Φραντσέσκο Φατόνε (Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο του Μάρκε και Διεθνούς Ένωσης Νερού - IWA) και Ατίλιο Τοσκάνο, (Πανεπιστήμιο της Μπολόνια).

Το 2019, στην Ecomondo, θα δοθεί έμφαση γι άλλη μια φορά, στις ιταλικές και διεθνείς start-ups, σε συνεργασία και με την υποστήριξη της ASTER, την Περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνα, την καινοτόμα γνώση της ΕΙΤ (Κλίμα, Πρώτες ύλες και Καινοτομία) του Πανεπιστημίου της Μπολώνια και του Ιδρύματος Confindustria Giuseppina Mai.
 
 Ατζέντα
6o συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων
Εκδήλωση για επαγγελματική εκπαίδευση σε ηλιακές και γεωθερμικές εφαρμογές
ΚΑΠΕ: Για Ενεργειακές Κοινότητες στη Λάρισα
Στην τελική ευθεία για το 1ο Συνέδριο Πυροπροστασίας Κατασκευών
Κύκλος Σεμιναρίων Συγγραφής Προτάσεων για το Πρόγραμμα LIFE
Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: Δύο χρόνια μετά τη Μάνδρα
Συμμετοχή Γενικού Γραμματέα κ. Αραβώση στη 40η Διάσκεψη της UNESCO
ΣΒΕ: Εκπαιδευτικό σεμινάριο «Κυκλική Οικονομία και Επιχειρηματικότητα»
Έρχονται τα ˮGREEK GREEN AWARDS 2020» στο πλαίσιο της έκθεσης «Verde.tec»
Κλιματικές Αλλαγές και Μεταφορές σε Διεθνές Συνέδριο
Δήμος Αμαρουσίου: Ημερίδα παρουσίασης του έργου «Πρότυπη δημιουργία χώρων πρασίνου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE Grin»
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook