Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
«INSHIP - Θερμικά Ηλιακά Συστήματα για Βιομηχανικές Διεργασίες»
 Συνάντηση Εργασίας με θέμα «Θερμικά Ηλιακά Συστήματα για Βιομηχανικές Διεργασίες» διοργανώνει το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) στο πλαίσιο του προγράμματος “INSHIP - Integrating National Research Agendas on Solar Heat for Industrial Processes”. Το workshop θα πραγματοποιηθεί, την Τρίτη 2 Ιουλίου 2019 στο ξενοδοχείο Holiday Inn. Αναλυτικά:

Υφιστάμενη κατάσταση

Το 32% της παγκόσμιας ζήτησης ενέργειας καταναλώνεται από τις βιομηχανίες, το 74% του οποίου είναι θερμότητα.

Παρά το γεγονός ότι η παραγωγή θερμικής ενέργειας για βιομηχανικές διεργασίες αναγνωρίζεται ως η εφαρμογή με τις μεγαλύτερες δυνατότητες στις ηλιακές εφαρμογές θέρμανσης και ψύξης, η Ηλιακή Θερμότητα για Βιομηχανικές Διεργασίες (Solar Heat for Industrial Processes - INSHIP) εξακολουθεί να παρουσιάζει ένα μέτριο μερίδιο, περίπου 0,3% της συνολικής εγκατεστημένης ηλιακής ισχύος σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το workshop

Στο πλαίσιο του INSHIP, το ΚΑΠΕ διοργανώνει Συνάντηση Εργασίας (workshop) με θέμα «INSHIP - Θερμικά Ηλιακά Συστήματα για Βιομηχανικές Διεργασίες», την Τρίτη 2 Ιουλίου 2019 (2μ.μ. έως 5 μ.μ.), στο ξενοδοχείο Holiday Inn (40,2 χλμ Αττικής Οδού μεταξύ των εξόδων 17 & 18, Παιανία, 19002, Αθήνα).

Ατζέντα

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν -μεταξύ άλλων - η υφιστάμενη κατάσταση στον τομέα των Θερμικών Ηλιακών Συστημάτων για Βιομηχανικές Διεργασίες στην Ελλάδα, οι ερευνητικές δράσεις για τη βελτίωση της τεχνολογίας, οι δυνατότητες χρηματοδότησης και οι απαιτούμενες δεξιότητες για την εγκατάσταση σχετικών εφαρμογών στην Ελλάδα, καθώς και οι εθνικές και Ευρωπαϊκές στρατηγικές και προοπτικές για τη συγκεκριμένη τεχνολογία.

Η Συνάντηση Εργασίας απευθύνεται σε μελετητές και εγκαταστάτες θερμικών ηλιακών συστημάτων, καθώς και στους ενδιαφερόμενους ειδικούς σε θέματα ενέργειας, επενδύσεων, θέσπισης στρατηγικών και χρήσης ΑΠΕ από τον τεχνικό, επιστημονικό, βιομηχανικό, ακαδημαϊκό και επαγγελματικό χώρο. Πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας (ΕΒΗΕ), και θα ακολουθήσει η Γενική Συνέλευση της ΕΒΗΕ.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται προεγγραφή στη διεύθυνση https://forms.gle/rJ2U34tFvYicipTD7 . Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες : http://www.cres.gr/cres/index.html
 
 Ατζέντα
6o συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων
Εκδήλωση για επαγγελματική εκπαίδευση σε ηλιακές και γεωθερμικές εφαρμογές
ΚΑΠΕ: Για Ενεργειακές Κοινότητες στη Λάρισα
Στην τελική ευθεία για το 1ο Συνέδριο Πυροπροστασίας Κατασκευών
Κύκλος Σεμιναρίων Συγγραφής Προτάσεων για το Πρόγραμμα LIFE
Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: Δύο χρόνια μετά τη Μάνδρα
Συμμετοχή Γενικού Γραμματέα κ. Αραβώση στη 40η Διάσκεψη της UNESCO
ΣΒΕ: Εκπαιδευτικό σεμινάριο «Κυκλική Οικονομία και Επιχειρηματικότητα»
Έρχονται τα ˮGREEK GREEN AWARDS 2020» στο πλαίσιο της έκθεσης «Verde.tec»
Κλιματικές Αλλαγές και Μεταφορές σε Διεθνές Συνέδριο
Δήμος Αμαρουσίου: Ημερίδα παρουσίασης του έργου «Πρότυπη δημιουργία χώρων πρασίνου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE Grin»
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook