Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
«INSHIP - Θερμικά Ηλιακά Συστήματα για Βιομηχανικές Διεργασίες»
 



Συνάντηση Εργασίας με θέμα «Θερμικά Ηλιακά Συστήματα για Βιομηχανικές Διεργασίες» διοργανώνει το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) στο πλαίσιο του προγράμματος “INSHIP - Integrating National Research Agendas on Solar Heat for Industrial Processes”. Το workshop θα πραγματοποιηθεί, την Τρίτη 2 Ιουλίου 2019 στο ξενοδοχείο Holiday Inn. Αναλυτικά:

Υφιστάμενη κατάσταση

Το 32% της παγκόσμιας ζήτησης ενέργειας καταναλώνεται από τις βιομηχανίες, το 74% του οποίου είναι θερμότητα.

Παρά το γεγονός ότι η παραγωγή θερμικής ενέργειας για βιομηχανικές διεργασίες αναγνωρίζεται ως η εφαρμογή με τις μεγαλύτερες δυνατότητες στις ηλιακές εφαρμογές θέρμανσης και ψύξης, η Ηλιακή Θερμότητα για Βιομηχανικές Διεργασίες (Solar Heat for Industrial Processes - INSHIP) εξακολουθεί να παρουσιάζει ένα μέτριο μερίδιο, περίπου 0,3% της συνολικής εγκατεστημένης ηλιακής ισχύος σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το workshop

Στο πλαίσιο του INSHIP, το ΚΑΠΕ διοργανώνει Συνάντηση Εργασίας (workshop) με θέμα «INSHIP - Θερμικά Ηλιακά Συστήματα για Βιομηχανικές Διεργασίες», την Τρίτη 2 Ιουλίου 2019 (2μ.μ. έως 5 μ.μ.), στο ξενοδοχείο Holiday Inn (40,2 χλμ Αττικής Οδού μεταξύ των εξόδων 17 & 18, Παιανία, 19002, Αθήνα).

Ατζέντα

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν -μεταξύ άλλων - η υφιστάμενη κατάσταση στον τομέα των Θερμικών Ηλιακών Συστημάτων για Βιομηχανικές Διεργασίες στην Ελλάδα, οι ερευνητικές δράσεις για τη βελτίωση της τεχνολογίας, οι δυνατότητες χρηματοδότησης και οι απαιτούμενες δεξιότητες για την εγκατάσταση σχετικών εφαρμογών στην Ελλάδα, καθώς και οι εθνικές και Ευρωπαϊκές στρατηγικές και προοπτικές για τη συγκεκριμένη τεχνολογία.

Η Συνάντηση Εργασίας απευθύνεται σε μελετητές και εγκαταστάτες θερμικών ηλιακών συστημάτων, καθώς και στους ενδιαφερόμενους ειδικούς σε θέματα ενέργειας, επενδύσεων, θέσπισης στρατηγικών και χρήσης ΑΠΕ από τον τεχνικό, επιστημονικό, βιομηχανικό, ακαδημαϊκό και επαγγελματικό χώρο. Πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας (ΕΒΗΕ), και θα ακολουθήσει η Γενική Συνέλευση της ΕΒΗΕ.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται προεγγραφή στη διεύθυνση https://forms.gle/rJ2U34tFvYicipTD7 . Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες : http://www.cres.gr/cres/index.html
 
 Ατζέντα
Αυτό το ΣΚ ποδηλατούμε για το Κλίμα
Εκδήλωση για τις Βιώσιμες Πόλεις της Μεσογείου
ΕΒΕΑ: Δωρεάν πρόγραμμα για εξοικονόμηση σε επιχειρήσεις
OBI: Έναρξη λειτουργίας Ελληνικής Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΕΑΒΙ)
Ημερίδα ΕΚΕΤΑ για τις επιχειρήσεις
Ανατολική ΑΕ: Ημερίδα για το Νερό
«Eξυπνο» ραντεβού στην Αθήνα για υγρά απόβλητα
ECOMONDO 2019: Το επιχειρείν της Κυκλικής Οικονομίας
ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ: Βιοκλιματικό εργαστήριο
Ημερίδα για κατολισθήσεις
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook