Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Ανατολική ΑΕ: Ημερίδα για το Νερό
 Το έργο «Best Water Use/ BestU» θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το κοινό από κοντά σε ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει η Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.» για την προώθηση καλών πρακτικών χρήσης του νερού στις επιχειρήσεις. Πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις συνθέτουν το πρόγραμμα της ημερίδας που πραγματοποιείται στις 11 Ιουλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Ν. Γερμανός, Περίπτερο 8, στη ΔΕΘ:

Το έργο «Best Water Use/ BestU», συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα συνεργασίας «Interreg V-A Ελλάδα - Βουλγαρία 2014-2020».

Στην ημερίδα, θα γίνει παρουσίαση των αποτελεσμάτων έρευνας που υλοποιήθηκε από την «ΠΑΛΜΟΣ ΑΝΑΛΥΣΙΣ», σχετικά με τη χρήση του νερού σε τουριστικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις, στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, ενώ εκπρόσωποι της ΕΥΑΘ ΑΕ, του Παγκόσμιου Συμβούλιου Αειφόρου Τουρισμού Περιοχής Μεσογείου, του SANI S.A. και της ΜΕΛ Α.Ε, θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους, στον τομέα της διαχείρισης των υδάτων.

Το έργο

Το BestU, στοχεύει στα νοικοκυριά, τους αγρότες και τις επιχειρήσεις, επιθυμεί να ενημερώσει και να προωθήσει καλές πρακτικές και καινοτόμες τεχνολογίες, για την αποτελεσματική χρήση των υδάτινων πόρων και την προστασία του εδάφους.

Το έργο στοχεύει στη βελτίωση της διαχείρισης των υδατικών πόρων μέσω της προώθησης εκστρατειών «πράσινης συμπεριφοράς» στους τομείς της διαχείρισης των υδάτων, της εφαρμογής πιλοτικών δράσεων ενσωμάτωσης των υφιστάμενων καινοτόμων μεθόδων / τεχνολογιών και της διαμόρφωσης περιβαλλοντικής εκπαιδευτικής πολιτικής.

Ενας ακόμη στόχος είναι η ενίσχυση της διασυνοριακής συνεργασίας και η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση στις περιοχές εφαρμογών των δύο χωρών.

Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. ανάπτυξε Οδηγό καλών πρακτικών και πραγματοποίησε έρευνες κοινής γνώμης για τον τρόπο διαχείρισης του νερού. Η έρευνα έγινε σε 141 μεταποιητικές και 39 τουριστικές επιχειρήσεις, στην ΠΕ Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό και όλες οι παρουσιάσεις θα γίνουν στην ελληνική γλώσσα.
 
 Ατζέντα
Αυτό το ΣΚ ποδηλατούμε για το Κλίμα
Εκδήλωση για τις Βιώσιμες Πόλεις της Μεσογείου
ΕΒΕΑ: Δωρεάν πρόγραμμα για εξοικονόμηση σε επιχειρήσεις
OBI: Έναρξη λειτουργίας Ελληνικής Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΕΑΒΙ)
Ημερίδα ΕΚΕΤΑ για τις επιχειρήσεις
«Eξυπνο» ραντεβού στην Αθήνα για υγρά απόβλητα
«INSHIP - Θερμικά Ηλιακά Συστήματα για Βιομηχανικές Διεργασίες»
ECOMONDO 2019: Το επιχειρείν της Κυκλικής Οικονομίας
ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ: Βιοκλιματικό εργαστήριο
Ημερίδα για κατολισθήσεις
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook