Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Ανατολική ΑΕ: Ημερίδα για το Νερό
 Το έργο «Best Water Use/ BestU» θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το κοινό από κοντά σε ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει η Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.» για την προώθηση καλών πρακτικών χρήσης του νερού στις επιχειρήσεις. Πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις συνθέτουν το πρόγραμμα της ημερίδας που πραγματοποιείται στις 11 Ιουλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Ν. Γερμανός, Περίπτερο 8, στη ΔΕΘ:

Το έργο «Best Water Use/ BestU», συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα συνεργασίας «Interreg V-A Ελλάδα - Βουλγαρία 2014-2020».

Στην ημερίδα, θα γίνει παρουσίαση των αποτελεσμάτων έρευνας που υλοποιήθηκε από την «ΠΑΛΜΟΣ ΑΝΑΛΥΣΙΣ», σχετικά με τη χρήση του νερού σε τουριστικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις, στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, ενώ εκπρόσωποι της ΕΥΑΘ ΑΕ, του Παγκόσμιου Συμβούλιου Αειφόρου Τουρισμού Περιοχής Μεσογείου, του SANI S.A. και της ΜΕΛ Α.Ε, θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους, στον τομέα της διαχείρισης των υδάτων.

Το έργο

Το BestU, στοχεύει στα νοικοκυριά, τους αγρότες και τις επιχειρήσεις, επιθυμεί να ενημερώσει και να προωθήσει καλές πρακτικές και καινοτόμες τεχνολογίες, για την αποτελεσματική χρήση των υδάτινων πόρων και την προστασία του εδάφους.

Το έργο στοχεύει στη βελτίωση της διαχείρισης των υδατικών πόρων μέσω της προώθησης εκστρατειών «πράσινης συμπεριφοράς» στους τομείς της διαχείρισης των υδάτων, της εφαρμογής πιλοτικών δράσεων ενσωμάτωσης των υφιστάμενων καινοτόμων μεθόδων / τεχνολογιών και της διαμόρφωσης περιβαλλοντικής εκπαιδευτικής πολιτικής.

Ενας ακόμη στόχος είναι η ενίσχυση της διασυνοριακής συνεργασίας και η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση στις περιοχές εφαρμογών των δύο χωρών.

Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. ανάπτυξε Οδηγό καλών πρακτικών και πραγματοποίησε έρευνες κοινής γνώμης για τον τρόπο διαχείρισης του νερού. Η έρευνα έγινε σε 141 μεταποιητικές και 39 τουριστικές επιχειρήσεις, στην ΠΕ Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό και όλες οι παρουσιάσεις θα γίνουν στην ελληνική γλώσσα.
 
 Ατζέντα
6o συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων
Εκδήλωση για επαγγελματική εκπαίδευση σε ηλιακές και γεωθερμικές εφαρμογές
ΚΑΠΕ: Για Ενεργειακές Κοινότητες στη Λάρισα
Στην τελική ευθεία για το 1ο Συνέδριο Πυροπροστασίας Κατασκευών
Κύκλος Σεμιναρίων Συγγραφής Προτάσεων για το Πρόγραμμα LIFE
Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: Δύο χρόνια μετά τη Μάνδρα
Συμμετοχή Γενικού Γραμματέα κ. Αραβώση στη 40η Διάσκεψη της UNESCO
ΣΒΕ: Εκπαιδευτικό σεμινάριο «Κυκλική Οικονομία και Επιχειρηματικότητα»
Έρχονται τα ˮGREEK GREEN AWARDS 2020» στο πλαίσιο της έκθεσης «Verde.tec»
Κλιματικές Αλλαγές και Μεταφορές σε Διεθνές Συνέδριο
Δήμος Αμαρουσίου: Ημερίδα παρουσίασης του έργου «Πρότυπη δημιουργία χώρων πρασίνου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE Grin»
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook