Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
ΕΣΔΑΚ: Στην αφετηρία το νέο Kύτταρο στη Σητεία
 Υπογράφτηκε η σύμβαση για την κατασκευή του νέου Κυττάρου ΧΥΤΑ στη Σητεία από τον ΕΣΔΑΚ καθώς επίσης και βελτίωσης της περίφραξης που θα καλύψει τις ανάγκες του Δήμου για τουλάχιστον 3 χρόνια λειτουργίας. Την σύμβαση υπέγραψε ο νέος πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ κ. Μανόλης Κοκοσάλης. Ο προϋπολογισμός του έργου θα φτάσει τα 1.307.865 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) Αναλυτικά:

Ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ) υπέγραψε με τον ανάδοχο του έργου που προέκυψε μετά από το σχετικό διαγωνισμό την εταιρία Θαλής Περιβαλλοντικές υπηρεσίες Α.Ε. τη σύμβαση για το έργο, παρουσία του δημάρχου Σητείας κ. Θεόδωρου Πατεράκη.

Το έργο

Το έργο αρχικού προϋπολογισμού 1.800.000 ευρώ και με την έκπτωση 1.307.865 ευρώ χωρίς ΦΠΑ, περιλαμβάνει την κατασκευή του νέου ΧΥΤΑ, δίκτυο σύλληψης και μεταφοράς στραγγισμάτων, αντιπλημμυρικές υποδομές, οδό πρόσβασης σε συνέχεια της υφιστάμενης τη βελτίωση του ΣΜΑΥ και της περίφραξης.

Επίσης στη σύμβαση περιλαμβάνεται η λειτουργία και συντήρηση του νέου Κυττάρου στο σύνολό του, ενώ ο χρόνος κατασκευής του καθορίζεται σε 9 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης και τρία χρόνια λειτουργίας.
Δηλώσεις

Ο πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ κ. Μανόλης Κοκοσάλης μετά την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε ότι το νέο Κύτταρο ΧΥΤΑ που θα κατασκευαστεί στη Σητεία θα εξυπηρετήσει την ευρύτερη περιοχή του Δήμου μέχρι τη κατασκευή, εφόσον χρηματοδοτηθεί, της ΜΕΑ Σητείας.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο και ασφαλές έργο που θα προστατεύει το περιβάλλον και θα προλαμβάνει την ρύπανση και έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων μαζί με άλλα σημαντικά έργα που υλοποιεί ο ΕΣΔΑΚ στην Κρήτη εναρμονιζόμενος με τον ΠΕΣΔΑΚ.
 
 Διαχείριση Αποβλήτων
Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: Όχι πλαστικά στους καφέ κάδους
«Απόβαση» καφέ κάδου στην Αθήνα
Δήμος Περιστερίου: Επεκτείνει το δίκτυο βιοαποβλήτων
H πρώτη ημέρα του 6oυ συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων
Νέα απορριμματοφόρα στον Δήμο Τρικκαίων
To 6o συνέδριο της ΕΕΔΣΑ με κορυφαία γεγονότα
Δημοπρατούνται μέσα στο 2020 οι Μονάδες Επεξεργασίας Αποβλήτων στη Θεσσαλία
Καφέ κάδος: Να ανταποκριθούν οι δήμοι άμεσα λέει ο Μ. Γραφάκος
Ημερίδα «Ακολούθησε το ρεύμα: Ξανασκέψου – Ανακύκλωσε! Επανασχεδιασμός της διαχείρισης των αστικών αποβλήτων: από απόβλητα σε πόρους»
Συνάντηση Θεοδωρικάκου, Πατούλη για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής
Αυτοψία του Μ. Γραφάκου στην Ύδρα
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook