Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
EEAA: Ενέργειες Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης σε ολόκληρη τη χώρα
 Το πρώτο 6μηνο του 2019 η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) συνέχισε τις ενημερωτικές δράσεις για την ευαισθητοποίηση του κοινού στην ανακύκλωση συσκευασιών. Συμμετείχε σε σημαντικές ημερίδες, σε εκδηλώσεις με εκπαιδευτικά παιχνίδια για παιδιά αλλά και σε εκδηλώσεις σε αρκετούς δήμους, ενώ πραγματοποίησε διανομή ενημερωτικού υλικού και τσάντας ανακύκλωσης. Αναλυτικά:
Η ΕΕΑΑ συμμετείχε με ενημερωτικό περίπτερο στην 3η διεθνή έκθεση Verde Tec της Αθήνας.
Συμμετείχε με ομιλητή στην ημερίδα του ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε στην Άμφισσα και στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Δημόσιο Χώρο που διοργάνωσε το ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας.
Επίσης συμμετείχε στο Συνέδριο Δικτύου ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας στους Δελφούς και σε συνεργασία με τη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση συμμετείχε στο 6ο Οnassis Fast Forward Festival με θέμα τη διαχείριση απορριμμάτων στην Αττική.
Οι ΟΤΑ

Η ΕΕΑΑ πραγματοποίησε 50 εκδηλώσεις ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ με εκπαιδευτικά παιχνίδια για παιδιά.
Διοργάνωσε εκδηλώσεις JAZZ με ανακυκλώσιμα υλικά σε αρκετούς Δήμους ενώ συμμετείχε στο 5ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης & Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Δήμου Νεάπολης – Συκεών, στο 2ο Παιδικό Φεστιβάλ του Δήμου Αχαρνών και στη Γιορτή Ανακύκλωσης του Δήμου Ηλιούπολης.
Επίσης πραγματοποιήθηκαν από την ΕΕΑΑ περίπου 730 παρουσιάσεις σε σχολεία της Περιφέρειας Αττικής & της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Το 2019 πραγματοποιήθηκε διανομή ενημερωτικού υλικού και τσάντας ανακύκλωσης πόρτα – πόρτα στο Δήμου Αμαρίου για την έναρξη του έργου ανακύκλωσης στην περιοχή.
Οι επιχειρήσεις

Η ΕΕΑΑ πραγματοποίησε 11.000 ενημερωτικές επισκέψεις σε ισάριθμα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε όλη τη χώρα για το πρόγραμμα του μπλε κώδωνα και διοργάνωσε ενημερωτικές ενέργειες σε συμβεβλημένες επιχειρήσεις όπως Mattel, Unilever, Colgate – Palmolive.

Επίσης συνέχισε τη συνεργασία της με την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (ΗELMEPA) για τον καθαρισμό ακτών εντός Αττικής, (Σχινιάς παραλία Σταδίου Ειρήνης & Φιλίας).

Τα πλαστικά

Η EEAA στο α’ εξάμηνο του 2019 υλοποίησε καμπάνια ενημέρωσης για την ανακύκλωση των πλαστικών με μηνύματα ευαισθητοποίησης των πολιτών για την ορθή ανακύκλωση των πλαστικών συσκευασιών.

Στην φωτό η συμμετοχή της ΕΕΑΑ στην έκθεση Verde.tec. περισσότερα για τις δράσεις της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης στην έντυπη έκδοση του Ecotec.
 
 Ανακύκλωση
H Combatt ενισχύει την περιβαλλοντική συνείδηση μαθητών των παιδικών χωριών SOS Βάρης
Περισσότερες από 2.500 επιχειρήσεις ανακυκλώνουν και εμπιστεύονται το Σύστημα της ΕΕΑΑ
Γιορτή μείωσης αποβλήτων στη Βίλα Καζούλη
Εγκαίνια: Το 88ο Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης
Η ΤΕΧΑΝ και η ENVIPCO στη ΔΕΘ με καινοτομία
Νέος πρόεδρος στον Ε.Ο.ΑΝ
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Ανακύκλωσε 43 τόνους συσκευών!!!
Δήμος Χαλανδρίου: Στους 26 τόνους από την ανακύκλωση βιβλίων
Μπλε Κάδος: Η ετήσια έκθεση δείχνει άνοδο
Όμιλος ΟΤΕ: Ανακύκλωση 5.500 τόνων απορριμμάτων
Kινητό Πράσινο Σημείο σε Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη: Το πρόγραμμα
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook