Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Συνάντηση Δικτύου ΦΟΔΣΑ με Μ. Γραφάκο
 Η συνάντηση του Δικτύου των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων είχε ενημερωτικό χαρακτήρα τόσο για τα προβλήματα που απασχολούν τα μέλη του φορέα όσο και για την εκκρεμότητα ως προς την εφαρμογή των άρθρων του Ν. 4555/2018 (Κλεισθένης) που αφορούν τους ΦοΔΣΑ. Εκτός από το νέο Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Μανώλη Γραφάκο, στη συνάντηση συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ, κ. Σάββας Χιονίδης. Αναλυτικά:

Στη συνάντηση αναλύθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τους ΦοΔΣΑ και ιδιαίτερα η εκκρεμότητα ως προς την εφαρμογή των άρθρων του Ν. 4555/2018 (Κλεισθένης) που αφορούν τους ΦοΔΣΑ, καθώς 6 μήνες μετά την καταληκτική ημερομηνία (19/01/2019), δεν έχουν εκδοθεί ακόμα οι διαπιστωτικές πράξεις σύστασης των ΦοΔΣΑ.

Σύμφωνα με το Δίκτυο, το αποτέλεσμα είναι να παρατείνεται μια χρόνια παθογένεια, με αρνητικές συνέπειες στην επιτάχυνση των απαιτούμενων ενεργειών για την αντιμετώπιση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Συζητήθηκαν ακόμη

Οι δύο πλευρές συζήτησαν κι άλλα θέματα όπως τα πρόσφατα νομοθετήματα που αφορούν τον κανονισμό τιμολόγησης των υπηρεσιών που παρέχουν οι ΦοΔΣΑ, το περιβαλλοντικό τέλος κυκλικής οικονομίας που θα βαρύνει τη διαχείριση των απορριμμάτων και την ΚΥΑ με την οποία προβλέπεται η επιβολή διοικητικών προστίμων στους Ο.Τ.Α.

Απασχόλησε τη συνάντηση και το μείζον ζήτημα της στελέχωσης των ΦοΔΣΑ, που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις διαρκώς αυξανόμενες υποχρεώσεις τους, χωρίς να διαθέτουν το στοιχειωδώς απαιτούμενο προσωπικό.

Επιβεβαιώθηκε η διάθεση για στενή συνεργασία και άμεση προώθηση λύσεων σε όλα τα παραπάνω ζητήματα, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξει εξειδίκευση των θεμάτων που συζητήθηκαν σε αυτήν την πρώτη συνάντηση ενώ το Δίκτυο θεωρεί θετικό βήμα στην επίλυση των θεμάτων που απασχολούν τα μέλη του, την μεταφορά της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων από το Υπουργείο Εσωτερικών στο καθ΄ ύλη αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας.
 
 Διαχείριση Αποβλήτων
Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: Όχι πλαστικά στους καφέ κάδους
«Απόβαση» καφέ κάδου στην Αθήνα
Δήμος Περιστερίου: Επεκτείνει το δίκτυο βιοαποβλήτων
H πρώτη ημέρα του 6oυ συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων
Νέα απορριμματοφόρα στον Δήμο Τρικκαίων
To 6o συνέδριο της ΕΕΔΣΑ με κορυφαία γεγονότα
Δημοπρατούνται μέσα στο 2020 οι Μονάδες Επεξεργασίας Αποβλήτων στη Θεσσαλία
Καφέ κάδος: Να ανταποκριθούν οι δήμοι άμεσα λέει ο Μ. Γραφάκος
Ημερίδα «Ακολούθησε το ρεύμα: Ξανασκέψου – Ανακύκλωσε! Επανασχεδιασμός της διαχείρισης των αστικών αποβλήτων: από απόβλητα σε πόρους»
Συνάντηση Θεοδωρικάκου, Πατούλη για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής
Αυτοψία του Μ. Γραφάκου στην Ύδρα
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook