Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
CESBA MED: Πολύτιμα εργαλεία για την εξοικονόμηση
 Το έργο CESBA MED υλοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος Interreg MED Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας για Βιώσιμες Πόλεις της Μεσογείου και αναπτύσσει νέα μεθοδολογία για ενεργειακές ανακαινίσεις κτιρίων, αναπλάσεων γειτονιών κ.α. Συμμετέχει η Ομάδα Εξοικονόμησης Ενέργειας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με επιστημονικά υπεύθυνο τον Δρ. Κωνσταντίνο A. Μπαλαρά. Αναλυτικά:

Το Ευρωπαϊκό έργο CESBA MED αναπτύσσει μια καινούρια μεθοδολογία για την λήψη αποφάσεων, διευκολύνοντας τον σχεδιασμό, την παρακολούθηση και την αξιολόγηση μεγάλης κλίμακας ενεργειακών ανακαινίσεων κτιρίων και περιβαλλοντικών αναπλάσεων γειτονιών, με δυνατότητα προσαρμογής στις τοπικές προτεραιότητες βιώσιμης ανάπτυξης.

Το CESBA MED ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2016 και έχει διάρκεια 36 μήνες. Τα βασικά παραδοτέα του είναι προσαρμοσμένα στις ελληνικές ιδιαιτερότητες και προτεραιότητες για βιώσιμη ανάπτυξη και είναι στα διαθέσιμα στα Ελληνικά:

-Δύο δημόσια και ελεύθερα προσβάσιμα υπολογιστικά εργαλεία πολλαπλής κλίμακας (Αστικό περιβάλλον-Γειτονιά & Κτίριο) για την αξιολόγηση τόσο της υπάρχουσας κατάστασης όσο και σεναρίων επεμβάσεων. Βασίζονται σε ένα πλαίσιο δεικτών επίδοσης από σχεδόν όλες τις θεματικές ενότητες της βιωσιμότητας (Αστικές Υποδομές, Οικονομία, Ενέργεια, Εκπομπές, Μη-Ανανεώσιμοι Φυσικοί Πόροι, Περιβάλλον, Κοινωνικές Πτυχές)

-Εκπαιδευτικό υλικό &ηλεκτρονική πλατφόρμα εκμάθησης για την εκπαίδευση των ενδιαφερόμενων σε θέματα αειφορίας, τη διαδικασία λήψης αποφάσεων, τους βασικούς δείκτες επίδοσης και τον τρόπο υπολογισμού τους με παραδείγματα εφαρμογής

-Ηλεκτρονική εργαλειοθήκη για βιώσιμες γειτονιές με τα εργαλεία υπολογισμού των επιδόσεων αειφορίας και έντυπα για το σχεδιασμό πολιτικών δράσεων, προσδιορισμό προτεραιοτήτων και οδηγιών χρήσης

-Διαβατήριο MED για δημόσια κτίρια και γειτονιές που υποστηρίζει την εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ΕΕ COM (2014) 445 για την εναρμόνιση των υφιστάμενων εργαλείων αξιολόγησης κτιρίων με την ανάπτυξη ενός πλαισίου κοινών δεικτών απόδοσης για την αντικειμενική σύγκριση μεταξύ Μεσογειακών πόλεων-δήμων.

-Παραδείγματα πιλοτικών εφαρμογών σε τοπικό επίπεδο.

Το CESBA MED υλοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος Interreg MED Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας για Βιώσιμες Πόλεις της Μεσογείου με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Το έργο συντονίζεται από την Πόλη του Τορίνο με τη συμμετοχή 12 φορέων από 7 χώρες. Από την Ελλάδα συμμετέχει η Ομάδα Εξοικονόμησης Ενέργειας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με επιστημονικά υπεύθυνο τον Δρ. Κωνσταντίνο A. Μπαλαρά (costas@noa.gr). Περισσότερες πληροφορίες για το έργο https://cesba-med.interreg-med.eu/ και για τα παραδοτέα https://cesba-med.interreg-med.eu/results/deliverables/

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση του έκδοση του Ecotec
 
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
Περισσότερα από 4 εκατ. ευρώ για έργα εξοικονόμησης ενέργειας σε δημόσια κτίρια
Αυξάνει τους πόρους για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατΆ οίκον» η Περιφέρεια ΑΜΘ
Περ. Πελοποννήσου: Ενίσχυση του ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ
Ο ΣΕΕΠΕ για την εξοικονόμηση ενέργειας
Η Περιφέρεια Αττικής ενισχύει το «Εξοικονόμηση ΚατΆ Οίκον»
Εξοικονόμηση κατΆ οίκον II»: Έκλεισε και η Αττική
«Εξοικονόμηση κατΆ οίκον ΙΙ»: Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου η υποβολή αιτήσεων
"Energy Scouts" στο ΕΒΕΑ
Πρωτιές για τον κλάδο του Αλουμινίου
Το 1ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου παίρνει "Α"
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook