Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Κ. Αραβώσης: Αναθεώρηση των Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών
 Η τακτική συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Περιβαλλοντικών και Διαχειριστικών Αρχών (ΕΝΕΑ-ΜΑ) πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019, μετά από πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωνσταντίνου Αραβώση και της Ειδικής Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ, ΤΣ και ΕΚΤ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κας Νίκης Δανδόλου. Αναλυτικά:

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν θέματα εφαρμογής της πολιτικής υδάτων, επενδυτικές ανάγκες, καλές πρακτικές συγχρηματοδοτήσεων μέσω του ΕΣΠΑ, καθώς και μελλοντικών προοπτικών (2021-2027).

Σημαντική ήταν η παρουσία και οι τοποθετήσεις εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:

-Myriam Bovéda, Sander Happaerts (Μονάδα Έξυπνης & Βιώσιμης Ανάπτυξης) και Δήμητρας Κανελλοπούλου (Μονάδα Κύπρου & Ελλάδας) από την Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής (DG REGIO),

-Anna Marczak, Nele-Frederike Rosenstock (Μονάδα Θαλάσσιου Περιβάλλοντος & Βιομηχανίας Ύδατος) και Sabine Bourdy, Yvette Izabel (Μονάδα Ενσωμάτωσης & Περιβαλλοντικών Εκτιμήσεων από την Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος (DG ENV),

-Inesis Kiskis, Διευθυντής του Τμήματος Ευρωπαϊκής Υποστήριξης του Υπουργείου Περιβάλλοντος της Λιθουανίας και

-Venelina Varbova ειδική εμπειρογνώμονας Περιβάλλοντος και Αποδοτικότητας Πόρων της πλατφόρμας κατάρτισης του Interreg.

Ο συντονιστής της Τεχνικής Γραμματείας Λυμάτων, κ. Κώστας Αρβανίτης παρουσίασε την πρόοδο του «Εθνικού Επιχειρησιακού Σχεδίου Υποδομών Λυμάτων» για τους οικισμούς ΓΆ προτεραιότητας, στο πλαίσιο συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο Γενικός Γραμματέας κ. Αραβώσης ανακοίνωσε την αναθεώρηση των Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών και των Σχεδίων Διαχείρισης Κινδύνου Πλημμύρας των Υδατικών διαμερισμάτων.

Εξέφρασε την αναγκαιότητα άμεσης προώθησης προγραμμάτων για μέτρα, που αφορούν στη βελτίωση της κατάστασης των θαλασσών της χώρας, στο πλαίσιο της Οδηγίας Πλαίσιο για την Θαλάσσια Στρατηγική και των Προγραμμάτων Δράσης περιοχών ευπρόσβλητων από την νιτρορρύπανση γεωργικής προέλευσης.

Επιπλέον, ανακοίνωσε την ενσωμάτωση της Οδηγίας για τα Πλαστικά Μιας Χρήσης και την παροχή κινήτρων στις επιχειρήσεις πλαστικών για εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού και επανακατάρτιση των εργαζομένων.

Τέλος, ο κ. Αραβώσης αναφέρθηκε στη συμβολή της επαναχρησιμοποίησης νερού, στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας, για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας και της ξηρασίας, που επιδεινώνονται από την κλιματική αλλαγή, για την οποία προωθείται ειδική νομοθετική ρύθμιση.

Επεσήμανε την ανάγκη βελτίωσης της ποσοτικής και της ποιοτικής κατάστασης των επιφανειακών και υπόγειων υδάτων, την αντιμετώπιση της υφαλμύρινσης των υπόγειων υδάτων, καθώς και την εφαρμογή μέτρων στήριξης για πρόληψη, αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων και αποκατάσταση της φυσικής ροής των ρεμάτων και των ποταμών.
 
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας / Νερό
Ξεκινά τη δραστηριότητα της η FORENA ENERGY
HELMEPA:To νέο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα 2020
Η HELMEPA υποστηρικτής του Aegean 600
Συνέδριο με θέμα: «Χρήση Νερού – Καινοτομία και Εκπαίδευσης», στο πλαίσιο του έργου «Best Water Use/ BestU»
Ελλάς-Νορβηγία συμμαχία για το περιβάλλον
Αίγινα: Σε 7 μήνες θα υδροδοτείται από την ΕΥΔΑΠ
Γλυπτό από πλαστικά απορρίμματα
Βιώσιμη αλιεία για τη Δανία
Παραίτηση Κρεστενίτη από ΕΥΑΘ
Γαλάζια Σημαία: Οι κορυφαίες ακτές και μαρίνες
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook