Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Ελλάδα-Κίνα: Συνεργασία για τα απορρίμματα
 Η συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη με την Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα Zhang Qiyue, περιελάμβανε και το θέμα της συνεργασίας για την διαχείριση αποβλήτων, μείζον περιβαλλοντικό πρόβλημα για την Αττική. Εκτός των υπολοίπων θεμάτων που απασχόλησαν τις δύο πλευρές, συζητήθηκαν και περιβαλλοντικά θέματα, ενόψει της επίσκεψης ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κίνα. Αναλυτικά:

Η συνεργασία με την Κίνα, σε τομείς όπως ο πολιτισμός, ο τουρισμός, το επιχειρείν και η εκπαίδευση βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με την Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα Zhang Qiyue. Παρόντες ήταν επίσης υπηρεσιακά στελέχη της Κινεζικής Πρεσβείας και συνεργάτες του Περιφερειάρχη.

Η συνάντηση είχε και προπαρασκευαστικό χαρακτήρα με αφορμή τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Αττικής στην ελληνική αποστολή υπό τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη η οποία θα επισκεφθεί τη Διεθνή Έκθεση Εισαγωγών στη Σανγκάη αρχές Νοεμβρίου αλλά και ενόψει της επίσημης επίσκεψης του Κινέζου, Προέδρου, Xi Jinping στην Ελλάδα, στα μέσα του επόμενου μήνα.

Συγκρότηση περιφερειακού γραφείου

Η πρέσβης της Κίνας, εξέφρασε το ενδιαφέρον για την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών αλλά και ενίσχυσης της συνεργασίας τους σε τομείς με αναπτυξιακό πρόσημο όπως είναι ο θεματικός τουρισμός, ο πολιτισμός, η επιχειρηματικότητα, η υγεία, η εκπαίδευση αλλά και σε ζητήματα που σχετίζονται με το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των πολιτών όπως είναι η διαχείριση των απορριμμάτων, ένα κρίσιμο ζήτημα για τη χώρα μας και κυρίως για την Αττική.

Σε αυτό το πλαίσιο συζήτησαν με τον κ. Πατούλη τη δυνατότητα συγκρότησης ενός περιφερειακού γραφείου διασύνδεσης της Περιφέρειας Αττικής με την Κινεζική Πρεσβεία με στόχο τη δρομολόγηση δράσεων και κοινών παρεμβάσεων, προς αυτή την κατεύθυνση.
 
 Διαχείριση Αποβλήτων
ΕΕΔΣΑ: Συναντήσεις για φως στο τούνελ με τα ΑΣΑ
Τρίκαλα: Νέος σχεδιασμός για τα απόβλητα της Λαϊκής
Συνάντησεις Πατούλη στον ΕΔΣΝΑ
Συνάντηση Δικτύου ΦΟΔΣΑ με Μ. Γραφάκο
Ο καφέ κάδος στο Περιστέρι…μαζί και δυο κινητά Πράσινα Σημεία
Συνέντευξη με τον καθηγητή Γεράσιμο Λυμπεράτο για τη μείωση αποβλήτων στο Χαλάνδρι
Tροποποίηση Περιβαλλοντικών Όρων του ΣΔΙΤ Πελοποννήσου
ΗΛΕΚΤΩΡ για την Ίδρυση Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στον Ελαιώνα
Σημαντικά έργα λυμάτων στην Αν. Αττική
Ξεκινά ο ΣΜΑ του δήμου Αθηναίων
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook