Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
ECOCITY: Διεθνής πρώτη παρουσίαση του ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΥ ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
 Το ΕCOCITY παρουσιάζει διεθνώς το Εγχειρίδιο Κυκλικής Οικονομίας (ECOCITY Circular Economy Guidebook) σε κύρια συνεδρία της Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης Ecocity World Summit 2019 #EWS2019, την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου ώρα Ελλάδος 18.00 στο Βανκούβερ του Καναδά. Το Εγχειρίδιο θα παρουσιαστεί από τον Νικόλαο Μουσιόπουλο, Καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αναλυτικά:

Το Εγχειρίδιο Κυκλικής Οικονομίας του ECOCITY αφορά την εφαρμογή των Αρχών της Κυκλικής Οικονομίας στις Πόλεις και απευθύνεται στις Αρχές της Αυτοδιοίκησης και τα στελέχη της.

Αποτελεί εργαλείο χρήσιμο για την κατανόηση του νέου μοντέλου ανάπτυξης και αξιοποίησης των πόρων και της τεχνολογίας και συνοδεύεται από δέσμη δράσεων και συμβουλευτικής ανάλογες με τις προτεραιότητες και τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής και κοινωνίας.

Τα περιεχόμενα του Εγχειριδίου Κυκλικής Οικονομίας του ECOCITY προέκυψαν από τις παρουσιάσεις, τα εργαστήρια και τις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο στην Θεσσαλονίκη στα πλαίσια του ECOCITY FORUM 2018 «Κυκλική Οικονομία στις Έξυπνες Πόλεις».

Περισσότερες από 18 θεματικές ενότητες καλύπτουν την εφαρμογή πληθώρας εκφάνσεων και ζητουμένων μιας σύγχρονης πόλης που επιχειρεί την μετάβαση από το παραδοσιακό γραμμικό σύστημα οικονομίας σε αυτό της κυκλικής οικονομίας.

Ο καθηγητής Μουσιόπουλος, που θα παρουσιάσει το Εγχειρίδιο, είναι μέλος της Γερμανικής Ακαδημίας Επιστημών και πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας Κυκλικής Οικονομίας της Επιστημονικής Επιτροπής του ECOCITY.

Για τη Live αναμετάδοση της παρουσίασης, στο Facebook του ECOCITY https://www.facebook.com/events/428517774464601/?ti=icl
 
 Ατζέντα
Εργαστήριο για το LIFE MATHER
Εσπερίδα ΕΕΔΣΑ
Γαλλικό Ινστιτούτο: Εκδήλωση για καινοτομία και ακραία καιρικά φαινόμενα
Ετήσιο Συνέδριο ΣΕΤΕ: Με προσανατολισμό στη Βιώσιμη Ανάπτυξη
Συζήτηση για τις δασικές πυρκαγιές
ΕΔΕΜ: Το 3ο Συνέδριο «Περιβάλλον και Ενέργεια»
EKETA: Επιστήμη για όλους…στη Θεσσαλονίκη!
ΚΕΠΑ: Σημαντικό ενεργειακό φόρουμ και επιστημονικό συνέδριο
Αυτό το ΣΚ ποδηλατούμε για το Κλίμα
Εκδήλωση για τις Βιώσιμες Πόλεις της Μεσογείου
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook