Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Ο δήμος Καλαμάτας αλλάζει – Τι αποφασίστηκε στη συνάντηση για την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη
 Εξαιρετικά ικανοποιητική χαρακτηρίστηκε η εξέλιξη της στρατηγικής βιώσιμης αστικής ανάπτυξης (ΒΑΑ) του δήμου Καλαμάτας, συνολικού προϋπολογισμού 9.165.000 ευρώ, η οποία εξετάστηκε στη συνάντηση που είχε τη Τρίτη (15/10) ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, η εκτίμηση είναι ότι όλα τα έργα που προβλέπονται στο πλαίσιο της ΒΑΑ θα μπορούν να ξεκινήσουν, είτε στο τέλος αυτού του χρόνου, είτε στις αρχές του επόμενου.

Στα έργα αυτά περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η βελτίωση της εικόνας και της λειτουργίας του Ιστορικού Κέντρου, αλλά και της παραλιακής ζώνης (πλατεία Υπαπαντής, πλατεία 23ης Μαρτίου, οδοί Αναγνωσταρά, Ναυαρίνου, Πλαστήρα), όπως επίσης η διεύρυνση των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (δημιουργία και λειτουργία κέντρου για τους ασθενείς με Αλτσχάιμερ στο παλαιό Δημαρχείο της οδού Θουκυδίδου και κέντρου ημέρας για τα ΑμεΑ στο παλαίο ιεροδιδασκαλείο).

Οσον αφορά δε την πίστωση που προορίζεται για την προώθηση της επιχειρηματικότητας, στην συνάντηση της Τρίτης τονίστηκε ότι θα υπάρξει συνεργασία με τον ΕΦΕΠΑΕ (Ενδιάμεσος Φορέας ΕΠ Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα), που θα κάνει την αξιολόγηση της εν λόγω πρότασης.

Μάλιστα καταγράφηκε η βεβαιότητα ότι η καλή πορεία του ΒΑΑ στο δήμο Καλαμάτας (δύο μελέτες του οποίου, για την πλατεία 23ης Μαρτίου και την οδό Πλαστήρα, έχει προσφέρει δωρεάν η οικογένεια Κωνσταντακόπουλου) μπορεί να οδηγήσει και σε άλλα έργα, η χρηματοδότηση των οποίων θα προέλθει από τις εκπτώσεις των έργων που θα δημοπρατηθούν.

Με τους εκπροσώπους του δήμου Καλαμάτας θα υπάρξει νέα συνάντηση σε έναν μήνα περίπου, ενώ μεθαύριο Πέμπτη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου θα έχει συνάντηση στην Τρίπολη με εκπροσώπους των Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Μάνης, στην οποία θα εξεταστεί η μέχρι τώρα πορεία της Στρατηγικής Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) για την περιοχή της Μάνης.
 
 Επικαιρότητα
ΔΕΣΦΑ: Εορτασμοί για τη νέα χρονιά
H ατζέντα του Ευρωκοινοβουλίου
Κ. Χατζηδάκης για τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση
Εως 12 Ιανουαρίου για το BLUE PROTOTYPE-στο επίκεντρο η καινοτομία στη θαλάσσια οικονομία
Επιδείνωση του καιρού από το βράδυ του Σαββάτου
Kωστής Χατζηδάκης: Δίκαιη μετάβαση Δυτικής Μακεδονίας-Μεγαλόπολης στη μεταλιγνιτική εποχή
Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το αναθεωρημένο ΕΣΕΚ
Επένδυση στο γραφένιο
ΕΣΠΑ και Μεγαλόπολη στο Υπουργικό Συμβούλιο
ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2019:Νικητής το Περιβάλλον
Επιδείνωση του καιρού από τα ξημερώματα της Κυριακής
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook