Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
«Πράσινα» και βιώσιμα κτήρια δημόσιας διοίκησης μέσω του Interreg
 Συνέντευξη Τύπου θα δοθεί τη Τετάρτη 20 Νοεμβρίου στην Τρίπολη, σχετικά με το έργο διασυνοριακής / διαμεσογειακής συνεργασίας GreenBuilding (Πράσινα Κτήρια).

Στόχος του εν λόγω έργου, μέσω του οποίου η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα αναβαθμίσει ενεργειακά το κτήριο της Π.Ε. Λακωνίας, στη Σπάρτη, είναι η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και των δυσμενών περιβαλλοντικών επιπτώσεων, με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) και μέτρων ενεργειακής απόδοσης στα δημόσια κτήρια.

Στη συνέντευξη, στο ξενοδοχείο “Μαίναλον”, αύριο Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι, για το εν λόγω έργο θα μιλήσουν, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργος Στεφανίδης, ο υπεύθυνος του πρότζεκτ δρ Εσμάτ Αλκαραντσέχ και ο επιστημονικός συνεργάτης της Περιφέρειας Πελοποννήσου Νίκος Φοίφας.

Στη συνέργεια GreenBuilding μετέχουν συνολικά 7 εταίροι, αφΆ ενός από 2 Μεσογειακές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ελλάδα και Ισπανία) και αφ΄ετέρου από ακόμα 3 Μεσογειακές χώρες, της Μέσης Ανατολής (Λίβανος, Ιορδανία) και της Βόρειας Αφρικής (Τυνησία).

Ειδικότερα, από την Ελλάδα μετέχουν, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Πανεπιστήμιο Πατρών, από την Ισπανία το Κεντρικό Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, από τον Λίβανο ο Δήμος της Μουχτάρα, από την Τυνησία η διαχειριστική εταιρεία της τεχνόπολης στον Δήμο Μπουρζ Αλσαντρία και από την Ιορδανία ο Δήμος της Ιρμπίντ και το Ιορδανικό Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Το εν λόγω έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Γειτονίας (European Neighbourhood Instrument/ENI)) -μέσω της διασυνοριακής συνεργασίας του ΕΝΙ για τη Μεσόγειο Θάλασσα (ENI CBC Med) 2014-2020.

Εκτός από το κτήριο της Π.Ε. Λακωνίας στη Σπάρτη, στο πλαίσιο του εν λόγω έργου θα αναβαθμιστούν ενεργειακά δύο ακόμα δημόσια κτήρια, ένα στην Τυνησία και ένα στην Ιορδανία.

Η συνέντευξη στην Τρίπολη σηματοδοτεί την έναρξη των τριήμερων συναντήσεων μεταξύ των εταίρων, που θα λάβουν χώρα από τις 20 μέχρι και τις 22 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο “Μαίναλον”. Την τελευταία ημέρα, Παρασκευή 22 του μήνα, οι εταίροι της συνέργειας θα επισκεφθούν στη Σπάρτη το κτήριο των υπηρεσιών της Π.Ε. Λακωνίας, που θα αναβαθμιστεί ενεργειακό στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου.
 
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
Περιφέρεια ΑΜΘ: 20 εκατ. ευρώ για το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ
X-tendo: Εργο απο το ΚΑΠΕ για τα νέα πιστοποιητικά ενεργειακής απόδοσης
Διαμεσογειακό έργο GreenBuilding: Επισκέφθηκαν τη Σπάρτη οι μετέχοντες στο συνέδριο
Περισσότερα από 4 εκατ. ευρώ για έργα εξοικονόμησης ενέργειας σε δημόσια κτίρια
Αυξάνει τους πόρους για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατΆ οίκον» η Περιφέρεια ΑΜΘ
Περ. Πελοποννήσου: Ενίσχυση του ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ
Ο ΣΕΕΠΕ για την εξοικονόμηση ενέργειας
Η Περιφέρεια Αττικής ενισχύει το «Εξοικονόμηση ΚατΆ Οίκον»
Εξοικονόμηση κατΆ οίκον II»: Έκλεισε και η Αττική
Εξοικονομώ: Επιστολή Στασινού σε ΥΠΕΝ και Ανάπτυξης
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook