Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Εγκαίνια προστασίας περιβάλλοντος και πράσινης καινοτομίας. Στην Παλλήνη χτυπά η καρδιά της μονάδας ENVIPCO- TEXAN
 Το πρωί της Πέμπτης, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση των εγκαινίων της 1ης μονάδας παραγωγής μηχανημάτων ανταποδοτικής ανακύκλωσης εκτός των συνόρων των Η.Π.Α., παρουσία επίσημων προσκεκλημένων, μεταξύ των οποίων ο Πρωθυπουργός κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Τζέφρι Πάιατ, οι Υπουργοί Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, κ.κ Τ. Θεοδωρικάκος και Κ.Χατζηδάκης, ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γ. Πατούλης, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως ο δήμαρχος Παλλήνης κ. Θ. Ζούτσος, ο κ. Ε. Μπουρνούς, δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου κ.α. Αναλυτικά:

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν ο έλληνας πρωθυπουργός με τον Αμερικανό πρέσβη και τους εκπροσώπους των αρμόδιων Υπουργείων καθώς και της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

Στη συνέχεια οι επίσημοι προσκεκλημένοι, ξεναγήθηκαν στην υπερσύγχρονη μονάδα από τους κ. Απόστολο και Παναγιώτη Μούργο, τον κ. Παύλο Ραβάνη αλλά και τους εκπροσώπους της ENVIPCO, όπως ο κ. Gool Santchurn.

Από τις ομιλίες των επισήμων προέκυψαν σημαντικές ειδήσεις, ειδικά από την πλευρά της κυβέρνησης, και σε οικονομικό επίπεδο για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, όσο και του περιβάλλοντος, με μέτρα και πρωτοβουλίες που θα αναδείξουν τον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος, πολύ υψηλά στην ατζέντα της Πολιτείας ενώ και από πλευράς των διοργανωτών ανακοινώθηκαν νέες επενδύσεις στο άμεσο μέλλον.

Η συγκεκριμένη επένδυση, θεωρείται μείζονος σημασίας τόσο για την ανακύκλωση όσο και γενικότερα τις πράσινες τεχνολογίες στην Ελλάδα, αφού αναμένεται να καταστήσει τη χώρα μας, κεντρικό κόμβο για όλη την Ευρώπη.

Η δημιουργία του εργοστασίου παραγωγής τελευταίες τεχνολογίας μηχανημάτων ανακύκλωσης στην Ελλάδα για τις αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα δημιουργήσει σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας.

To δικό του μήνυμα, από τις ΗΠΑ, έστειλε ο πρεσβευτής της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, έστειλε μέσω βίντεο, ο Γιάννης Αντεντοκούνμπο.

Το Ecotec παρακολούθησε την τελετή και τις ομιλίες των επισήμων και θα μεταφέρει τα σημαντικότερα σημεία στην έντυπη έκδοση.
 
 Επικαιρότητα
ΔΕΣΦΑ: Εορτασμοί για τη νέα χρονιά
H ατζέντα του Ευρωκοινοβουλίου
Κ. Χατζηδάκης για τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση
Εως 12 Ιανουαρίου για το BLUE PROTOTYPE-στο επίκεντρο η καινοτομία στη θαλάσσια οικονομία
Επιδείνωση του καιρού από το βράδυ του Σαββάτου
Kωστής Χατζηδάκης: Δίκαιη μετάβαση Δυτικής Μακεδονίας-Μεγαλόπολης στη μεταλιγνιτική εποχή
Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το αναθεωρημένο ΕΣΕΚ
Επένδυση στο γραφένιο
ΕΣΠΑ και Μεγαλόπολη στο Υπουργικό Συμβούλιο
ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2019:Νικητής το Περιβάλλον
Επιδείνωση του καιρού από τα ξημερώματα της Κυριακής
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook