Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Κύκλος Σεμιναρίων Συγγραφής Προτάσεων για το Πρόγραμμα LIFE
 Το Πράσινο Ταμείο και η Ελληνική Task Force για το Πρόγραμμα LIFE (Greek LIFE Task Force – GR LTF) διοργανώνουν Κύκλο Σεμιναρίων Συγγραφής Προτάσεων για το Πρόγραμμα LIFE – Υποπρογράμματα Περιβάλλον/Δράση για το Κλίμα, στις εξής διαδοχικές ημερομηνίες: 20 Ιανουαρίου, 19 Φεβρουαρίου και 23 Μαρτίου 2020. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πράσινου Ταμείου, (Βίλα Καζούλη, Λεωφόρος Κηφισίας 241, Κηφισιά), στο πλαίσιο υποστήριξης, συμβουλευτικής και ενίσχυσης των δυνητικών δικαιούχων του Προγράμματος LIFE και θα επικεντρωθούν στη συγγραφή προτάσεων LIFE.

Ειδικότερα, η υλοποίηση των σεμιναρίων αφορά και στα δυο υπο-προγράμματα, Περιβάλλον και Δράση για το Κλίμα.

Κατά τη διάρκειά τους, θα γίνει διαδραστική παρουσίαση και εκπαίδευση στα βασικά ζητήματα σύλληψης ιδέας, εντοπισμού προβλήματος, δημιουργίας δράσεων, ανάπτυξης προστιθέμενης αξίας και επιμέτρησης αντίκτυπου και αποτελέσματος του έργου.

Σκοπός είναι οι συμμετέχοντες να δουλέψουν σταδιακά την ιδέα τους και τις πτυχές της πρότασης και να είναι έτοιμοι να συντάξουν την πρότασή τους με την ολοκλήρωση του κύκλου των τριών σεμιναρίων.

Οι επιμέρους στόχοι των σεμιναρίων είναι: α) η βελτίωση του γνωστικού αντικειμένου που αφορά στις ειδικές απαιτήσεις συμπλήρωσης των φορμών της αίτησης, ώστε οι συμμετέχοντες να είναι σε θέση να γνωρίζουν επακριβώς τα στοιχεία και τα δεδομένα που είναι καθοριστικά για την επιλεξιμότητα του έργου τους και πώς αυτά αντικατοπτρίζονται μέσα σε μια αίτηση, β) η ενίσχυση των ικανοτήτων των δυνητικών δικαιούχων στην οργάνωση μιας πρότασης LIFE και στη συμπλήρωση της αίτησης, ώστε να μπορούν να κάνουν χρήση των απαραίτητων εργαλείων και να προχωρήσουν στις απαραίτητες εκείνες ενέργειες που θα τους βοηθήσουν να ολοκληρώσουν την αίτηση και τέλος, γ) οι συμμετέχοντες να είναι σε θέση να αναγνωρίζουν πότε μια ιδέα μπορεί να μετατραπεί σε έργο LIFE, να είναι ενεργοί στο φορέα τους στο στάδιο προετοιμασίας αλλά και υλοποίησης ενός έργου LIFE.

To πρόγραμμα

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν ως εξής: • Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, 10:00 – 16:00 Εντοπισμός προβλήματος, δημιουργία Problem Tree, σύλληψη ιδέας, προσαρμογή στους άξονες ενός έργου LIFE • Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, 10:00 – 16:00 Δημιουργία δράσεων για αντιμετώπιση αιτιών και επιπτώσεων του περιβαλλοντικού προβλήματος. Ποιοτικός και ποσοτικός προσδιορισμός περιβαλλοντικού αντίκτυπου • Δευτέρα 23 Μαρτίου, 10:00 – 16:00 Δημιουργία προστιθέμενης αξίας στην πρόταση (EU added value), επιμέτρηση αντίκτυπου του έργου Για την παρακολούθηση του συνόλου των σεμιναρίων απαιτείται μια εγγραφή στον ακόλουθο σύνδεσμο έως την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020: https://bit.ly/393dsMq Η συμμετοχή στο 2ο και 3ο σεμινάριο έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση τη συμμετοχή στο/α προηγούμενο/α σεμινάριο/α.

Περισσότερες πληροφορίες: Κέλλη Κολιγιώργα Εμπειρογνώμονας Επικοινωνίας για το Περιβάλλον - Greek LIFE Task Force E-mail: kkoligiorga@prasinotameio.gr Τηλ: 2105241903 (εσωτ. 122)
 
 Ατζέντα
Νέα ημερομηνία: Στις 29 – 31 Μαΐου η 4η Διεθνής Έκθεση «Verde.tec – Τεχνολογίες περιβάλλοντος»
Εκδήλωση για επαγγελματική εκπαίδευση σε ηλιακές και γεωθερμικές εφαρμογές
ΚΑΠΕ: Για Ενεργειακές Κοινότητες στη Λάρισα
Στην τελική ευθεία για το 1ο Συνέδριο Πυροπροστασίας Κατασκευών
Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: Δύο χρόνια μετά τη Μάνδρα
Συμμετοχή Γενικού Γραμματέα κ. Αραβώση στη 40η Διάσκεψη της UNESCO
ΣΒΕ: Εκπαιδευτικό σεμινάριο «Κυκλική Οικονομία και Επιχειρηματικότητα»
Έρχονται τα ˮGREEK GREEN AWARDS 2020» στο πλαίσιο της έκθεσης «Verde.tec»
Κλιματικές Αλλαγές και Μεταφορές σε Διεθνές Συνέδριο
Δήμος Αμαρουσίου: Ημερίδα παρουσίασης του έργου «Πρότυπη δημιουργία χώρων πρασίνου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE Grin»
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook