Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Ημερίδα ΣΕΦ για τον ενεργειακό μετασχηματισμό
 Ο Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Φωτοβολταϊκά 2020: Ο ενεργειακός μετασχηματισμός ξεκίνησε» την Τετάρτη στις 19 Φεβρουαρίου, στην Αίγλη Ζαππείου. Η ημερίδα απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους για την αγορά φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα. Αναλυτικά:

Η ημερίδα απευθύνεται στην Αγορά των φωτοβολταικών οποία βρίσκεται σήμερα σε μια σημαντική φάση εξέλιξης.

Θεματολογία

Καλύπτει σφαιρικά το παρόν και το μέλλον των έργων φωτοβολταϊκών και απευθύνεται μεταξύ άλλων στους αρμόδιους φορείς, στα στελέχη των εταιριών του κλάδου, στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, σε ανεξάρτητους μηχανικούς, σύμβουλους έργων φωτοβολταϊκών και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να γνωρίσει τις θέσεις του Συνδέσμου που εστιάζουν στη βιώσιμη ανάπτυξη της αγοράς.

Η θεματολογία της ημερίδας χωρίζεται σε δύο ενότητες:

Στην πρώτη με τίτλο “Αυτοπαραγωγή Ενέργειας” θα παρουσιαστούν το θεσμικό πλαίσιο και η τρέχουσα κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική αγορά φωτοβολταϊκών, με έμφαση στα μικρά οικιακά και εμπορικά συστήματα αυτοπαραγωγής. Κατά τη διάρκειά της, θα διεξαχθεί επίσης συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με την συμμετοχή παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας με σκοπό να αναλυθεί ο ρόλος τους στην αγορά των φωτοβολταϊκών και να μοιραστούν την εμπειρία τους από τη μέχρι τώρα εφαρμογή του net-metering.

Στη δεύτερη ενότητα με τίτλο “Τεχνολογικές εξελίξεις στα φωτοβολταϊκά” θα παρουσιαστούν όλες οι νέες τεχνολογίες σε επίπεδο φωτοβολταϊκών πλαισίων, inverters και του υπόλοιπου τεχνολογικού εξοπλισμού, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο η εξέλιξη της τεχνολογίας επιδρά στην βιωσιμότητα των έργων.

Η δήλωση

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιριών Φωτοβολταϊκών, Δρ. Σωτήρης Καπέλλος, αναφερόμενος στην ημερίδα είπε:

«Λαμβάνοντας υπόψη την επανεκκίνηση της αγοράς πιστεύουμε ότι η ημερίδα αποτελεί μια κομβική εκδήλωση για τον κλάδο μας στην παρούσα συγκυρία. Τα θέματα είναι σημαντικά και χρηστικά και απευθύνεται στους αρμόδιους φορείς, σε επενδυτές, στα στελέχη των εταιριών του κλάδου, σε ανεξάρτητους μηχανικούς, σύμβουλους φωτοβολταϊκών έργων. Φιλοδοξούμε να παρουσιάσουμε όχι μόνο την υφιστάμενη κατάσταση για τον τομέα της ιδιοκατανάλωσης (net-metering), αλλά και την ευρύτερη εικόνα του κλάδου όσον αφορά στις επερχόμενες τεχνολογικές εξελίξεις στα φωτοβολταϊκά, που ήδη διαδραματίζουν ένα σημαντικότατο ρόλο στον ευρύτερο ενεργειακό μετασχηματισμό».

Ο Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών παραμένει προσηλωμένος στη δημιουργία ενός πλαισίου που θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις μιας υγιούς αγοράς φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Σύνδεσμο Εταιρειών Φωτοβολταικών, που τονίζει την προσήλωση του στις προϋποθέσεις μιας υγιούς αγοράς φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα, για την ημερίδα, έχουν προσκληθεί οι αρμόδιοι φορείς της αγοράς, ενώ οι παρουσιάσεις καλύπτουν τόσο τις τεχνολογικές, όσο και τις ρυθμιστικές εξελίξεις.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στον δικτυακό τόπο του Συνδέσμου www.helapco.gr,

ενώ το πρόγραμμα και εγγραφές μπορείτε να κάνετε από την σελίδα της εκδήλωσης https://d1h2mkunk3z764.cloudfront.net/
 
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας / Ήλιος
Προτάσεις ΣΠΕΦ για το νέο πλαίσιο αδειοδότησης
Hμερίδα ΣΕΦ: “Φωτοβολταϊκά 2020: Ο ενεργειακός μετασχηματισμός ξεκίνησε”
Αμερικανικές επενδύσεις στις ΑΠΕ
ΕΒΗΕ: Συνάντηση με Γ.Γ Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων
Πράσινα κτίρια στην Πελοπόννησο
Επιστολή ΣΠΕΦ για Ενεργειακές Κοινότητες
METKA EGN: Έργο ΑΠΕ στην Αυστραλία
UTECO ABEE: Επέκταση συνεργασίας με την ισπανική POWER ELECTRONICS S.L.
Ο ΣΠΕΦ χορηγός στον «Προμηθέα» του ΕΜΠ
Αγώνας ηλιακών αυτοκινήτων
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook