Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Το FIRST LEGO League ξεκινά
 Ο μεγαλύτερος Πανελλήνιος διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας για παιδιά και φέτος στην Αθήνα.

Το 21o FIRST LEGO League που και για τη φετινή σχολική χρονιά 2019 - 2020 τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, έχει τίτλο «City Shaper» και προσκαλεί περισσότερα από 300.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο, να σχεδιάσουν με την ομάδα τους τις πόλεις του μέλλοντος. Μέσω αυτής της διαδικασίας, τα παιδιά, θα προβληματιστούν, θα μάθουν, αλλά και θα βρουν καινοτόμες λύσεις για να δημιουργήσουν βιώσιμες, πράσινες και φιλικές προς τον άνθρωπο πόλεις σαν επιστήμονες και μηχανικοί. Κατά την διάρκεια της σεζόν, οι ομάδες θα επιλέξουν και θα λύσουν ένα πραγματικό πρόβλημα στο πλαίσιο του Project. Θα χτίσουν, θα δοκιμάσουν και θα προγραμματίσουν ένα αυτόνομο ρομπότ για να λύσουν ένα σετ αποστολών στο Robot Game. Κατά την προετοιμασία αλλά και την διάρκεια του διαγωνισμού τα παιδιά θα συνεργαστούν μεταξύ τους, θα ανακαλύψουν καινούργια μονοπάτια έρευνας και θα ενστερνιστούν την ιδέα της ευγενούς άμιλλας.

Ο φετινός διαγωνισμός διαθέτει προκριματικούς αγώνες σε Αθήνα, Βόλο, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο & Ξάνθη. Από τις ομάδες που συμμετέχουν συνολικά, το 40% από κάθε πόλη θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο μεγάλο τελικό το Μαρτίου του 2020 στη Θεσσαλονίκη.

Στον προκριματικό της Αθήνας, που θα πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 στο Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής θα διαγωνιστούν και φέτος περισσότερα από 200 παιδιά! Θα προσπαθήσουν να βρουν λύσεις στα προβλήματα των σύγχρονων πόλεων, σε μία μεγάλη γιορτή μάθησης και διασκέδασης.

Αποκλειστικός διοργανωτής για την Ελλάδα, την Κύπρο και χώρες των Βαλκανίων είναι το Φιλεκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο eduACT που έχει ως στόχο την προώθηση καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών και της τεχνολογίας. Τοπικός συνεργάτης για τη διοργάνωση της Αθήνας είναι η ομάδα εκπαιδευτικών Mathisis.Η διοργάνωση γίνεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Επιπλέον κύριοι υποστηριχτές είναι το Φυσικό Μεταλικό Νερό ΔΙΟΣ, η εταιρεία AVANCE rent a car και η εταιρεία Vamvalis foods.
 
 Επικαιρότητα
ΔΕΣΦΑ: Εορτασμοί για τη νέα χρονιά
H ατζέντα του Ευρωκοινοβουλίου
Κ. Χατζηδάκης για τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση
Εως 12 Ιανουαρίου για το BLUE PROTOTYPE-στο επίκεντρο η καινοτομία στη θαλάσσια οικονομία
Επιδείνωση του καιρού από το βράδυ του Σαββάτου
Kωστής Χατζηδάκης: Δίκαιη μετάβαση Δυτικής Μακεδονίας-Μεγαλόπολης στη μεταλιγνιτική εποχή
Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το αναθεωρημένο ΕΣΕΚ
Επένδυση στο γραφένιο
ΕΣΠΑ και Μεγαλόπολη στο Υπουργικό Συμβούλιο
ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2019:Νικητής το Περιβάλλον
Επιδείνωση του καιρού από τα ξημερώματα της Κυριακής
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook