Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Hμερίδα ΣΕΦ: “Φωτοβολταϊκά 2020: Ο ενεργειακός μετασχηματισμός ξεκίνησε”
 Ιδιαίτερη επιτυχία είχε η ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταικών (ΣΕΦ), στην Αίγλη Ζαππείου, με θέμα «Φωτοβολταϊκά 2020: Ο ενεργειακός μετασχηματισμός ξεκίνησε». Πάνω από 400 σύνεδροι παρακολούθησαν τις παρουσιάσεις από τις οποίες εξάχθηκαν πολύτιμα συμπεράσματα για την υφιστάμενη κατάσταση στη νομοθεσία, την Αγορά αλλά και τα νέα προιόντα και υπηρεσίες. Στο επίκεντρο και το νέο νομοσχέδιο που θα τεθεί σε διαβούλευση σε λίγο καιρό, για την απλούστευση της γραφειοκρατίας. Αναλυτικά:

Τα σημαντικά εκ των οποίων ήταν:

-Προχωρά σύντομα η απλοποίηση διαδικασιών στις ΑΠΕ και αποκτούν προτεραιότητα οι αυτοπαραγωγοί.

- Έτοιμοι να προσφέρουν στους πελάτες τους υπηρεσίες και προϊόντα “με το κλειδί στο χέρι” οι πάροχοι για οικιακή και εμπορική αυτοπαραγωγή.

-Φθηνότερα προϊόντα φέρνουν στην αγορά οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις.

Ομιλίες και τοποθετήσεις για το θεσμικό πλαίσιο και τις τεχνολογικές καινοτομίες, ανοικτές συζητήσεις με κατασκευαστές φωτοβολταϊκού εξοπλισμού και παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και πολλές ενημερωτικές συνεδρίες, αναφέρθηκαν σε όλους τους τομείς της αγοράς η οποία μετασχηματίζεται με ραγδαίους ρυθμούς διεκδικώντας μια σημαντική συνεισφορά στο ενεργειακό μείγμα τα επόμενα χρόνια.

Η πρώτη ομιλία πραγματοποιήθηκε από την κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου, Γ.Γ. Ενέργειας του ΥΠΕΝ.

Η κ. Σδούκου ανέφερε ότι ο τομέας των ΑΠΕ βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κυβέρνησης και των επενδυτών και το μέλλον του διαγράφεται εξαιρετικά αισιόδοξο.

Αναφέρθηκε στην αξία της συνεργασίας μεταξύ της πολιτείας και της αγοράς στον τομέα των φωτοβολταϊκών, ενώ σημείωσε το ευρύ φάσμα της κλίμακας των έργων από τις εφαρμογές αυτοπαραγωγής μικρής ισχύος έως τα μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα.

Ανέφερε επίσης την υποστήριξη του Υπουργείου στα έργα αυτοπαραγωγής δίνοντας μεγαλύτερη προτεραιότητα στην αξιολόγηση από τον ΔΕΔΔΗΕ αλλά και σε αντίστοιχα έργα από τους ΟΤΑ.

Τόνισε επίσης τη δέσμευση της χώρας για τους ενεργειακούς της στόχους σε ότι αφορά την απολιγνιτοποίηση, την αύξηση του μεριδίου των ΑΠΕ και την ενεργειακή απόδοση, αλλά και των δράσεων του Υπουργείου για την άμεση επίλυση των προβλημάτων που αποτελούν ανασταλτικούς παράγοντες στην ανάπτυξη των φωτοβολταικών.

Σύμφωνα με την κ. Σδούκου, η απλοποίηση της αδειοδότησης όπως θα περιγράφεται στο νέο νομοσχέδιο που θα τεθεί σε διαβούλευση σε λίγο καιρό, στοχεύει στην εξάλειψη της γραφειοκρατίας και στην επιτάχυνση της ωρίμανσης των έργων σε συνδυασμό με την απλοποίηση και για τις διαδικασίες περιβαλλοντικής αδειοδότησης.

Ο ΣΕΦ

Ο Πρόεδρος του ΣΕΦ, Δρ. Σωτήρης Καπέλλος, δήλωσε σχετικά: “Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία, επιβεβαιώνοντας την ουσιαστική είσοδο της αγοράς σε μια νέα φάση ανάπτυξης. Ευχαριστούμε πολύ την Γενική Γραμματέα Ενέργειας για την παρουσία της στην εκδήλωση, τους ομιλητές μας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και τους χορηγούς μας”. Συνεχίζοντας ο Δρ. Καπέλλος προσέθεσε “Ο Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών από την ίδρυσή του έως σήμερα έχει στόχο τη δημιουργία μιας υγιούς αγοράς στη χώρα μας και την προώθηση της παραγωγής ενέργειας από φωτοβολταϊκά με τρόπο που εναρμονίζεται με τους στόχους της χώρας μας για την ενίσχυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας”.

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιείχε δύο ενότητες:

Η πρώτη ενότητα με τίτλο “Αυτοπαραγωγή Ενέργειας” και η δεύτερη “Τεχνολογικές εξελίξεις στα φωτοβολταϊκά”, πρόσφεραν εξειδικευμένη ενημέρωση.

Ο Σύμβουλος του ΣΕΦ, κ. Στέλιος Ψωμάς σημείωσε πως, ενώ η πολιτική βούληση και το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο ήταν και παραμένουν κινητήριες δυνάμεις της αγοράς, τα τελευταία δύο χρόνια, είναι οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις που δημιουργούν ένα νέο τοπίο στην αγορά φωτοβολταϊκών.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δρ. Finlay Colville, Head of Research, PV-Tech & Solar Media Ltd, ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων και για τις κυρίαρχες τεχνολογικές τάσεις σήμερα και την πορεία που προβλέπεται να σημειώσει ο κλάδος μελλοντικά σε όρους τεχνολογίας, απόδοσης και κόστους.

Το Ecotec, χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης θα μεταφέρει αναλυτικό ρεπορτάζ από το συνέδριο και τις παρουσιάσεις του.
Στην φωτό η κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου, Γ.Γ. Ενέργειας του ΥΠΕΝ, στο βήμα του συνεδρίου του ΣΕΦ.
 
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας / Ήλιος
Προτάσεις ΣΠΕΦ για το νέο πλαίσιο αδειοδότησης
Ημερίδα ΣΕΦ για τον ενεργειακό μετασχηματισμό
Αμερικανικές επενδύσεις στις ΑΠΕ
ΕΒΗΕ: Συνάντηση με Γ.Γ Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων
Πράσινα κτίρια στην Πελοπόννησο
Επιστολή ΣΠΕΦ για Ενεργειακές Κοινότητες
METKA EGN: Έργο ΑΠΕ στην Αυστραλία
UTECO ABEE: Επέκταση συνεργασίας με την ισπανική POWER ELECTRONICS S.L.
Ο ΣΠΕΦ χορηγός στον «Προμηθέα» του ΕΜΠ
Αγώνας ηλιακών αυτοκινήτων
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook