Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Editorial Οκτωβρίου 2009
 


Η νέα κυβέρνηση έχει ως βασική προτεραιότητα να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις στη χώρα μας της διεθνούς οικονομικής κρίσης και κυρίως το εγχώριο, δημοσιονομικό χάος. Έχει όμως και την ευκαιρία να αφήσει το ανεξίτηλο αποτύπωμά της στην ιστορία.
Πως; Θέτοντας τις βάσεις για μια Ελλάδα αυτάρκη ενεργειακά.

Πριν από μια δεκαετία αυτό θα ακούγονταν ως ανέκδοτο. Σήμερα όμως, εξαιτίας της αυξανόμενης ανησυχίας για την καταστροφική αλλοίωση του περιβάλλοντος από τη χρήση ορυκτών καυσίμων, οι τεχνολογίες εκμετάλλευσης των φυσικών, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έχουν κάνει εντυπωσιακά άλματα προόδου, με αποτέλεσμα η χρήση τους να είναι σήμερα ιδιαίτερα αποδοτική και κυρίως προσιτή σε όλους.

Ιδιαίτερα η χώρα μας, εξαιρετικά ευνοημένη από τη γεωγραφική της θέση και τη μορφολογία της, είναι σε θέση ώστε στη νέα εποχή που μπαίνουμε να γίνει ακόμα και ενεργοπαραγωγός χώρα πρώτης γραμμής. Κάτι σαν το Κουβέιτ της πετρελαϊκής εποχής.

Δεν είναι υπερβολή. Οι πηγές της «νέας ενέργειας» στην Ελλάδα είναι πολλές και ανεξάντλητες. Η μεγάλη ηλιοφάνεια, τα ποτάμια, τα γεωθερμικά πεδία, οι απέραντες θάλασσες με τα δυνατά ρεύματα και τον ασταμάτητο αέρα, οι εκατοντάδες βραχονησίδες που μπορούν να φιλοξενήσουν ανεμογεννήτριες και να γίνουν ενεργειακοί σταθμοί…

Αυτό που χρειάζεται είναι να υπάρξει όραμα από τους κυβερνώντες και το θέμα να έρθει στην πρώτη θέση της ατζέντας τους. Αρκεί να συνειδητοποιήσουν τα πολλαπλά οφέλη: Την απεξάρτηση της χώρας από τα πανάκριβα καύσιμα που αγοράζει, τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας, την εξασφάλιση ενός ανθρώπινου περιβάλλοντος για τους πολίτες της και τα εκατομμύρια των ξένων που φιλοξενεί τα καλοκαίρια…

Είναι, πιστεύουμε, μεγάλη πρόκληση για τον πρωθυπουργό που ανέδειξαν οι εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, παίρνοντας μια σειρά από ριζοσπαστικά και μεγαλόπνοα μέτρα, να μείνει στην ιστορία αυτού του τόπου ως ο άνθρωπος που άλλαξε τη μοίρα της χώρας. Αυτή θα είναι πράγματι μια «νέα Ελλάδα». Αυτή θα είναι πράγματι μια «αλλαγή», με όλη τη σημασία της λέξης.

Βούλα Μουρτά
 
 Θέσεις
Η έρευνα, οι τεχνολογίες περιβάλλοντος και η χρησιμότητα της “Verde.Tec”
Tο “new deal” της οικονομίας και η προετοιμασία της “Verde.Tec”
Κάντε το επόμενο βήμα… Κάντε Restart!
Editorial Μαϊου 2010
Editorial Φεβρουαρίου 2010
Editorial Δεκεμβρίου 2009
Editorial Νοεμβρίου 2009
Editorial Σεπτεμβρίου 2009
Editorial Ιουλίου-Αυγούστου 2009
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook