Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Editorial Μαϊου 2010
 


Οι τεχνολογίες περιβάλλοντος παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια μια εντυπωσιακή ανάπτυξη στη χώρα μας αλλά και παγκόσμια.
Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις όπως και οι πολίτες έχουν πλέον συνειδητοποιήσει απόλυτα την ανάγκη της ανατροπής του μοντέλου παραγωγής ενέργειας και διαχείρισης αποβλήτων που ίσχυε μέχρι σήμερα και έφερε τον πλανήτη στα πρόθυρα τού να γίνει αφιλόξενος για το ανθρώπινο είδος. Είναι και οι πιεστικοί λόγοι οικονομίας που επιβάλλουν τη χρήση νέας γενιάς συστημάτων και συσκευών που εξοικονομούν ενέργεια.

Μπορεί, όμως, αυτή η δυναμική να απελευθερωθεί μέσα στο κλίμα βαθιάς οικονομικής κρίσης που επικρατεί αυτή την εποχή στη χώρα μας;

Το τετραήμερο 22 έως 25 Απριλίου, κατά το οποίο πραγματοποιήθηκε η 3η διεθνής έκθεση «ECOTEC - Τεχνολογίες περιβάλλοντος & Φωτοβολταϊκά συστήματα» στο «Expo Athens», στην Ανθούσα Αττικής, έδωσε θετική απάντηση στο παραπάνω ερώτημα.

Τόσο οι συμμετοχές (περισσότεροι από 250 εκθέτες από την Ελλάδα και άλλες 16 χώρες) όσο και η προσέλευση του κόσμου (ξεπέρασαν τις 18.000) σημείωσαν ρεκόρ, εκπλήσσοντας ακόμα και τους πλέον αισιόδοξους ανάμεσα στους συντελεστές της διοργάνωσης.

Τι είχε συμβεί; Τόσο οι διοργανωτές όσο και οι εταιρίες του χώρου, επέλεξαν να κινηθούν επιθετικά, κρίνοντας πως αυτό που πρωτίστως χρειάζεται η αγορά σήμερα -πριν από διευκολύνσεις, χρηματοδοτήσεις, επιχορηγήσεις, κίνητρα και ευνοϊκές ρυθμίσεις- είναι η καλή ψυχολογία. Και το αποτέλεσμα τους δικαίωσε. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε θετικά, επιβεβαιώνοντας την τεράστια δυναμική του αντικειμένου της έκθεσης αλλά και το αυτονόητο: Πως μέσα από τις όποιες αντιξοότητες η ζωή δεν παύει να συνεχίζεται…

Εξίσου θετικό σημάδι ήταν και το γεγονός ότι στις ομιλίες τους κατά τα εγκαίνια κυβερνητικοί παράγοντες αλλά και παράγοντες της αντιπολίτευσης και της αγοράς, συμφώνησαν να υποστηρίξουν το νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ, το οποίο μπορεί να δώσει μια σημαντική αναπτυξιακή διέξοδο αυτή τη δύσκολη στιγμή για την χώρα μας. Απέδειξαν έτσι πως τουλάχιστον σε αυτόν τον τόσο σημαντικό τομέα, όπως αυτός του περιβάλλοντος, υπάρχει συναίνεση και συνεργασία.

Βούλα Μουρτά
 
 Θέσεις
Η έρευνα, οι τεχνολογίες περιβάλλοντος και η χρησιμότητα της “Verde.Tec”
Tο “new deal” της οικονομίας και η προετοιμασία της “Verde.Tec”
Κάντε το επόμενο βήμα… Κάντε Restart!
Editorial Φεβρουαρίου 2010
Editorial Δεκεμβρίου 2009
Editorial Νοεμβρίου 2009
Editorial Οκτωβρίου 2009
Editorial Σεπτεμβρίου 2009
Editorial Ιουλίου-Αυγούστου 2009
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook