Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
ΕΛΕΤΑΕΝ για Ειδικό Λογαριασμό
 Οι διατάξεις για τη χρηματοδότηση του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ υιοθετούν σε μεγάλο βαθμό τη λογική που είχε υποστηρίξει ο κλάδος και πολλές ανεξάρτητες μελέτες ήδη από το 2009. «Μετά από 7 χρόνια προσπαθειών να πείσουμε για το αυτονόητο, να απαντήσουμε σε καλοπροαίρετες κριτικές και να αποκρούσουμε κακοπροαίρετες λοιδορίες, οι διατάξεις αυτές συνιστούν μια – έστω και μερική – δικαίωση» σύμφωνα με τον κ. Τσιπουρίδη. Έτσι, ο Ειδικός Λογαριασμός θα αξιοποιείται –σχεδόν αποκλειστικά πλέον- υπέρ των ΑΠΕ και θα πάψει σε σημαντικό βαθμό η επιδότηση από αυτόν των προμηθευτών.

Η ΕΛΕΤΑΕΝ αναγνωρίζει τη συνεισφορά στην λήψη της απόφασης αυτής της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας όπως επίσης πρέπει να αναφερθεί η συμβολή στελεχών του ΥΠΕΝ και των συμβούλων του.

Η Πολιτεία πρέπει τώρα να ολοκληρώσει άμεσα τις λεπτομέρειες που απομένουν και να θέσει σε εφαρμογή το νέο τρόπο χρηματοδότησης του Ειδικού Λογαριασμού. Το σταδιακό χρονοδιάγραμμα εφαρμογής έως το 2018 είναι αρνητικό πάντως, διότι και για τα επόμενα χρόνια θα στερούνται πόροι από τον Ειδικό Λογαριασμό που του ανήκουν.

Η εισαγωγή των νέων διατάξεων για τον Ειδικό Λογαριασμό, σύμφωνα με τον φορέα των αιολικών, αποδεικνύει το πόσο άδικη και αθέμιτη ήταν η ανάληψη του βάρους κάλυψης του ελλείμματος αποκλειστικά από του παραγωγούς ΑΠΕ μέσω σειράς αναδρομικών ρυθμίσεων κατά το παρελθόν που κορυφώθηκαν με το ανεκδιήγητο ν.4254/2014 το λεγόμενο «New Deal».

ΕΛΕΤΑΕΝ: Σκέψη-πρόταση… «Θα είχε ενδιαφέρον η διερεύνηση (π.χ. από την Πολιτεία) του συνολικού ποσού που θα έπρεπε να είχε καταβληθεί στον Ειδικό Λογαριασμό εάν οι νέες αυτές ρυθμίσεις ίσχυαν από το 2009, όπως ζητούσε ο κλάδος».
 
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας / Άνεμος
Παγκόσμια Ημέρα της Αιολικής Ενέργειας, Global Wind Day
Νέο λογότυπο της ΕΛΕΤΑΕΝ
Τροπολογίες για τις ΑΠΕ
ΕΛΕΤΑΕΝ: Ημερίδα για τους διαγωνισμούς Α.Π.Ε.
Αιολικός αγώνας δρόμου
Συνέντευξη Π. Λαδακάκου στο Ecotec
Η πίτα του Ανέμου
Τα 7 σημεία της ΕΛΕΤΑΕΝ για τη διαβούλευση
ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Eπένδυση 250 εκατ. δολαρίων στις ΗΠΑ
Αιολικοί αριθμοί για το 2017
Ινδία: «Αιολική» ματιά στη θάλασσα
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook