Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Ψηφίστηκε από το ΠΕ.ΣΥ το νέο ΠΕΣΔΑ Αττικής
 Εγκρίθηκε η δεύτερη Αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Αττικής, μετά από την Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Στην συνεδρίαση, πάντως, δεν έλειψαν οι εντάσεις, τόσο από την παρουσία πολιτών από Φυλή και Γραμματικό όσο και από αντιδράσεις συμβούλων για την διαδικασία.

«Παρά τις προσπάθειες διαφόρων εκπροσώπων συλλογικοτήτων να ακυρωθεί η διαδικασία του Περιφερειακού Συμβουλίου, άνοιξε ο δρόμος για την εφαρμογή του νέου Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων Αττικής, που αποτυπώνει την οικονομικά και οικολογικά δίκαιη και βιώσιμη, με δημόσιο και αποκεντρωμένο χαρακτήρα, διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής» ανέφερε η ανακοίνωση της Περιφέρειας.

Για κύκλο «χαμένων ευκαιριών» κάνει λόγο η αντιπολίτευση. Ο επικεφαλής της παράταξης «Αττική», κ. Γιάννης Σγουρός, σχετικά με τον ΠΕΣΔΑ Αττικής, δήλωσε, μεταξύ άλλων:

«Ανεξάρτητα από την τύχη της συνεδρίασης παρωδία, της οποίας η εγκυρότητα θα κριθεί στις αρμόδιες αρχές, η ουσία είναι ότι ο συνδυασμός των ανέφικτων προεκλογικών εξαγγελιών, των τακτικισμών και της έλλειψης ολοκληρωμένου σχεδιασμού έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μίγμα που παράγει πολλές αβεβαιότητες και μία μόνο βεβαιότητα : ότι τα επόμενα χρόνια θα συνεχίσουν να ανακυκλώνονται αντί για σκουπίδια, χαμένες ευκαιρίες».

Πριν ολοκληρωθεί η εισήγηση της διοίκησης, εκπρόσωποι συλλογικοτήτων του Γραμματικού και της Φυλής, παρενέβησαν στην διαδικασία, διακόπτοντας τη συνεδρίαση, για αρκετή ώρα.
 
 Διαχείριση Αποβλήτων
Έργο ΕΣΠΑ για τα απόβλητα στη Ζάκυνθο
Κορυφαίο συνέδριο αποβλήτων
Παρατείνεται η προθεσμία για το Μητρώο Αποβλήτων
To συνέδριο ATHENS 2017 για τα απόβλητα
Υπόγειοι κάδοι με υδραυλική οπίσθια φόρτωση
Νέα σύνοδος Φο.Δ.Σ.Α
Η Ζάκυνθος ζητά την μεταφορά ΑΣΑ
ΕΔΣΝΑ: Υποχρέωση στους πολίτες τα βιοαπόβλητα
Υπόγειοι κάδοι στο Χαλάνδρι
Σκιάθος: Εξοπλισμός για τα απόβλητα
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες