Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
VERDE.TEC: Πρόσωπο – έκπληξη στη βασική ημερίδα του “Verde.Tec Forum”
 Ενώ αυξάνονται οι συμμετοχές της διεθνούς έκθεσης για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος “Verde.Tec” της “T-Press”, παίρνει μορφή το συνεδριακό πρόγραμμα που θα κερδίσει τις εντυπώσεις.

Με έναν διακεκριμένο ομιλητή που διαπρέπει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τον πρόεδρο του International Solid Waste Association (ISWA) κ. Αντώνη Μαυρόπουλο θα αρχίσει το συνεδριακό μέρος της διεθνούς έκθεσης “Verde.Tec” για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 ως τις 5 Μαρτίου 2017 στο εκθεσιακό κέντρο MEC της Παιανίας.


Ένα πρόσωπο με εμπειρίες από τις αναπτυσσόμενες χώρες τον οδήγησαν σε μια συστηματική ενασχόληση και μελέτη της κοινωνικής διάστασης των περιβαλλοντικών προβλημάτων, ο κ. Αντώνης Μαυρόπουλος θα δώσει το δικό του παρόν στη διεθνή έκθεση “Verde.Tec”.

Ύστερα από δύο δεκαετίες σκληρής δουλειάς σε θέματα διαχείρισης στερεών αποβλήτων και έχοντας ολοκληρώσει περισσότερα από 100 μεγάλης κλίμακας έργα σε 15 διαφορετικές χώρες, ο πρόεδρος του ISWA έρχεται να ενημερώσει τους εκθέτες, τους επιχειρηματίες, τους δημάρχους, τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους συνέδρους του “Verde.tec Forum” για θέματα που μπορούν να αποτελέσουν ερεθίσματα για συνέργειες, έργα και νέες δράσεις που θα δώσουν ώθηση στην «κυκλική οικονομία».

Ο κ. Μαυρόπουλος θα είναι ο βασικός ομιλητής της πρώτης εκδήλωσης του “Verde.Τec Forum” στις 2 Μαρτίου 2017, η οποία θα πραγματοποιηθεί με την αιγίδα και στην συνεργασία τηςΚεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) . Ομιλητής στην ίδια εκδήλωση θα είναι και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, μεταξύ άλλων στελεχών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το πρωί της ίδιας ημέρας, το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) αναμένεται να ανοίξει το συνεδριακό μέρος της διεθνούς έκθεσης “Verde.Tec” με μια σειρά ομιλιών και παρουσιάσεων που αφορούν σε εφαρμογές τεχνολογιών αιχμής αλλά και σε έργα που έχουν υλοποιηθεί στη χώρα μας.


Φωτοβολταϊκά, χρηματοδοτήσεις, logistics

Στο πρόγραμμα του “Verde.Tec Forum” εντάσσονται επίσης οι πρωτοβουλίες, του Συνδέσμου Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ), του Πανελληνίου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ), του Ecocity, του Life Task Force, του Ινστιτούτου Logistics Management Ελλάδος (ILME) και του “Ecocity”. Στο συνεδριακό μέρος θα συμμετέχουν επίσης, διακεκριμένα στελέχη εταιρειών – εκθετών που θα παρουσιάσουν case studies, έργα, μελέτες και λύσεις με χρήση τεχνολογιών περιβάλλοντος.

Μεγάλο ενδιαφέρον δείχνουν ήδη πολλές από τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην έκθεση για την εκδήλωση “Green & City Logistics” που θα ετοιμάσει το ILME με αφορμή νέες διαδικασίες για τις αειφόρες μεταφορές και τον περιορισμό του ανθρακικού αποτυπώματος στις επιχειρήσεις. Παράλληλα, ο ΣΕΦ προετοιμάζει μια σημαντική ενημερωτική διοργάνωσης σχετικώς με τα νέα δεδομένα στον τομέα του Net Metering, δηλαδή της αυτοπαραγωγής ενέργειας. Στο ίδιο πλαίσιο, το «Πράσινο Ταμείο» έρχεται να ενημερώσει έγκυρα, υπεύθυνα και σοβαρά για τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα LIFE και Horizon που απευθύνονται στην αγορά, στις επιχειρήσεις και σε όσους επενδύουν στην αποκαλούμενη «κυκλική οικονομία».

Συνεχή ροή ενημέρωσης για τη διαμόρφωση του τελικού συνεδριακού προγράμματος θα υπάρξει άμεσα στην ιστοσελίδα της έκθεσης, την οποία μπορείτε να δείτε με ένα κλικ εδώ.


Ανταπόκριση από τις επιχειρήσεις

Την ίδια στιγμή προστίθενται νέοι εκθέτες σε μια διοργάνωση που έρχεται στοχευμένα να αναδείξει τη δυναμική μιας αγοράς, η οποία μπορεί να επιβοηθήσει ώστε να έρθει η ανάπτυξη. Στόχος είναι η προσέλκυση των περισσότερων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ανακύκλωση, στη διαχείριση βιομηχανικών και αστικών αποβλήτων, στην εξοικονόμηση ενέργειας, στην οικολογική δόμηση, στα εναλλακτικά καύσιμα και στην αποκατάσταση περιβάλλοντος, απΆ αυτές που ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Στην νέα διεθνή έκθεση “Verde.Tec” για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος που διοργανώνεται στο MEC από τις 2 ως τις 5 Μαρτίου 2017 θα συμμετέχουν εκθέτες, οι εταιρείες των οποίων δραστηριοποιούνται στις εξής κατηγορίες:
 • Αποκατάσταση περιβάλλοντος – Τεχνολογίες αιχμής & Εξοικονόμηση ενέργειας.
 • Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
 • Κατασκευές και επισκευές κτηρίων.
 • Ανακύκλωση και διαχείριση αποβλήτων.
 • «Πράσινη» Βιομηχανία, μηχανήματα, εργαλεία & εξοπλισμός.
 • Υπηρεσίες & Τεχνολογίες Διαχείρισης Εφοδιασμού.
 • Αυτοκινούμενα οχήματα & μηχανήματα.


Οι κατηγορίες επισκεπτών είναι οι ακόλουθες:
 • Στελέχη, μηχανικοί και τεχνικοί των ΟΤΑ, της βιομηχανίας, της βιοτεχνίας, των μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων, των κατασκευαστικών εταιριών, των ξενοδοχειακών μονάδων, των Μεταφορών, των Logistics.
 • Υπεύθυνοι των τεχνικών υπηρεσιών των δημοσίων Οργανισμών και Επιχειρήσεων.
 • Αρχιτέκτονες.
 • Εργολήπτες.
 • Επενδυτές σε ΑΠΕ.
 • Μελετητές.
 • Αντιπρόσωποι και έμποροι από όλη την Ελλάδα.
 • Ξένες αντιπροσωπείες.
 • Ιδιώτες που ενδιαφέρονται για εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών, βιολογικών καθαρισμών και συστημάτων ποιότητας νερού ή εξοικονόμησης ενέργειας στα ακίνητά τους.


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
«Ecotec»
«Logistics & Management»
«Εργοταξιακά Θέματα»
«Θερμοϋδραυλικός»
«Car & Truck»
«Μετάδοση Ισχύος»
«Ηλεκτρολόγος»
“Local it”
Piraeus Press
airetos.gr
Β2GREEN
Πράσινο σπίτι & Κτίριο
MTC Magazin RomaniaΗ έκθεση, τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας, θα προβληθεί με διαφημίσεις σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, με τηλεοπτική και ραδιοφωνική διαφήμιση πανελλαδικά και με διανομή διαφημιστικών εντύπων, προσκλήσεων, αφισών κ.ά.
 
 Επικαιρότητα
Φωτορεπορτάζ: Τα βραβεία Green Greek Awards στην Verde tec
Με όραμα τα «Έξυπνα» και ενεργειακά αυτόνομα νησιά
Ξεκινά η πλατφόρμα για το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ
Ο Δήμος Ιλίου στη «VERDE.TEC 2018»
Δήμος Αρταίων: Ξεκινούν οι εγγραφές για τον 4ο «Δρόμο του Γιοφυριού»
O ΣΠΑΠ συμμετείχε με στην 2η Διεθνή Έκθεση Verde Tec
ΠΑΣΕΠΠΕ: Ανακοινώθηκαν οι φιναλίστ των βραβείων
Βράβευση μαθητών για το «Μαθαίνω για τα Δάση»
Η διεθνής έκθεση “Elec.Tec” έγινε θεσμός για τον κλάδο
Ευρωπαϊκό Βραβείο Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον για την Πλατφόρμα Επιβράβευσης Ανακύκλωσης Followgreen
H ΚΕΔΕ στην έκθεση Verde Tec: Ο Γ. Πατούλης παρέδωσε τα βραβεία Green Greek Awards
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook