Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Η πίτα των Αιολικών
 Η γιορτή κοπής της βασιλόπιτας της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας – ΕΛΕΤΑΕΝ για το 2017, περιελάμβανε, εκτός από το φλουρί, και τα βραβεία «Αίολος». Μια βραδιά για να τιμηθούν όλοι όσοι συνέβαλαν στην προώθηση των ΑΠΕ και άνοιξαν τον δρόμο της ανάπτυξης μιας εγχώριας, ανεξάντλητης, ανανεώσιμης και καθαρής πηγής ενέργειας.

Στη δεξίωση που δόθηκε στην αίθουσα «Ρούμελης Μέλαθρον», του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών στο κέντρο της Αθήνας, συμμετείχαν τα μέλη, οι φίλοι και οι εταιρείες του κλάδου της Αιολικής Ενέργειας. Επίσης παρευρέθηκαν, εκτός των άλλων, δύο πρώην υπουργοί: οι κ.κ. Δημήτρης Σιούφας και Γιάννης Μανιάτης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν από την ΕΛΕΤΑΝ τα βραβεία ΑΙΟΛΟΣ, τα οποία απονέμονται κάθε 2 έτη.

Ο καθηγητή του Ε.Μ.Π. κ. Σπύρος Βουτσινάς (στην κατηγορία Επιστήμη & Τεχνολογία), ο κ. Αντώνη Γερασίμου πρόεδρο του Ομίλου Ι.Τ.Α..(στην κατηγορία «Επιχειρηματικότητα») και η δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ και υπεύθυνη της εκπομπής Econews κ. Κατερίνα Χριστοφιλίδου(κατηγορία «Επικοινωνία») ήταν τα τιμώμενα πρόσωπα της βραδιάς.

Την κοπή της βασιλόπιτας πραγματοποίησε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και πρώην Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Σιούφας, που κάθε χρόνο συμμετέχει στις εκδηλώσεις της ΕΛΕΤΑΕΝ.

Εκτός από τα βραβεία και την κοπή της πίτας έγιναν και δηλώσεις που έκαναν την εκδήλωση ακόμα πιο όμορφη:

-Ο κ. Σιούφας, μετά την κοπή της βασιλόπιτας της ΕΛΕΤΑΕΝ, ευχήθηκε καλή χρονιά, κι ευχαρίστησε τις επιχειρήσεις και τον επιστημονικό κόσμο της αιολικής ενέργειας για τις επιτυχίες τους στην προώθηση της ανάπτυξης και τη δημιουργία απασχόλησης στην πατρίδα μας.

Πρότεινε, δε στους εκπροσώπου του κλάδου να προσδιορίζουν την Αιολική ενέργεια με τον επίθετο «ανεξάντλητη» που εκφράζει πληρέστερα τη μοναδικότητα του φυσικού ανανεώσιμου πόρου.

-Ο πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ, κ. Γιάννης Τσιπουρίδης, αναφέρθηκε στην χρονιά που πέρασε: «Παρ’ όλο που οι χρονιές που περνάμε είναι ιδιαίτερα δύσκολες για το επιχειρείν, ο κλάδος έδειξε την αποφασιστικότητα του, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι υπάρχει μόνο ένας δρόμος ανοιχτός, αυτός που οδηγεί προς τα εμπρός, καταγράφοντας το 2016 τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση όλων των ετών σε εγκατεστημένη αιολική ισχύ. Φανταστείτε τι θα πετύχουμε αν βελτιωθεί το οικονομικό περιβάλλον».

Στην εκδήλωση, παρευρέθηκαν ακόμη, η πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και αντιπρόεδρος της Steering Committee του Global Water Partnership Organization κ. Διονυσία Αυγερινοπούλου, ο πρώην Γ.Γ. ΠΕΚΑ καθηγητής κ. Κώστας Μαθιουδάκης, ο Υπεύθυνος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΡΑΕ κ. Διονύσης Παπαχρήστου, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ανανεώσιμων Πηγών (EREF) κ. Σάββας Σεϊμανίδης, κ.α
 
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας / Άνεμος
Σχέδιο Γιούνκερ: Χρηματοδότηση για τα αιολικά πάρκα στην Ελλάδα
Αποχωρεί ο Γιάννης Τσιπουρίδης
Ημέρα του Ανέμου 2017, επέτειος ζωής…
2016: Δεύτερο καλύτερο έτος για τον Αίολο
Τα αιολικά στην κορυφή του κόσμου…

ΕΛΕΤΑΕΝ για το νέο μηχανισμό στήριξης ΑΠΕ: Χάθηκε πολύτιμος χρόνος-Η αγορά στο κενό
ΕΛΕΤΑΕΝ για Ειδικό Λογαριασμό
ΕΛΕΤΑΕΝ: Νέος μηχανισμός στήριξης ΑΠΕ: Το πριν, το μετά και οι κίνδυνοι
«Κυνήγι θησαυρού» του Αιόλου στο The Mall
H ΕΛΕΤΑΕΝ στα σχολεία
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες