Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Verde Tec Forum: Ημερίδα Ecotec-
 Οι χωροθετήσεις των Πράσινων Σημείων και η διαχείριση των βιοαποβλήτων αποτέλεσαν το βασικό θέμα της τελευταίας συνεδριακής ημέρας του Verde.tec Forum. Υπέρ της δημιουργίας πράσινων σημείων στους μητροπολιτικούς δήμους και στα αστικά κέντρα, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, τάχθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννης Τσιρώνης, ο οποίος ήταν και ο βασικός ομιλητής της εκδήλωσης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννης Τσιρώνης, στο χαιρετισμό που απεύθυνε προς τους συνέδρους, δεν παρέλειψε να τονίσει τη σημασία της διοργάνωσης:

«Αξίζουν συγχαρητήρια, είπε, στους διοργανωτές για αυτή την πρωτοβουλία τους. Νομίζω ότι καθημερινά –εδώ και δύο χρόνια που έχω εμπλακεί κι εγώ σε αυτή την προσπάθεια– διαπιστώνουμε ότι ο σπόρος που είχαμε ρίξει εδώ και δεκαετίες, αρχίζει να φυτρώνει· και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα αποδώσει καρπούς».

Με την ιδιότητα και του πρώην αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, ο κ. Τσιρώνης εστίασε στο οικονομικό αποτύπωμα της Κυκλικής Οικονομίας.

«Την εξαιρετικά αναλυτική και εμπεριστατωμένη ομιλία του κ. Τσιρώνη ακολούθησε η παρουσίαση του συντονιστή της ημερίδας κ. Φίλιππου Κυρκίτσου (δρ. περιβαλλοντολόγου, από την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης) με θέμα: «Η επόμενη μέρα για τα βιοαπόβλητα».

Το νομοθετικό πλαίσιο και τα εμπόδια στη διάθεση του κομπόστ, καθώς και τις προτεινόμενες λύσεις, παρουσίασε ο κ. Δημήτρης Κανακόπουλος, πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Κομποστοποίησης (ΣΕΚ), ενώ για το βιοαέριο και τις εφαρμογές του ειδικά στην Αττική μίλησε ο πρόεδρος του νεοσύστατου Συνδέσμου Παραγωγών και Υποστηρικτών Έργων Βιοαερίου (Σ.Π.Ε.Β.) κ. Χρήστος Πετρόχειλος.

Την ενεργειακή αξιοποίηση των αποβλήτων μέσα από όλες τις εναλλακτικές εκφάνσεις τους παρουσίασε ο κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, καθηγητής ΕΜΠ και πρόεδρος του «ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ», που είναι ο εθνικός φορέας του Διεθνούς Δικτύου του Πανεπιστημίου Columbia.

Στη συνέχεια, τόσο ο αντιδήμαρχος Αθηναίων κ. Ανδρέας Βαρελάς όσο και η καθηγήτρια του ΕΜΠ κ. Μαρία Λοϊζίδου ανέπτυξαν την εμπειρία τους από το μεγαλύτερο πιλοτικό πρόγραμμα που εφαρμόστηκε στη χώρα μας, το Athens Biowaste.

Στη συνέχεια, η συνεργάτιδα του συμβούλου του Δήμου Χαλανδρίου κ. Γεράσιμου Λυμπεράτου , η δρ. Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου (απόφοιτος της Σχολής Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ) παρουσίασε το Waste4Think, ένα πολλά υποσχόμενο πρόγραμμα διαχείρισης βιοαποβλήτων που εφαρμόζεται στο δήμο Χαλανδρίου.

«Διαχείριση αποβλήτων: Η κατάσταση στην Αττική» ήταν το θέμα της παρουσίασης της αντιπρόεδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ κ. Αφροδίτη Μπιζά.

Τα case study

Η ατμόσφαιρα της ημερίδας άλλαξε όταν μέσω ίντερνετ έγινε σύνδεση με το Ομάν και μίλησε στο κοινό της συνεδριακής αίθουσας ο δρ. Αλέξανδρος Στεφανάκης. Θέμα της δικής του παρέμβασης ήταν η εφαρμογή των τεχνητών υγροβιότοπων σε έκταση 300 εκταρίων στην έρημο για την οικολογική επεξεργασία αστικών και βιομηχανικών υγρών απόβλητων.

Ο πρώην δήμαρχος Πειραιά κ. Στέλιος Λογοθέτης, με την παρουσίασή του «Zero Waste - Μηδενικό απόρριμμα: Η περίπτωση της Ρόδου» αναφέρθηκε σε ένα πρωτοποριακό έργο στη Ρόδο, ενώ ενδιαφέρουσα ήταν η αναφορά στη διαχείριση ιλύος που έκανε ο κ. Αλέξανδρος Κελεσίδης (φυσικός - περιβαλλοντολόγος, επιθεωρητής Περιβάλλοντος του Υ.Π.ΕΝ., επιθεωρητής - ελεγκτής Δημόσιας Διοίκησης), ο οποίος παρουσίασε το θέμα: «Εναλλακτικές μέθοδοι διαχείρισης ιλύος από εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων και επιλογή του βέλτιστου σεναρίου με χρήση πολυκριτηριακής ανάλυσης».
 
 Επικαιρότητα
Φωτορεπορτάζ: Τα βραβεία Green Greek Awards στην Verde tec
Με όραμα τα «Έξυπνα» και ενεργειακά αυτόνομα νησιά
Ξεκινά η πλατφόρμα για το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ
Ο Δήμος Ιλίου στη «VERDE.TEC 2018»
Δήμος Αρταίων: Ξεκινούν οι εγγραφές για τον 4ο «Δρόμο του Γιοφυριού»
O ΣΠΑΠ συμμετείχε με στην 2η Διεθνή Έκθεση Verde Tec
ΠΑΣΕΠΠΕ: Ανακοινώθηκαν οι φιναλίστ των βραβείων
Βράβευση μαθητών για το «Μαθαίνω για τα Δάση»
Η διεθνής έκθεση “Elec.Tec” έγινε θεσμός για τον κλάδο
Ευρωπαϊκό Βραβείο Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον για την Πλατφόρμα Επιβράβευσης Ανακύκλωσης Followgreen
H ΚΕΔΕ στην έκθεση Verde Tec: Ο Γ. Πατούλης παρέδωσε τα βραβεία Green Greek Awards
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook